Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline continuity
41649 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:31

brrrmě se to dost o líbilo, ačkoliv jako Kotletu ho nečtu. Z pokleslé literatury mi stačí Heteša.

Uvažuji teď o tom Syndikátu. 

Offline Myrtila
5060 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:41

Malvin Díky, ten Sudetland máme dokonce doma, koukám, přinesl si ho manžel. A Rywiková asi není moc známá, narazila jsem na ni, ani už nevím kde, ale moc se mi líbila. Občas kouknu, jestli nenapsala něco nového, ale už delší dobu nic. 

Offline Lenka22
2537 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:49

žluťásek díky za informace.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:05

continuitySyndikát mě chytl. Během Vánoc jsem ho dala za dva dny. Mám jen výtky k uspěchanému konci.

Ale já v  IT a AI světě jsem takový normální uživatel. Ty bys byla asi víc schopna odhadnout, na kolik je Kyšoca budoucnost reálná.

Offline continuity
41649 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 21:32

Malvin

já u scifi moc realitu (technickou) neřeším, dokud to nejsou výslovné kraviny jen na efekt. Ale beru to jako mentální cvičení,co by se tak mohlo stát a co my na to budeme říkat. 

Díky, podívám se na to, akorát knihu, u které na mne bude dva-tri dny sedat prach, si teď fakt nemůžu dovolit.

Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 02:29

Tak moc pekne dekuju te, ktera tady chvalila Ignis Fatuus (uz si nepamatuju, kdo to byl)! 

Zdalo se mi, ze to by mohla byt knizka presne pro me. Tak se jdu podivat, jestli je na Alze ke koupi jako e-kniha; je. No a kdyz uz tam po dlouhe dobe jsem, tak se podivam, co tam maji noveho, to da rozum.

I nechala jsem tam za ceske e-knihy pres dva tisice, a to jsem jeste zdaleka nekoupila vsechno, co me zaujalo

Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 02:32
Reakce na Karja:

I premejslim nad knihou Nebuď p.ča, nečetl jste to někdo?

​Sla jsem se podivat, o cem to je, a ted ji strasne potrebuju

Jenze ta v elektronicke podobe neni. Jen v audio, a to nedam. Ja knizky vubec nedokazu poslouchat

Offline Karja
43715 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 07:49

MP Margejestli to jde a nestojí to pro tebe raketu, tak ti jí můžu poslat do USA, koupím jí na eshopu a obratem pošlu. já jsem o ní četla nějaký krátký rozhovor a také mě to hned zaujalo

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. ledna 2025 08:14

Myrtila kdyz Sumava, tak jeste Veznena od Rencina. Ale trochu varuju, je to docela brutalni a misty to jde taky do nadprirozena. 

Offline Myrtila
5060 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 09:26

Jos Tyjo, to už na mě, podle popisu, bude moc velká drsňárna, ještě jak je to podle opravdové události a jde tam o dítě. Já teda drsňárny čtu, ale jenom ty vymyšlené, reálné příběhy moc nedávám. I se kvůli tomu vyhýbám knížkám třeba o válkách, holokaustu a tak. 

Offline barbucha blogger
35119 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 14:19
Reakce na žluťásek:

Lenka22 jj, i v těch dětských knihovnách se dají vracet dospělé knihy, takže tam asi nějaký mini výběr bude. Ale v tvém případě myslím ty rezervace budou ideální. 

Když třeba odjíždíš pryč, můžeš tu rezervaci pak pozastavit, aby se nesplnila během dovolené a zároveň abys zůstala na stejné pozici ve frontě (u žádaných novinek bývá ta řada delší). Platí se až po splnění té rezervace, takže kdybys to mezitím sehnala jinde, třeba od kamarádky, můžeš ji zas bezplatně zrušit.

​To pozastavení je fajn, využívám to. Ale pozor - bezplatně zrušit rezervaci můžeš jedině tehdy, dokud ji už nemáš splněnou, to jest nemáš avízo že je připravená. 

