Aranel to seš hodná, tak já kouknu ráda. A třeba by se za to hodilo něco tobé?
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
continuity duolingo je (podle mě teda) hrozná nuda a moc to neposune..já zkusim nějakou tu knihu a teda i nějakej podcast a hodné mi pomoh kurz (a taky bych si měla udělat pár cvík na grammar, no)
Ounz mě Duolingo dost pomáhá si zautomatizovat tu základní gramatiku. Já se sice pracovně domluvím bez větších problémů, ale jak nemám žádné ucelené vzdělání, tak jsem měla mezery už v základech. Docela ten pokrok vidím, tak to už nějak dojedu do konce, chybí mi cca 10 lekcí a pak bych stejně něco nového potřebovala.
Mě zas nevyhovujou ty kurzy, jakože vůbec. soukromý lektor je sice super, ale většinou jsou to dost zajímaví lidi a tak tu hodinu spíš prokecame. Sice anglicky, ale to moc neřeší gramatiku.
continuity tak je fajn, že ti to pomáhá. Já jsem měla lektora z bc a i když jsme dali řeč, tak jel jinak podle plánu k cíli, kterej jsme si na začátku určili. Jinak gramatiku se člověk prostě musí naučit, ten kurz ti pomůže k tomu si to osvojit a případně vyjasnit problémy, ale základ je to vědět, no.
Ounz Co HP nebo ty detektivky od Galbraitha? To se čte dobře.
brrr hp jsem v aj četla už, na ty detektivky kouknu, díky. Ještě jsem si vzpomněla, že tu mám knihu o incelech, tak to by mohlo bejt hodně poučný ![]()
Ounz ja moc doporucuju serii Reky Londyna, ctu to od zacatku v anglictine a podle me je to pelne srozumitelny. Totez ta Rowlingova/Galbraith.
711990 no vidíš, ty řeky mě nenapadly, čtu to v čj, tak možná další díl bych mohla zkusit? I když teď jsem se zasekla po tý změně tam (nechci nikoho spoilovat) :)
Ounz tyjo premejslim jakou zmenu myslis? Ve False value? Cti dal a neboj se:) Ja zrovna docetla Amongst our weapons(tu ti muzu pujcit) a jdu si koupit tu posledni novelu co vysla, ta by se mela venovat Americe tusim? Zatim me bavily i ty spin-offy.

Ounz Wunderland je od Jennifer Cody Epstein, Great Unexpected od Dana Mooneyho.
711990 no tu změnu povolání jakoby?
Aranel já nic z toho neznám! Budu muset googlit :)
Ounz jj uz mi to doslo, ale rikam, cti dal:D
Ounz ja si koupila nejake od Jo Moyesove, ted mam pripraven Shuggie Bain a Feminist don't wear pink .
Ta Jo se mi cetla dobre.
Isca děkuju!
Aranel prosim tě, tak já nejdřív zkusím přečist tu, co mám doma (nějak jsem ji vytěsnila) a pak se uvidí, zas abych si to doma nechramounila do zásoby..ale děkuju ti moc za nabídku!
Nabídka teda platí i pro ostatní, co se chtějí zlepšit v angličtině!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje