Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Černý písek. V cestovním vlákně se resi ta Etna a Sicílie, tak přidávám knížku k tomuto tématu.
Už se to tu možná probiralo, přečetla jsem Les v domě od Aleny Mornštajnové a vůbec tu knihu nemůžu dostat hlavy, strašná bezmoc, vše vyprávěno z pohledu devitilete holky.
Frederick Forsyth - jsem ho měla zaškatulkovanýho jako autora špionážně-politickejch románů, ale Kvintet je zábavnej i vtipnej ![]()
Koupila jsem si narychlo do vlaku Nepatrnou ztrátu osamělosti a je dobrá (cena Magnesia Litera za debut). Fakt se to povedlo.
Koupila jsem si narychlo do vlaku Nepatrnou ztrátu osamělosti a je dobrá (cena Magnesia Litera za debut). Fakt se to povedlo.
Ta se mi taky moc líbila.
Krajiny zjevení Václava Vokolka a doporučila bych těm, komu se líbil Urbanův Hastrman. Nenechte se odradit první částí, ta místy šustí papírem - hlavně v dialozích..
brrr Taky se mi moc líbila, vůbec to nevypadalo na prvotinu. A super pohled po všech těch ...... ( doplň povolání) z Osvětimi ![]()
brrr mne to asi trochu zklamalo. Tema moc zajimave, ale nektere pasaze moc dlouhe (treba ten tabor pred nalodenim) a prislo mi, ze o pocitech a motivacich jsme se tam zase tolik nedozvedeli
barbuchadoporučuji ještě Vypravěče - je to jeho autobiografie a je to taky dobré (já mám od něj přečteno myslím všechno kromě fantoma Manhattanu a dost závidím lidem, kteří ho prectenwho nemají).
Zhltla jsem Pacanku. To je skvělej debut!
Dík za tip, to si ráda přečtu!
Nevím, kdo tady doporučoval Jezero od Bellové, ale zatím je to jediná kniha ve čtečce, kterou odkládám… přes scénu lovu na ostrově se nedostanu a obávám se, co by se tam ještě vylouplo ![]()
Na Rozhlase doporučuju k poslechu knihu Boleslava Navrátila: Do Ostravy za trest. Je to velmi poslouchatelné a napínavé, ale zároveň takové lehké a zajímavé svědectví doby.
Mizet to ale začne už za pár dní.
Spíš to patří do blbejch, ale zase je to tématický: existuje knihovna ebooků? Jako vím, že ano, už jsem na nějaké narazila, ale vždycky je tam nějaký problém. Nemůžu se přihlásit přes čtečku, kde mi zoufale pomalu funguje net, s tím, že mám aktualizovat prohlížeč, což neumím a vlastně nevím, kde...
https://www.pujcovani-eknih.cz/
edinka díky
Četl někdo Ty moje skvostné zvířátko? Jsem lehce za půlkou a je to jedna z nejzajímavějších knížek, co jsem kdy četla. Znepokojující, tísnivá, absolutně na hraně, plná sáhodlouhých souvětí, ale tak podmanivá, že to prostě nejde zavřít. Mám co dělat, abych nezaklapla pracovní počítač a nešla číst
Po tom, co jsem přes léto přečetla 2 detektivky od Alexe Ahndorila, jejichž obsah jsem asi po týdnu zapomněla, na tuhle knížku budu myslet asi ještě dlouho.
Ponoukla jsi mě pořídit autorčinu předešlou knihu S večerem přichází tíseň, kterou jsem měla v hledáčku, a je to hustý zážitek. Dávkuju si po kouskách. Vyprávěno z pozice dvanáctileté holky, která si spoustu věcí přemílá v hlavě po svém, okolnosti vystupují na povrch mimoděk a je to strašná beznaděj, ale přesto poutavé čtení.
Jitka77 Díky za připomenutí...mám ji taky v plánu ;-) Teď čtu Ignis Fatuus od Klabouchové a zatím jsem na startu, ale čte se to dobře.
LadyMary to jsem mela v audio podobe. Povedene! Super bylo, kdyz jsem to mela v usich v liduprazdnem lese, tesne pred zapadem slunce
. Jen nas lovecky pes a ja, to melo celkem atmosferu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje