Sweet Potato To muselo být hezké! U nás na půdě byly Rodokapsy a nepřečetla jsem ani jeden. Vůbec mě to nelákalo. Ale taky tam babička měla staré scénáře z ochotnického divadla. To bylo úplně kouzelný, když jsem to objevila. Do té doby jsem neměla o její režisérské kariéře vůbec tušení. Můj táta, její syn, sice vzpomínal, jak hrál na divadle malé role, ale považovala jsem to za školní aktivitu.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
notna
Dědeček byl taky ochotník. Předválečný. Scénářů několik krabic, ty jsem neschovala. Ale nějaké fotky najdu.
continuity
Garfie byla rychlejší.
Třeba Těžká planeta je absolutní top.A když začala vycházet Ikárie (pro ty co nepamatují, časopis narvaný scifi povídkami), hltali jsme ji jedním dechem.
No ono taky v tý době nic jinýho pořádnýho nebylo...
Samantha Jo. A na začátku tam vycházelo to nejlepší i za dlouhé roky zpět. Později už to nebylo ono.
Garfie Myslim, ze i zavileho odpurce povidek presvedci Roald Dahl, nebo? A sci-fi povidky vzdycky ![]()
Pamatujete si nekdo takovy ty komunisticky sesitkovy soubory detektivnich/krimi povidek? Uroven pochybna, styl Major Zeman, ale precetla jsem to jako uplny dite na chalupe uplne vsechno a jak to bylo skvely!
0zero7 Pravda, další výjimka! ![]()
Lupiči mrtvol super, Tichá hrůza luxusní... a přihazuju ještě Rej upírů! ![]()
Jinak já sci-fi nemusím, ale Bradburyho Marťanská kronika taky stojí za to, a jako continuity doporučuju toho Forsytha - Kvintet.
0zero7 Edice Magnet?
K nějakým jsem se, už nevím jak, cca v 11 letech dostala a začla je louskat. Když to táta zjistil, málem ho kleplo, vyrval mi to z rukou, a že když detektivky, tak pořádné. A dal mi Dobrodružný život milovníka starých tisků. ![]()
barbuchaještě Žádné stopy.
No tu neznám! Dík, hned to napravím!!
Díky za připomenutí knihy Nežádoucí. Bylo zajímavé si to přečíst po skoro 40 letech znova.
Sweet Potato Jo, to je možný. Mě doma vrazili myslím McBaina haha
Mám někde doma na exteraku všechny ikarie (povidky)
0zero7 No jasně! Vyhazovala jsem toho teď desítky v naší knihovně v práci a byl o to velkej zájem (mezi důchodci). Nikdo si je nepůjčoval, ale když se zadarmo vyřazovaly, rychle se rozebraly.
Marbuša Občas nějakou magnetku shrábnu někde v knihobudce, ale většinou se to nedá číst.
Sweet Potato Můj muž občas na chalupě nějakou popadl (vzpomínka na mládí) a za chvíli odložil, že se to fakt nedá ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje