Já bych to uzavřela slovy: "Co Čech, to muzikant!"
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Isca no vida :) takze tech nastroju, na ktere umely hrat, muze bejt velka hromada!
Hanka H Jo! ![]()
Ještě k tématu:
- Slečno, hrajete na piáno?
- Ne, vy něco slyšíte?
![]()
Ja uz opravdu presne nepamatuju, jak to bylo. Hodně jsem to zjednodušila. Bylo mi spravne reseni jasne okamzite, nic sloziteho, zatimco dcera tam videla neco vic a argumentovala svoji predstavou te situace. Má bohatou fantazii, je kreativní, maluje, píše a ilustruje si příbehy, tohle je pro ni nuda.![]()
Hanka H me prijde, ze je blbost, aby vsechny divky v mistnosti umely hrat na oboje:D takze za me zakrouzkovat ze nektere umely na oboje je naprosto logicke:)
rasaNori Myslím, že úplně nejjednodušší by bylo přinést oba nástroje a postupně nechat dívky, ať ukážou, jak na tom jsou!![]()
Hanka H me prijde, ze je blbost, aby vsechny divky v mistnosti umely hrat na oboje:D takze za me zakrouzkovat ze nektere umely na oboje je naprosto logicke:)
Já tady furt čtu že uměj na hoboje...
barbucha tys to rozsekla ![]()
barbucha No zase když hrají na trubky a na flétny, tak proč ne na hoboje, že jo? ![]()
Kdo byste si chtěly přečíst ryze "ženskou" konverzační space operu, kde autorka vytvořila kulturu založenou na složitém jazyku a básních, dávám do patrnosti román Vzpomínka zvana říše. (Navíc Hugo 2020)
Celkem chápu, proč se to líbilo Ann Leckie. Pokud se někomu líbila Radčská trilogie, tohle má taky velkou naději.

continuity Vzpomínka zvaná říše je skvělá
přesně tak, kulturní rozdíly, politika, historie..a zároveň dějová detektivka.
Isca chystám se teď na Gideon Devátou. Moc nemusím fantasy, tak jsem zvědavá jestli to dám.
continuity Se přiznám, že jsem to po dvou stránkách odložila, ale to spíš proto, že jsem se aktuálně necítila na nekromancii a separované tělesné součásti. Ale furt to mám v seznamu, pro lepší období.
Četla jsi Města od Benetta?
Isca nečetla, já fantasy až a výjimky nečtu. Stojí to za to?
Já jen slyším Město schodů a už se mi připomene Silo
a tam mě ty schody otravovali strašně. Ale tam mi spíš vadilo to putování odnikud nikam, to mě nebaví nikdy.
continuity Silo jsem nečetla, tak nemám srovnání :-) já zas moc nemusím postapo, resp. jsem hodně opatrná.
Města jsou podle použitých rekvizit sice asi částečně fantasy, dost tam hrají roli nějaké božské entity a jejich vliv na svět, ale spíš je to detektivní pátrání spojené s politikou a sociologií, rozhodně ne žádná sword and sorcery, civilizačně je to tak na úrovni přelomu 19./20. století (ale ne přímá analogie). Stylem podání mi to ale trochu právě svět Spravedlnosti Toren připomíná.
Isca díky za tip. Vyzkouším tu Gideon a uvidím.
A co si budem: nejlepší postapo je starý dobrý Stalker.
Neni to kniha, ale pro nemcinare (namatkou Ounz)
moc doporucuju.
Pred nejakou dobou jsem objevila podcast Geschichten aus der Geschichte. Delaji ho dva historici, vzdycky si vyberou nejaky pribeh z minulosti a prevypravi ho. Moc rada je posloucham a jeden z nich je Rakusak, takze se super videnskym akcentem ![]()
Na odreagovani doporucuji pameri Milose Formana na rozhlase. (Vltava)
Půlnoční knihovna - přečetla jsem na jeden zátah, moc se mi to líbilo. Těším se, až se toho ujme dobrý režisér.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025