Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 17. října 2024 09:11

Jitka77 Mám doma desetiletou Julii a asi první dárek

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 17. října 2024 09:34

Jitka77 Mám doma sedmiletou Julii, bude to ne ní ještě moc?

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 17. října 2024 09:48

0zero7už jen dnes. A je to skvělá akce na koupi třeba komplet Cimrmanů, které normálně stojí tisíc. Já se konečně dočkala Kmotra namluveneho Kaisrem. Vloni ho pro akci stáhli. 

Offline Lama_z_Lana
6724 příspěvků moje polička 17. října 2024 10:05

0zero7 aaa...sem si tam v pondeli konecne vybrala voucher, sem mohla mit knizku navic

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 17. října 2024 14:08

Mulen Myslím, že pro tvou dceru bude knížka super, hrdinka je osobitá a někdy s tím u okolí naráží. Jsou tam pěkné postřehy i pro vztah s mámou (která je též velmi osobitá :-))

DruI Taky jsou tam krásné ilustrace, obálka je na dotek plastická, dál jsou v textu pasáže vysázené tak, aby se prolínaly s obrázkem. Je to moc hezká knížka i čistě na listování, nemůžu věřit, že se prodává jen za něco přes dvě stovky. Něco si z ní dcera podle mě vezme, a vrátí se k ní třeba časem.

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 17. října 2024 16:37

Jitka77 Tak to se po ní určitě podívám, já mám pro hezké dětské knížky slabost :o)

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 17. října 2024 18:12

Malvin JJ uz jsem videla mejl ze jeste dneska, prikoupim si do zasoby! Diky :)

Lama_z_Lana cos nakoupila?

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 17. října 2024 18:56

Malvin prosim te, (a ostani) nemas nejake tipy na ceske knihy na te audiotece? Knizni vlakno ctu pravidelne a docela jsem i nektere pochytala, ale urcite mi neco uniklo. Mam precteny nektery Bolavy a Mojsnarovou, Sikmy kostel. Klevisova me uplne nebere. 

Uz mam teda v kosiku nekolik mnoho tisic utracenych hahaha. 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 17. října 2024 19:01

viktorka_od splavu prosim Te, ty jsi cetla toho Attilu? Asi si to koupim cesky namluveny, at to muzu poslouchat kdyz neco delam a nebo cestuju, akorat premyslim, jestli to ma cenu, mam ho docela nactenyho z jinych zdroju, libilo se Ti to? 

Offline Lama_z_Lana
6724 příspěvků moje polička 17. října 2024 19:46

0zero7 , prosimtě, celou trilogii Vzpomínka na Zemi (podle první knížky natočil Netflix "3 Body Problem", seriál se mi líbil), ale to by tě asi neba. Jinak knížka teda super, skvěle načtený. 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 17. října 2024 20:03

Lama_z_Lana to je myslim sci-fi? JJ to me ba! Mrknu, dik!

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. října 2024 22:37

0zero7 vzhledek k vedlejsi diskuzi me napada par non fiction knih. 
Tohle je nove, rada bych do toho aspon koukla...

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/zapas-o-ameriku-hlasy-z-rozestvane-zeme-541115

A pak tyhle reportaze. Tahle byla zajimava 

https://www.databazeknih.cz/knihy/ku-klux-klan-tady-bydli-laska-354390

A tuhle jsem jeste necetla, ale film dostal Oskara

https://www.databazeknih.cz/knihy/zeme-nomadu-478284

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 17. října 2024 22:48

0zero7skvělý je Rozpůlený dům od Alice Horáčkové. Lehce bát se můžeš u knih Kateřiny Surmanove: Šepot z lesa a letošní Tři Sekery. Obě jsou skvěle namluvený. Soběstačný od Zuzany Dostalové. Z naučné třeba Jiný T.G.M od Pavla Kosatika se poslouchá dobře. Lehce bizarní, ale já se pobavila je Lenochod Jimmy a jeho back up band od Pavla Bareše. Nebo Těžké duše od Moussa. A blíží se svátky a to must have Vánoce s Františkem Nepilem. 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 17. října 2024 23:00

Jos vidis, super! To tady bydli laska mam na seznamu. Diky moc. 

Malvin Uz jsem zakoupila 25 knih, ale jeste je asi hodina, tak na to mrknu, diky, ty sekery jsem mela v kosiku! Tak si je dam, bude co delat u vareni, mam to rada kdyz neco delam, a v lete na plazi nebo nekde na slunci nebo na prochazce, je to super, kdyz nemam cas sedet s knihou. Dekuji moc!!! :)

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 17. října 2024 23:10

200 hodin čtení za tisícovku! 

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 18. října 2024 05:43

Jitka77 těším se, až ji spolu budeme číst.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. října 2024 16:08

Dočetla jsem knihu Terezy Boučkové Dům v Matoušově ulici, záměrně používám výraz "kniha", protože to skutečně není román, spíše zápisník/kaleidoskop událostí, vzpomínek, pocitů, názorů, glos každodenních dějů, jakoby se TB na pozadí hledání ztraceného času a pozapomenutých dějin jednoho domu vypořádávala především s vlastní/osobní historií. Vím, že bylo jen na autorce, kolik prostoru se rozhodne věnovat jednotlivým motivům, ale myslím, že je škoda, že k některým zajímavým příběhům, osudům nám jen lehce pootevřela dveře, dovolila nám nahlédnout dovnitř - a pak dveře zavřela a odvedla nás o pár metrů dál k dalším dveřím. //Grafická úprava obálky je moc povedená, reliéfní, opět s použitím motivu z obrazu Ondřeje Kohouta.// 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. října 2024 16:10

A dočetla jsem i Američanku Wojciecha Dutky, autora románu Černá a purpurová. Slova na obálce o dojemném románu, ženském údělu, lásce a balkánské Osvětimi mě fakt iritují, protože podstatu knihy fakticky nevystihují a podsouvají případnému čtenáři pocit, že by tento příběh mohl patřit spíš do oblasti červené knihovny. Ve skutečnosti se tu rozvíjí příběh americké studentky filozofie, kterou sled životních událostí dožene až do jugoslávského koncentračního tábora Jasenovac.

První část knihy mi do určité míry připomíná Gaarderův Sofiin svět, úvod do děje i do filozofie, druhá část pouští příběh z opratí a žene ho do syrového finále. Pro mě osobně byla nejpůsobivější třetí část, reálie koncentračního tábora Jasenovac nejsou v českém prostředí příliš známé, autor je zde faktograficky přesný a korektní, což v románech nebývá vždy zvykem.

Po knize jsem sáhla spíše náhodou, ale měla jsem tentokrát šťastnou ruku. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 18. října 2024 16:11

Ve fázi rozečtenosti se nachází Život na h*vn* Petra Hanela, YA román z nakladatelství Host, nedivím se, že má tolik pozitivních ohlasů a recenzí, příběh není předvídatelný a šablonovitý, navíc je vidět, že autor má opravdu rád češtinu, žádné ploché věty, rutinní klišé a slovní vata, prostě radost číst.

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 09:45

Já jsem v poslední době četla moc fajn knihu Emilka od české autorky Ivany Fajnorové 

https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/emilka-499578