Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Ounz
20432 příspěvků moje polička 23. srpna 2024 13:26
Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 11:39

Černý písek. V cestovním vlákně se resi ta Etna a Sicílie, tak přidávám knížku k tomuto tématu.

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 24. srpna 2024 16:06

Už se to tu možná probiralo, přečetla jsem Les v domě od Aleny Mornštajnové a vůbec tu knihu nemůžu dostat hlavy, strašná bezmoc, vše vyprávěno z pohledu devitilete holky.

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 01:07

Frederick Forsyth - jsem ho měla zaškatulkovanýho jako autora špionážně-politickejch románů, ale Kvintet je zábavnej i vtipnej

Online brrr
12273 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 17:01

Koupila jsem si narychlo do vlaku Nepatrnou ztrátu osamělosti a je dobrá (cena Magnesia Litera za debut). Fakt se to povedlo.

Offline AprilTwelve
1019 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 17:04
Reakce na brrr:

Koupila jsem si narychlo do vlaku Nepatrnou ztrátu osamělosti a je dobrá (cena Magnesia Litera za debut). Fakt se to povedlo.

​Ta se mi taky moc líbila. 

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 17:15

Krajiny zjevení Václava Vokolka a doporučila bych těm, komu se líbil Urbanův Hastrman. Nenechte se odradit první částí, ta místy šustí papírem - hlavně v dialozích..

Offline Allysa
884 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 17:52

brrr Taky se mi moc líbila, vůbec to nevypadalo na prvotinu.  A super pohled po všech těch ...... ( doplň povolání) z Osvětimi

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 18:59

brrr mne to asi trochu zklamalo. Tema moc zajimave, ale nektere pasaze moc dlouhe (treba ten tabor pred nalodenim) a prislo mi, ze o pocitech a motivacich jsme se tam zase tolik nedozvedeli

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 19:49

barbuchadoporučuji ještě Vypravěče - je to jeho autobiografie a je to taky dobré (já mám od něj přečteno myslím všechno kromě fantoma Manhattanu a dost závidím lidem, kteří ho prectenwho nemají). 

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 17:31

Zhltla jsem Pacanku. To je skvělej debut!

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 10:03

continuity 

Dík za tip, to si ráda přečtu!

Offline Samantha
3288 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 12:45

Nevím, kdo tady doporučoval Jezero od Bellové, ale zatím je to jediná kniha ve čtečce, kterou odkládám… přes scénu lovu na ostrově se nedostanu a obávám se, co by se tam ještě vylouplo

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 16:52

Na Rozhlase doporučuju k poslechu knihu Boleslava Navrátila: Do Ostravy za trest. Je to velmi poslouchatelné a napínavé, ale zároveň takové lehké a zajímavé svědectví doby.

Mizet to ale začne už za pár dní.

https://www.mujrozhlas.cz/radiokniha/skutecne-kriminalni-pripady-z-cisarske-ostravy-boleslav-navratil-do-ostravy-za-trest

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 10:59

Spíš to patří do blbejch, ale zase je to tématický: existuje knihovna ebooků? Jako vím, že ano, už jsem na nějaké narazila, ale vždycky je tam nějaký problém. Nemůžu se přihlásit přes čtečku, kde mi zoufale pomalu funguje net, s tím, že mám aktualizovat prohlížeč, což neumím a vlastně nevím, kde...

Offline edinka
30 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 11:07

stes 

https://www.pujcovani-eknih.cz/

Offline stes
9040 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 11:14

edinka díky

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 12:45
Reakce na LadyMary:

Četl někdo Ty moje skvostné zvířátko? Jsem lehce za půlkou a je to jedna z nejzajímavějších knížek, co jsem kdy četla. Znepokojující, tísnivá, absolutně na hraně, plná sáhodlouhých souvětí, ale tak podmanivá, že to prostě nejde zavřít. Mám co dělat, abych nezaklapla pracovní počítač a nešla číst Po tom, co jsem přes léto přečetla 2 detektivky od Alexe Ahndorila, jejichž obsah jsem asi po týdnu zapomněla, na tuhle knížku budu myslet asi ještě dlouho. 

​Ponoukla jsi mě pořídit autorčinu předešlou knihu S večerem přichází tíseň, kterou jsem měla v hledáčku, a je to hustý zážitek. Dávkuju si po kouskách. Vyprávěno z pozice dvanáctileté holky, která si spoustu věcí přemílá v hlavě po svém, okolnosti vystupují na povrch mimoděk a je to strašná beznaděj, ale přesto poutavé čtení. 

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 20. zaří 2024 13:11

Jitka77 Díky za připomenutí...mám ji taky v plánu ;-) Teď čtu Ignis Fatuus od Klabouchové a zatím jsem na startu, ale čte se to dobře. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. zaří 2024 17:15

LadyMary to jsem mela v audio podobe. Povedene! Super bylo, kdyz jsem to mela v usich v liduprazdnem lese, tesne pred zapadem slunce . Jen nas lovecky pes a ja, to melo celkem atmosferu