Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline stes
9040 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 10:03

continuity šťastná to žena

Online moora
8665 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 10:31

SunEclipse jses chlap :))

ja jednou pozorovala svyho muze skrabajiciho brambory. Mel k tomu pustenou televizi. To bylo skrab-skrab... vlevo hled na tv... vpravo hled skrab-skrab... vlevo hled na tv...

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 11:58

moora jo no, jsem si vědoma že má psychika není typicky ženská A stejně jako continuity , když něco dělám, nevnímám okolní dění a zvuky.  A občas na to dojíždím, neb pracuji v openspace, a některé vzdálenější kolegyně se cítí pohoršeny, když procházejí okolo a zdraví do prostoru, že jim neodpovím. No neodpovím, já si ani nevšimnu, že někdo kolem jde

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 20. ledna 2024 12:11

SunEclipse ja jsem měla šéfa, který neslyšel telefon zvonici na stole. 

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 09:42

Pár tipů na čtení- nevím, jestli tady z toho už neěco neproběhlo.

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 09:56

dzizisketa to sem kdysi četla, už dávno a pak ještě něco od něj myslím a nepamatuju se název, ale poloviční bratr byl lepší

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. ledna 2024 10:17

Docetla jsem druhy dil serie Babylon Berlin a za me porad takovy prumer. Prostredi me bavi velmi, ale strasne se to tahne a ta detektivni linka je uplne unyla. Maji ty dalsi dily vetsi spad? Bohuzel mam asi dalsi 4 dily uz davno doma. 

A celkove me ted posledni mesice nic nechytlo, jak bych chtela. Tak jsem nasla starsi zalezitost Doktori od Segala a to konecne vypada nadejne. Zatim jsou hrdinove na fakulte, sice na "lepsi" nez jsem studovala ja. Ale ta studentska realita je proste nemenna i po 60letech. Jedna postava si tak treba povzdechne, k cemu ji bude takova blbost jako Doppleruv jev. No tak to me rozesmalo a presne to odpovida tomu, co bylo (a asi porad je) podstatne pro uspesne studium mediciny a ze ty dulezite veci to zrovna nejsou.

Offline brrr
12273 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 10:54

Jos Ty jo, Doktory jsem četla poprvé někdy ve třinácti a hrozně je milovala.

Obávám se, že Babylon Berlín jede stále ve stejném duchu. Ale já mám komisaře Ratha ráda.

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 12:19

Ounz 

Stopy města? To je trilogie a do češtiny je pořád přeložený jen první díl, taky se mi to zdálo kvůli tomu neuzavřené.

Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 23. ledna 2024 12:50

dzizisketa asi, ale vlasně už si nepamatuju děj..a že je to trilogie jsem nevěděla!

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 09:03

Jsem tým četba. Předčítání vysloveně nesnáším... já mám při čtení jinej rytmus i "slyším" jinej hlas, ten cizí výběr mi leze na nervy. 

moora 

Co je na škrábání brambor u tv divnýho? Milostpán to jinak nedělá, nejenom škrábe, ale i strouhá a kdovíco ještě. Mě to ruší, ty zvuky, ale on to v kuchyni prostě dělat nebude a tak jestli chci, aby škrábal a strouhal, tak ho musím nechat...

Online moora
8665 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 10:56

barbucha na škrábání u tv není divnýho nic, akorát nezvládá obě činnosti současně. takže buď kouká, nebo škrábe

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 12:30

moora 

Jo tak, voni se vobčas zahleděj...

Offline Marbuša
1400 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 13:12

Jak se tu psalo, komu vyhovuje audio a komu ne, tak já si pár knížek poslechla, a všechny hlasy v pohodě. Ale překvapivě - chtěla jsem si poslechnout knížku v dětství milovanou - Děti z Bullerbynu, kterou načetla Libuška Šafránková. Jediná knížka, kde mi hlas neseděl. Po pár minutách jsem to vzdala. A to mám fakt Šafránkovou ráda. Asi mám v hlavě z dětství nějak uložený hlas Anny a nebylo to prostě ono.

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 14:12

Já čtu hodně rychle, takže nemůžu poslouchat audio knihy, protože mluví pomalu. Máte to někdo taky tak? 

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:37

Mha ale to se da pustit zrychlene :)

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:50
Reakce na stes:

Doporučte mi prosím nějaký hezký, klidný čtení...něco jako Raci nebo ta Wilková. Prostě nějaký román bez extra romantiky, slzavych scén, úmrtí...

​Vzpomněla jsem si na Děvčata z Firefly Lane.

Rodinnou ságu jsem naposledy četla Překladatelka haiku, ale úplně moc mě to nechytlo, možná ta předchozí Zgustové kniha je lepší.

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 17:28

Mhamam zapnutu vyšší rychlost

Audiokniham jsem nemohla přijít dlouho na chuť, ale došla jsem k nim přes tlusté životopisy a naučné knihy. Sama bych asi nevydržela tak dlouho číst, ale u audia mi to nevadilo. Teď poslouchám kde co. Naopak u některých knížek vím, že bez dramatického přednesu by se mi ta kniha tolik nelíbila (např.  Den opričnika). Doktora Zivaga jsem se pokoušela číst několikrát a nikdy jsem se nezacetla. Od audia jsem nemohla odtrhnout uši.

Marbuša Mně se Šafrankova jako Anna líbí. Kdo mi nesedl , byl Bartoška u knihy Nesnesitelná lehkost byti.

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 18:47

Mha kdysi jsem začala poslouchat Stoleteho staříka, četl Martin Stránský. Sice to byl příjemný poslech, ale přesně, strašně pomalý. Takže jsem to vyměnila za klasickou knihu, ale ten hlas, dikce, tempo se mi tak stihlo vrýt do mysli, ze jsem vůbec nebyla schopna pokračovat ve čtení vlastním tempem. Prostě mi to dočetl Stránský :)

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 18:50