Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 10:35
Reakce na 0zero7:

viktorka_od splavu prosim Te, ty jsi cetla toho Attilu? Asi si to koupim cesky namluveny, at to muzu poslouchat kdyz neco delam a nebo cestuju, akorat premyslim, jestli to ma cenu, mam ho docela nactenyho z jinych zdroju, libilo se Ti to? 

​Dotaz tedy nebyl na mě, ale já tu jeho knihu četla a spoustu věcí jsem přeskakovala... Většinou to byly věci, co už jsem měla načtený odjinud. Měla jsem ji půjčenou z knihovny a domů bych si jí nekoupila

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 10:46
Reakce na 0zero7:

viktorka_od splavu prosim Te, ty jsi cetla toho Attilu? Asi si to koupim cesky namluveny, at to muzu poslouchat kdyz neco delam a nebo cestuju, akorat premyslim, jestli to ma cenu, mam ho docela nactenyho z jinych zdroju, libilo se Ti to? 

​jezis promin, ja si neproklikavam upozornenijo cetla, bavilo me to, vetsinu uz jsem sice vicemene vedela ale je to takovy uceleny a celkem dobre podany

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 13:31

V neděli jsem dočetla už 68. letošní knihu - Mornštajnové Les v domě.

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 17:50

Další prosím. Aneb jak se léčily Husákovy děti... R. Wallerova

Tak to si nekupujte naslepo, protože je tam textu asi jako na sbírku básní, a ještě vydanou vlastním nákladem. Většina z toho jsou fotografie s nepříjemnou grafikou.

Možná to mohl být blog, asi rozsahem kapitol. 

Offline 0zero7
11607 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 18:03

Magráta viktorka_od splavu diky, mam to rozposlouchany a asi taky preskocim nektery veci, protoze to znam, jinak dobry. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 19:11

dzizisketa wow! Jake to bylo? Jsem ji po Listopadu nejak odepsala....

Ja jsem na 30, ale tak taky ujde. Naposledy Z Izrastiny s laskou od J.Szanto a to me kapku zklamalo. Takova ucebnice dejepisu bez uvedeni zdroju, pochopitelne hodne jednostranna (to se opravdu ale nedivim, vzhledem k puvodu a historii jeho rodiny) ale taky dost nezazivna. 
dneska se chci pustit do tohohle a doufam, te ty volby nedopadnou katastrofalne. 
https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/zapas-o-ameriku-hlasy-z-rozestvane-zeme-541115

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 19:17

dzizisketaTo je obdivuhodný!
Mám 54. Letos poprvé si to na podnět z parfumanie píšu.

Už druhý týden se mořím se Škvoreckého Miráklem a jde to ztuha. Nikdy jsem to nečetla, tak závazek ke Škvoreckého výročí. Měla jsem raději po několikáté zhltnout Prima sezónu!

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 20:28

Archivářka zkus jako audio, jestli ráda posloucháš.

Mirákl

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 22:18

Lenka22 Jee, to jsem taky poslouchala. Jako audio dobrý.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 06:41
Reakce na Lenka22:

Archivářka zkus jako audio, jestli ráda posloucháš.

Mirákl

​Uf. Kromě poslouchání dětských audioknížek s dětmi v autě ještě na CD jsem nikdy neposlouchala audioknihu. Neumím to, nevím, kdy bych to dělala, sluchátka nemám a neumím si to stáhnout

Koukám, že ten Škvorecký je z rozhlasu. No uvidím.

Jestli se k audioknihám dokopu, tak to bude další z milníků v mém životě, které způsobila parfumánie.

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 08:21

Archivářka Z toho rozhlasu to není komplet audiokniha, trochu to zkracují o některé vedlejší dějové linky. Většinou to knize neuškodí a bývá to načtené fajn. Zrovna ten Mirákl se mi poslouchal dobře.

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 08:44

Jos 

No jako lepší průměr. Já jsem byla zvědavá hlavně kvůli obvinění z derivativnosti - tenhle výraz používá Toy_Box, jejíž příběh měla Mornštajnová okopírovat. Což si teda taky myslím.

Určitě ale není lepší než Hana nebo Tiché roky. Proč se ti nelíbil Listopád?

Offline Aranel
6498 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 10:53

dzizisketa Tak dobrý, jestli není lepší než Hana, která mě otravovala, tak si to ušetřím.

Já konečně přečetla Evropanku a dobrý! Zjišťuju, že mě vždycky víc zajímají ty "malé" dějiny, o které se otírají ty velké. I proto se mi tak líbil třeba Rozpůlený dům. Ta Evropanka má i zajímavý závěr.

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 11:07

dzizisketa ja ti ani nevim, prislo mi to proste trochu slabe. Uz si to skoro ani nepamatuju, nevyvolalo to ve me zadne vetsi emoce. Obecne se mi ty ceske autorky trochu prejedly. Zacaly mi splyvat, akorat Hanisova me zatim bavila vzdycky. A Stifter a Hajicek. 

Offline evax
138 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 19:19

Jos s českými autory, hlavně autorkami také bojuji, mám problém je dočítat. Zvrhává se jim to vyprávění často do směrů, které se mi nelíbí (hlavně Mornštajnová) Světlá výjimka je snad Lednická, i když píše mimo můj "běžný" žánr.

Offline evax
138 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 19:25

Nečetl někdo Lotosový kruh paní Tchan od Lisa See? Do zítřka je 50% sleva na eknihy od Joty, takže zvažuji další nákup do zásoby, které v četbě ani budovat nepotřebuji 

Pravda je, že ekniha musí být brilantně napsaná, jinak nedočtu. Papír je zkrátka papír a snese i o něco horší texty

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 19:58

Ze současných českých autorů je pro mě vedle Jiřího Hájíčka top (již zemřelý) Jan Balabán, hlavně povídky. Z autorek mám ráda Annu Bolavou a rozporuplný, ovšem silný vztah mám k Radce Denemarkové.

Offline amalfi
49 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 20:39

evax ano, právě dočítám a doporučuji,vůbec všechny její knihy

Offline amalfi
49 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 20:50

ještě doporučuji Kniha osudu Parínúš Saníí

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 21:33

Jitka77 jestli mate rada Hajicka, doporucuji  Prechodne obdobi od Veroniky Balkove, prvotina autorky a velmi dobra. Od Hajicka mam nejradeji Rybi krev a Plachetnice na vinetach.