JosNechci být "po bitvě generál", ale ono to samožerství na Putinovi bylo vidět už tenkrát, jak se nechal fotit s tygrem nebo co to bylo... Magor určenej k internaci...
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Ještě k těm elektronickým knihám z MKP - vše z eknihovny je ke stažení zdarma i pro neregistrované čtenáře. Pro registrované knihovna pak navíc předplácí Boooport, kam se přihlásíte svými údaji stejně jako na webu knihovny a je tam větší výběr knížek. Licence se ale vztahuje jen na některé knihy z nabídky, ne celý obsah Bookportu.
Ten Bookport je super tip! Ale nějak nevím, jak to propojit s MKP, kde mám registraci - když jsem se přihlásila do Bookportu, tak mi to takovou možnost nenabízí (nebo to neumím najít). Jen že se můžu přihlásit o předplatný... vo to nic, to základní si zaplatím když to jinak nepůjde, jde mi spíš o to využití:
Hned jsem tam našla knihu kterou si moc ráda přečtu (Tajemství sprakkar
) - dají se i stáhnout nebo to musím číst na noťasu? Mají ji i v normální knihovně, ale chtěla bych to do čtečky (a jistě i mnohý další)...
barbucha přidávám odkaz na článek MKP, kde je na konci návod jak se přihlásit i jak stahovat https://www.mlp.cz/cz/novinky/2837-bookport-na-leto/
MKP je skvělá na klasiku, hlavně básnickými sbírkami si nechci zaplnit knihovnu a výbory mě neuspokojují.
Přečetla jsem Oneiron od Laury Lindstedt - současná finská autorka, překlad vydalo před pár lety Argo. Sedm žen se setká v prostoru mezi smrtí a definitivním odchodem. Zápletka je trochu na sílu vykonstruovaná, aby byly zastoupeny všechny možné kultury, světonázory a fatální situace, ale postupně mě knížka vtáhla a docela vydatně doznívá. Navíc se příběhy nakonec zajímavě rozuzlí.
barbucha Na Bookport se musíte přihlásit a založit tam účet. Přihlásíte se přes třetí stranu přes web MKP (nabízí možnosti) stejným účtem, jakým se přihlašujete na web knihovny.
Císt lze na tabletu, mobilu nebo na čtečce s androidem. Při stahování musíte být na wifi, při čtení už ne.
Já jsem si pořídila na jaře čtečku s androidem, která umožňuje výpůjčky s knihovny, jsem maximálně nadšená!! Bohužel pražská to neumožňuje, takže je třeba se přihlásit do některé která to umožňuje, např. Ostrava. Ale za 200,- za rok to stojí. Půjčuje se přes palmknihy, výběr velký včetně novinek (ne tedy úplně všechno, ale fakt hodně). Super věc.
Přes dovolenou jsem přečetla první dva díly Šikmého kostela. Úžasné knížky, ale zároveň na mě z toho padla hrozná chandra a jsem vděčná, že žiju v téhle době.
barbucha V knihovně na Vinohradech je možné si vypůjčit tři elektronické knihy měsíčně přes Palmknihy. Teď od srpna mají novou službu, je možné si půjčovat i e-audioknihy.
Kitsune knihovna na Vinohradech není součástí Městské knihovny? Myslela jsem, že to jsou všechny knihovny v Praze.
Lenka22 v Praze je řada místních knihoven, co nejsou součástí sítě MKP. MKP má i pobočku na Vinohradech, na Korunní, ale je to jiná než ta výše odkazovaná.
žluťásek aha, to jsem netušila.
Četl někdo Ty moje skvostné zvířátko? Jsem lehce za půlkou a je to jedna z nejzajímavějších knížek, co jsem kdy četla. Znepokojující, tísnivá, absolutně na hraně, plná sáhodlouhých souvětí, ale tak podmanivá, že to prostě nejde zavřít. Mám co dělat, abych nezaklapla pracovní počítač a nešla číst
Po tom, co jsem přes léto přečetla 2 detektivky od Alexe Ahndorila, jejichž obsah jsem asi po týdnu zapomněla, na tuhle knížku budu myslet asi ještě dlouho.
LadyMary ctu ted, ale po kouskach, nedokazu to cist najednou dlouho, jak je to takovy proud slov
Seznámila jsem se trochu víc s Američanem narozeným íránským emigrantům v Německu, tak mě napadlo, že si přečtu Smršť a ono to nikde není jako ebook. Knihu mám, ale nevím jak dám tu bichli na papíře. Hlavně, že existuje audiokniha (to nechci v žádném připadku). ![]()
zchroustla jsem ted https://www.databazeknih.cz/knihy/prvnich-patnact-zivotu-harryho-augusta-229641 co se tu probirala o zivote prozivanem porad dokola, kdyby nekdo chtel, muzu ji poslat dal. libila se mi.
viktorka_od splavu tohle sem dostala od kamarádky k narozeninám kdysi a člověče nedočetla sem to...dala sem to do půlky..
Ounz neprislo mi to nejak hrozny, takovy lehci ctivo ale ne uplne blby, melo to spad a cca posledni tretina byla fakt napinava.
viktorka_od splavu ok..až nebudu vědět coby, tak tomu dám ještě šanci :)
Ounz zas takovy veledilo aby ses do toho musela nutit to neni![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje