Béatrice Kahnová - Vespod. Nevím, jestli jsem na knížku narazila tady, nejsem schopná dohledat. Něco pro milovníky skládaček, na malé ploše se skrze různá vypravěčská pásma odhaluje osud jedné rodiny. Pro mě bylo těžké zorientovat se v množství postav a jejich vztazích, což je zde dost podstatné. Na jednu stranu je potřeba u čtení dost přemýšlet, kdo je hů, za drobnými zmínkami se rozestírá velký příběh, na druhou stranu by bylo nejlepší dát text v jednom zátahu kvůli budování napětí. Určitě bych nedoporučila "jen tak rozečíst pár stránek".
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Jitka77 ta byla skvělá. Po přečtení jsem ji přečetla ihned znovu, aby se mi ta vlákna dospojovala.
Malvin Popravdě, přišlo mi to už trochu moc jako logické cvičení na úkor literatury...
Jitka77 bylo to na to vzít si papír a psát poznámky
. Ale mně se líbila i stylistika a jazyk.
Jinak jsem doposlouchala Píseň proroka a velmi doporučuji.
A teď potrebuji utéct ze současného světa, a pustila jsem se do Geparda. Stará, dobrá Sicílie
. Zdarma v rámci Audioteka klubu. Namluvil Hlavica.
Malvin dekuju, uz ho stahuju. Lukas hlavica namluvil Spalovace mrtvol a povysil tak uz genialni knihu na neco nezapomenutelneho.
Malvin Neni Gepard i seriál na Netflixu?
brrr je, ale neviděla jsem. A je i starý film s Delainem, Lancasterem, Cardinale ![]()
Malvin pustím si raději film nebo serial...vizuální stránka je pomalu nejvic
coralline Sweet Potato Dočetla jsem Hallmarked man, kdyby se vynechaly pasáže, kdy Robin přemýšlí, jestli Murphy je ten pravý a kdy Strike uvažuje, jak říct Robin, že jí miluje, je z toho taková útlá detektivka. Ještě jsem schopna pochopit Strikea, i když už začal být taky nudný, ale Robin, Robin je tak k uzoufání otravná a blbá, až to snad není pravda.
A Jaké má u toho vlasy? (nejdůležitější část knihy:)
Mha Jahodový blond, myslím.
Mimochodem, velká část knihy se točí ohledně těhotenství a novorozeňat.
A Ta detektivka uvnitř schovaná aspoň stojí za to?
A bude to vlastně ještě pokračovat? Nebo to je definitivní poslední díl?
Mha Detektivka docela dobrá, ale jak to čtu po večerech anglicky a občas u toho usnu, tak mi trochu uteklo, jak přišli na řešení.
Poslední díl to určitě není.
brrr
A Ta detektivka uvnitř schovaná aspoň stojí za to?
Přidávám se k otázce, stále jsem se k tomu nedostala.
A bude to vlastně ještě pokračovat? Nebo to je definitivní poslední díl?
Jestli Robin a Strike nejsou na konci spolu, tak není poslední ![]()
Edit: než jsem dopsala, tak mám odpověď. Díky
brrr Děkuju za recenzi.
Na martinus.cz začíná dneska knižní šifra!
A hned to první musí být vždycky všude. Dosti již bylo... Této knihy!
Přidávám se k otázce, stále jsem se k tomu nedostala.
Jestli Robin a Strike nejsou na konci spolu, tak není poslední
A řekla bych, že ani hned tak nebude. Kdyby to Rowlingová už konečně rozsekla, přijde o spoustu kunčaftů
ta je bude natahovat co jen to půjde.
Já už i/nejen z tohoto důvodu dala od Strika ruce pryč, tenhle i další díly si v klidu nechám ujít.
Kdyby to Rowlingová už konečně rozsekla, přijde o spoustu kunčaftů
Hele, já nevím, já jsem zatím od nikoho neslyšela, že by ho ta romantická linka mezi nima bavila. Všichni říkají, že je to otravuje. Já osobně to čtu kvůli detektivní zápletce, kterou R. umí napsat dobře. Měl by někdo udělat celosvětovou anketu
Mě by výsledek fakt zajímal.
Pak mě ještě napadlo, že nakonec jednoho z nich zabije. Schopná toho je ![]()
Já vsadím boty že spousta lidí se toho drží páč chtějí vědět jak to s nima dopadne... a pěknejch detektivních zápletek si užiju i jinde, to si zrovna myslím že Rowlingová v tomhle neni žádnej guru.
Obecně mi ale ten osobní/citovej směr v detektivkách i seriálech už značně leze na nervy, už snad ani neexistuje žádnej policajt nebo detektiv, co by s sebou nenesl zátěž v podobě nešťastnýho dětství/manželství, otravnýho bejvalýho partnera co mu jde x dílů po krku... přičemž se v tý minulosti imrvére v bezesnejch nocích vrtá... a já na to nejsem zvědavá. Chci mrtvoly a krev! ![]()
Zlatej Hercule, jehož jedinej problém byl, když někde neměli likér z černýho rybízu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje