Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Victoria
1383 příspěvků moje polička 26. února 2025 12:03

Na Vltavě je v četbě na pokračování nově kniha Letnice. Vím, že tu o ní nedávno proběhla drobná diskuse, tak by toho mohl někdo využít. Mě to zaujalo moc (byť jsem kritické odsudky v podcastu TL;DR slyšela také), přednes je skvělý.

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 03. března 2025 08:48

Tak tu máme březen a každoroční knižní hádanky od Martinusu.

Dnes mimořádně lehoučké. 

Offline Victoria
1383 příspěvků moje polička 03. března 2025 22:07

Dočítám novou knihu od Dvořákové Návrat. Od její knihy Vrány mám k autorce velký obdiv. Je to příběh mladé ženy, která odešla do kláštera, je to komorní a zajímavé. Díru do světa ta kniha asi neudělá, ale kdo má autorku rád anebo je mu to téma blízké, tak doporučuji.

Offline Jitka77
1857 příspěvků moje polička 03. března 2025 22:24

Čtu Hru se skleněnými perlami. Hesseho jsem hodně prožívala v dospívání, Narcis a Goldmund, Knulp a ovšemže Stepní vlk. Nazrál čas pokročit.

Offline Sweet Potato
39615 příspěvků moje polička 05. března 2025 17:41

Četl někdo knížečku Dny v knihkupectví Morisaki?

Pro mne je divná. Je divná, protože japonská neboprostě divná?

Offline Allysa
873 příspěvků moje polička 05. března 2025 18:03

Sweet Potato Přišla mi divná jen lehce, urcite jsem četla divnějši japonske knizky, ale nejsem buhvijaky znalec.

Offline leona mp
příspěvků moje polička 07. března 2025 22:29

Nedávno se tu řešila rozvláčnost a zdlouhavost knih Galbraitha. Začala jsem číst Hladový hrob a musím říct, že Rowlingovou miluju. Právě ty pro někoho zdlouhavé situace( mě fakt zajímá, jak se fotili u dortu a kdo šel na záchod). Těch rychlodetektivek, které dočtete a druhý den nevíte, o čem to bylo, je milion. Ale při četbě o Robin a Strikovi mám pocit, že jsem se vrátila ke známým. Takhle sem byla unešená i z Harryho Pottera. Jen Prázdné místo se mi nelíbilo. 

Offline Vilemina
2358 příspěvků moje polička 08. března 2025 06:43

leona mp mně se Hladový hrob líbil velmi, po dlouhý době jsem se do knížky "zažrala", nějak mi poslední dobou to čtení nešlo, nevím proč,  jsem od mládí knihomol. Asi věk

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 08. března 2025 06:47

Sweet PotatoMně se to líbilo. Tenhle japonský styl mi k tomu Japonsku pasuje. Teď vyjde druhý díl Návrat do knihkupectví... Četla jsi Kdyby ze světa zmizely kočky nebo Než vystydne kava? 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 08. března 2025 07:59

MP Marge od té samé autorky Zvedá se vítr, nebo knížky od Kariky. Ale u něj mě štvou jeho hlavní hrdinové, ptž se chovají jako debilove a jsou mi nesympaticky

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 08. března 2025 08:02

Teď čtu Jak ulovit malou štiku a jsem z ní nadšená. Laponsko, magický realismus, spousta podivných lidí...

Offline Sweet Potato
39615 příspěvků moje polička 08. března 2025 09:15

MalvinNečetla. Právě že jsem japonského nečetla skoro nic.

Offline Jitka77
1857 příspěvků moje polička 08. března 2025 12:18
Reakce na Edge:

Teď čtu Jak ulovit malou štiku a jsem z ní nadšená. Laponsko, magický realismus, spousta podivných lidí...

​Jé, tuhle knížku mám na cestě. Spolu v povídkami Vladimíry Valové. Těším se!

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 08. března 2025 13:04

Sweet Potato tak to chápu, že jsi překvapena,co to čteš. Možná má tenhle japonský styl psaní nazev. Já mu říkám japonský magický realismus.  Poznávacím znakem často bývá místo (knihovna, knihkupectví, kavárna) a kočka v názvu. Moje oblíbenà je Kočka na cestách.

Offline MP Marge
6787 příspěvků moje polička 08. března 2025 14:40
Reakce na Edge:

MP Marge od té samé autorky Zvedá se vítr, nebo knížky od Kariky. Ale u něj mě štvou jeho hlavní hrdinové, ptž se chovají jako debilove a jsou mi nesympaticky

​Diky! Kariku mam precteneho, a z jeho hlavnich hrdinu jsem mela stejny pocit

Offline Sweet Potato
39615 příspěvků moje polička 08. března 2025 17:38

Malvin Díky za rozšíření obzorů. Zkusím tomu dát šanci.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 09. března 2025 12:38

"Díky" viróze jsem konečně dočetla Rozpůlený dům. Dobrý to je. Jen jsem měla docela dlouho zmatek v postavách. A samozřejmě oceňuju autorčinu práci s prameny.

Možná proto mě přece jen víc zasáhl Šmídův Cejch,  který je fikce, ale emotivnější. 

Offline Allysa
873 příspěvků moje polička 09. března 2025 14:47

Sweet Potato Zkus Kdyby ze světa zmizely kočky. To je sice divnější, ale "dějovější" nebo jak bych to...

Offline Sweet Potato
39615 příspěvků moje polička 09. března 2025 17:01

Allysa Ale nestane se kočičkám nic, že ne?

Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 09. března 2025 17:39

Sweet Potatokočky jsou hrdinky japonských románů