Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:08

brrrTak už mám objednáno, Ty srpny mě zaujaly na první nahled a hlavně je to zase jiné, než co jí obvykle dávám. Hele mohla by mi narozeniny každej měsíc podle těch doporučení tady:D Fakt super děkuju! Až ke mezi, že nečtu!  Jenže já když začnu číst, tak to je konec. Prostě čtu, sedím, čtu, neodlozim to, jsem protivná, že mě ostatní nenechají, a nespím ale ctu! Takže dacm tak tři knížky za rok pri takovém nějakém odpocinkovem restartu:D

Offline Aranel
6313 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:48

Karja Já jsem náhodou ráda, když se potkám s takovou knihou! A Srpny zrovna takový byly.

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 21:52

Aranel No já taky, ale víš jak nemusí to být každej tejden, děti nemytý, plotna hasne, spánkovej deficit:-D Bohužel já to mám u všech knih, co mě nějak i jen trochu baví. Proto jsem třeba v létě čekla spíš nějaké naučné, protože u toho nevydržíš dlouho, otevřeš na terase na pul hodky:-)

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:37

Karja Srpny byla velká schíza. Ale i po více jak roce po přečtení si toho hodně z děje pamatuji. Naštěstí jsem to měla pak s kým prodiskutovat, neb to četlo celé mé okolí, a pak jsem knihu ráda poslala do světa. Je to kniha na jeden delší večer, tak si třeba knihu přečteš. Jedna z těch tří pro letošní rok

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:47

Malvin Jojo, počítám, že to dám:-D Já právě čtu u té segry, že se u ní začtu a pak si to odnesu domů a dám si takovej nonstop:D

Offline žluťásek
8789 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:48

Lenka22 na Cibulce je kdyžtak i malá pobočka MKP. Výběr tam tedy nebude nic extra, ale jestli to máš někde poblíž bydliště, tak se dá využít pak rezervace s vyzvednutím tam. V ul. Musílkova., otevřeno úterý-čtvrtek.

Offline continuity
41649 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 22:59

Karjamám to úplně stejné. Čtu a obrustaj mě pavučiny. 

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 23:01

continuity No jsem zvědavá, zda se do toho někdy zase položím:-D. Já jsem přestala s dětma, předtím jsem chodila co týden do knihovny, pro dva kousky určitě...jako ta pročtená odpoledne po práci, když se někdy zadařilo pěkně vybrat:-D To byly časy!:D

Offline continuity
41649 příspěvků moje polička 06. ledna 2025 23:03

Karja neboj. Nečtu tolik knih najednou, ale teď už to sem tam jde. 

Offline Lenka22
2537 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 09:17

žluťásek jo, mám ji za rohem, je to ale dětská knihovna. Ty rezervace jsou placený? Já jsem to nikdy nepraktikovala.

Offline dzizisketa
8770 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 09:22

Lenka22 

Rezervace je placená 25 korun za kus. Můžeš si na svůj online účet v knihovně převést peníze, z kterých se ti budou strhávat, nebo je v tom účtu platit jednorázově, další možností je platit na pobočce při vyzvednutí, jde to hotově i kartou.

Offline Lenka22
2537 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 10:15

dzizisketa díky za info.

Offline žluťásek
8789 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 14:55

Lenka22 jj, i v těch dětských knihovnách se dají vracet dospělé knihy, takže tam asi nějaký mini výběr bude. Ale v tvém případě myslím ty rezervace budou ideální. 

Když třeba odjíždíš pryč, můžeš tu rezervaci pak pozastavit, aby se nesplnila během dovolené a zároveň abys zůstala na stejné pozici ve frontě (u žádaných novinek bývá ta řada delší). Platí se až po splnění té rezervace, takže kdybys to mezitím sehnala jinde, třeba od kamarádky, můžeš ji zas bezplatně zrušit.

Offline Myrtila
5060 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 15:31

Poradily byste mi nějaké knihy českých autorů, kteří mají děj zasazený do konkrétní existující lokality? Mám v knihách moc ráda popisy prostředí a krajiny, když je to tak nenásilně součástí textu. Třeba co píše Hájíček, Jiří Březina, Nela Rywiková, ale i Lednická, nebo Tučková. Zrovna toto se z recenzí knížek docela těžko zjišťuje. 
Jinak z posledních (mnoha) stran jsem tu načerpala dost další inspirace, děkuji za ni

Offline Aranel
6313 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:31

Myrtila Waldvilla, Gablonz/Jablonec, detektivka Pech, knihy Petra Sagitaria (Trujkuntem to začíná), tuším taky ta Petra Klabouchová. A Winterbergova poslední cesta. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:38

Ignis Fatuum - nuzové nocoviště Hůrka zní jako dobrý plán na podzimní nocování

Poslechnuto jako audiokniha a je to pěkně načtené.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:56

Myrtila Klabouchová Prameny Vltavy, Ignis fatuus - Šumava. Kyša Sudetenland - pohraničí.  Dubská Člověk Gabriel -Buchlovice. Surmanovà Zvedá se vítr - jižní Morava, Šepot z lesa - Orlické hory. Šanc Jako po drátku - Ústí. 

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:57

Myrtila jsem ráda, že ještě někdo čte Rywikovou. 

Offline Myrtila
5060 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:24

Aranel Děkuju, neznala jsem ani jednu všechny vypadají zajímavě, a nejvíc ten Gablonz/Jablonec a Klabouchová - pro jižní Čechy mám slabost, v knížkách i třeba na dovolenou

Offline brrr
12124 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:02

MalvinMám pocit, že Kyšovu Sudetenlandu došel dech, ale první tak polovina byla parádní. No a vykreslení Bruntálska a devadesátek, to je lahůdka.