Offline Mitzi admin
1464 příspěvků moje polička 09. ledna 2025 22:05
Reakce na Archivářka:

Mha Chaty v Černočerném srdci jsem taky nedávala. Muž naopak jásal, jak je to boží. Ajťák...

​Jsem ajťák a trvalo mi asi 150 stran, než mi ty chaty přestaly připadat otravné.

A ztrácela jsem se snad 700 stran v postavách (kvůli tomu, že mají jiné přezdívky ve hře, jiné na twitteru atd.), což sice byl smysl a hlavní zápletka, ale kdovíjak mě to nebavilo. Klasik by řekl "Člověče, vy tam máte figur jak na orloji"

Jak už tu někdo psal, Černočerné srdce mohlo v pohodě mít poloviční počet stran, kdyby tam nebyla spousta naprostých zbytečností, které se daly vyházet. Myšlenka dobrá, ale forma náročná, táta i tchyně mi tenhle díl vrátili, že je to nebaví.

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:30

Mitzi

Při zachování všeho podstatného by se dal rozsah o hodně stáhnout. 

Už v první kapitole, kde je popis, jak jde Robin na WC, umyje si ruce, utře do ručníku, podívá se do zrcadla, prohlédne si vlasy, splachne, otevře dveře... Tak mě napadlo, že to bude velmi podrobné :)

Ale možná, jako úspěšné autorce, se jí to zkrácení bojí navrhnout? 

Offline Mitzi admin
1464 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:56
Reakce na Mha:

Mitzi

Při zachování všeho podstatného by se dal rozsah o hodně stáhnout. 

Už v první kapitole, kde je popis, jak jde Robin na WC, umyje si ruce, utře do ručníku, podívá se do zrcadla, prohlédne si vlasy, splachne, otevře dveře... Tak mě napadlo, že to bude velmi podrobné :)

Ale možná, jako úspěšné autorce, se jí to zkrácení bojí navrhnout? 

​Přesně! Zatímco výbuch balíčku popsala tak, že jsem si to musela přečíst dvakrát, aby mi došlo, co, kde a jak se stalo, jinde se furt zabývá chozením na WC, jídlem, pitím... naprosto zbytečně až otravně. Každou stránku bych vyškrtala minimálně o třetinu. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 21:54

Jos Děkuji. Tu jsem vůbec neznala . Takže jsem hned objednala na knihobotu. K Šumavě- líbila se mi hodně i kniha Prameny Vltavy . Také od Klabouchové. 

Offline Mulen
4922 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 08:41

Vy to tady tak pomlouvate, ze si to budu muset přečíst . Vůbec jsem nevěděla, že vyšel další díl.

Offline brrr
12124 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 09:20

Mulen No tak rychle, rychle. Na jaře by měl totiž vyjít v češtině další díl (Mělký hrob?)

Offline Mitzi admin
1464 příspěvků moje polička 11. ledna 2025 10:40
Reakce na brrr:

Mulen No tak rychle, rychle. Na jaře by měl totiž vyjít v češtině další díl (Mělký hrob?)

​Hladový hrob.

Černočerné srdce nebylo slabé příběhem, ale rozvleklou formou. Jsem zvědavá, jak se s tím popasuje scénárista seriálu (zatím jsem neviděla ani jeden díl, ale předchozí jsou chválené)

Offline Mulen
4922 příspěvků moje polička 12. ledna 2025 21:47
Offline Garfie
27988 příspěvků moje polička 15. ledna 2025 09:43

Přihlásila jsem se do knižního klubu a na první schůzce hodlám rozjet výměnný mezikulturní program. Uvítám tipy na českou beletrii v angličtině (ale i jiných jazycích, podle prozatímních přihlášených korejštinu, italštinu, francouzštinu, španělštinu, čínštinu, japonštinu). Ideálně něco soudobého a úplně ideálně e-book. Hlavně na tom posledním dost ztroskotávám. :-(