Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Ounz
20537 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:57

Karoleena aha, tak nad mlíkařem sem taky dumala, nakonec sem tam hodila eště Jmenuji se Maryte a objednáno :) teď ještě, kdy to přečíst, když dovolená nepřipadá v úvahu  ale já si čas najdu, musim. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 31. října 2020 13:59

Ounz Prave sem jdu ze ti doporucim jeste tu martte:) byt jsem taky jesge necetla, jen se chysťam si to poridit...

Offline Ounz
20537 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:03

nolita No, vypadá to zajímavě.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:20

Ounz Tak to asi nebude to pravý, je to prostě space opera, nic příliš sofistikovaného, ale dobře napsaný odsýpající napínavý příběh, ledově chladný císař ledově chladné planety, zodpovědná krásná princezna a její vyvdaná ochranka s pohnutou minulostí, princeznina  bílá kočka Vločka  (zdravíme whiskas ), technokratická civilizace s velmi prohnilou politickou reprezentací, do které hodí vidle dvojčata šílená jasnovidka s daňovou poradkyní a poctivým detektivem, bludný Indiana Jones z úsvitu současného věku, poněkud velmi použitý šéf tajné služby, tvrdohlavá zacyklená loď duchů, planeta disidentů,  a tisícové rozličných jiných efektů. Romantika, napětí, skoky prostorem, zkáza státní věznice!

Offline Ounz
20537 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:29

Isca děkuju za výtah  

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 31. října 2020 14:49

Do Mlikare mam problem se zacist, to tema je zajimave, ale to napsane stylem, jakoby vam to povidala hodne ukecana kamoska. Tak kdyz prisly nove knizky, odlozila jsem to. Normalni lide me asi zklamali. Prislo mi, ze hlavni problem v jejich komunikaci byly psychicke problemy na obou stranach, ne, jak rikali v recenzich tridni rozdily. Ale je to takova jednohubka. Ted ctu Mlcici fontany. 

Offline whiskas
21097 příspěvků moje polička 31. října 2020 17:06

Isca teď si to snad budu muset přečíst, případně dokonce i předčítat jmenované "bytosti". 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 31. října 2020 17:50

whiskas Není to tady jedna z hlavních postav, ale hned jak jsi sem začala dávat fotky, hned mě napadlo, že je to celá ona, ještě než jsi uvedla jméno. To mi připomíná, chtělo by to nějaké fotky do chlupáčů

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 31. října 2020 18:26

whiskas no, hele Algor je dlouhý a je to fakt hard core sci-fi. To Mycelium je takové filozofické, toto je spíš akcnak. I když, do tohoto posledního dílu se nějak nemůžu začíst, ten příběh je spletitý, nepamatuji si všechny souvislosti ( předešlý díl jsem četla hned jak vyšel, takže asi rok a půl a znovu číst tři bichle, které tomu předcházejí už nemám sílu). 

Offline whiskas
21097 příspěvků moje polička 31. října 2020 18:41

Isca continuity Musím se přiznat, že ten titul mi vůbec nic neříká, ale napravím to. Minimálně kvůli Vločce .

Isca Já mám hrozné mezery v dočítání. Poslední dobou sem vtrhnu, zběžně prolétnu nové příspěvky, sem tam něco neutrálního plácnu a konec. Měli jsme docela fofr v práci a já jak pracuju pod tlakem, je to tragédie. Začnu dělat vše najednou, takže výsledek je poměrně chaotický a já na nervy. Tudíž nedošlo ani na fotky. Ale obě šelmy se mají dobře, jen se mi zdá, že pořád spí (pokud zrovna nemají obličeje v misce ), takže fotky nejsou příliš akční. 

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 31. října 2020 18:53

brrr do toho Manuálu se taky nějak nemůžu vlomit. Čtu teď málo a mezi těmi povídkami mám moc dlouhé pauzy a nějak se mi nechce pořád dokola "začínat".

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 31. října 2020 20:22

Pinot Noir Já se přidávám do klubu, mám to ve čtečce už snad rok a ne a ne s tím hnout... A přitom jsem se na to tak těšila!! 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 31. října 2020 20:39

Jo a mimochodem, Vilmě Kadlčkové myslím k dopsání posledního dílu Mycelia chybí cca 50 stran co jsem naposledy četla, takže se možná i dočkáme, ale bude to příšerná bichle. Nebo teda vlastně dvojbichle, když se s Argem prej dohodli, že oba zbývající díly vyjdou najednou... 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:12

Karoleena Ne, to abych to celý zase četla znovu od začátku!

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 31. října 2020 22:15

Karoleena přiznávám že jsem nevěřila že to dopíše!

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 31. října 2020 23:09

viktorka_od splavu dokud to nebudu mít ve čtečce, neuvěřím!

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 00:36

Luna Asi už máš vybráno, ale já bych ještě k zadání doplnila tip na Nikdyuš (Jessica Townsend). To nás doma hrozně bavilo všechny a dcera to čte dokola. Umanuté srovnávání recenzentů téhle knížky s Harry Potterem je zcestné, svět Nikdyuše funguje úplně jinak a celé je to hodně jiné.

Jen je to zatím rozepsaná série. Druhý díl je ještě o poznání temnější. Doufám, že to Albatros neutne někde v půli... Takové Nepolepšitelné děti ze sídla Ashton, co vydávala Jota a pak si to najednou rozmyslela, mě dodnes mrzí.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 12:06

Karoleena hele ja v praci taky slibuji, ze do konce kapitoly skript zbyva par odstavcu

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 12:28

Triss No, to vážně nepotěšilo.

:-(

Já si zbývající tři díly Dětí pořídila v originále (ráda zapůjčím, bude-li zájem), ale dcera si je zatím v angličtině ještě dlouho neužije. A teď je na to v tom nejlepším věku.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 01. listopadu 2020 13:11

Candance ale na rozdil od Vilmy se ti pak nestava ze omylem napises 3x delsi skripta?