Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. října 2025 12:07
Reakce na barbucha:

coralline 

Já vsadím boty že spousta lidí se toho drží páč chtějí vědět jak to s nima dopadne... 

​Mě to absolutně nezajímá. Ale asi nemusím chápat všechno... 

Jinak se zbytkem souhlasím do slova a do písmenka. Když čtu detektivku, tak chci číst detektivku.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 07. října 2025 19:14

coralline Hlási sa jedna osoba, ktorej romantická linka v detektívkach Rowlingovej vôbec nevadí. Najnovší diel som zatiaľ nečítala, čakám na preklad.

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 07. října 2025 19:42

barbucha barbucha dorota Mi by ta vedlejší linka nevadila, ale fakt mi nadzdvihává mandle Robin a její nerozhodnost, číst si o jejích myšlenkách, které se opakují už aspoň osm dílů. Jento taková ta brzchybna postava, krásná, chytrá a odvážná a přitom tak k uzoufání nudná a s prominutím blbá.

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. října 2025 19:48

dorota A čteš další díly kvůli ní (viz příspěvky od Barbuchy) nebo kvůli detektivce? Respektive vadilo by ti, kdyby tam nebyla a prostě jenom vyšetřovali?

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. října 2025 19:51

brrr Jo, tohle myslím lidem vadí. Ne samo o sobě, že je tam romantická linka, ale její provedení a natahování.

Offline dorota
1223 příspěvků moje polička 07. října 2025 20:26

corallineČítam ich kvôli obom linkám, detektívnej aj tej vzťahovej. Neprekážalo by mi, ak by tam romantická linka nebola a ostalo by iba vyšetrovanie. Mne skôr vadí postava Charlote a tiež Rowlingovej záľuba v používaní menej známych mien, niekedy až čudných (aspoň ja ich tak vnímam).

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. října 2025 22:11

dorota Charlote alias Strikova hysterická ex? Jo, ta taky spadá pod "otravné vztahové komplikace", ta tuplem

Online barbucha blogger
35497 příspěvků moje polička 07. října 2025 22:59

coralline 

Vždyť už je po ní, ne?

Offline brrr
12270 příspěvků moje polička 08. října 2025 08:28

barbucha To ovšem neznamená, že se jako červená linka nemůže tahnout dalšími díly. Zrovna v tom posledním vystupuje Charlotina matka, poloviční bratr a tak. Člověk by řek, že Londýn je taková větší vesnice.

Já jsem měla postavu Charloty docela ráda, ta byla napsaná dobře.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:14

dorota coralline Hlásím se k těm, kterým romantická linka vůbec nevadí, v detektivkách mám ráda "přidanou hodnotu" - i když tím myslím spíše místní reálie.

Ale pořád nemohu skousnout Robininy vlasy- v originálu stále strawberry blond, od překladů Davida Petrů jsou najednou medové barvy ..

Offline Sweet Potato
39961 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:26

Jsem romantička. Ale Cormoran a Robin nejsou romantická linka, to je velká tlustá kaňka, která se točí pořád dokola.

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:47

barbucha Já vím (a nechybí mi). Ale možná jsou tu lidi, co to teprve budou číst.

Hanka H Reálie mi nevadí, ty jsou přidaná hodnota.

Já samozřejmě chápu, že policajti a detektivové jsou taky lidi a mají soukromý životy a vztahy. Ale mělo by to mít nějakou rozumnou míru. Čtu taky jednu detektivní sérii, kde hlavní policajtka má tak zamotanou rodinnou historii, že jsem si ten konkrétní díl, ve kterým se řeší, musela přečíst znova a udělat si poznámky Protože se to vytahuje ještě x dílů potom znova a znova a já si to prostě nepamatuju. Kdyby to v tom jednom díle, kde to byla hlavní zápletka, vyřešili a pak nechali bejt, bylo by to za mě lepší.

Offline Amy_Mee
148 příspěvků moje polička 08. října 2025 10:59

Přečetla jsem Honzlovou, úplně skvěle napsané. Blbé, že jsem dočítala v letadle, a jak jsem u toho brečela a mohutně smrkala, vypadalo to trochu divně

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 08. října 2025 12:03

Amy_Mee Honzlová je teď jako audio na CRO a je to dobře načtené.

Offline Sweet Potato
39961 příspěvků moje polička 08. října 2025 12:36

Přečetla jsem Prameny Vltavy od Klabouchové. Napřed dobré, konec ale strašně překombinovaný a neuvěřitelný. 

Offline olte
737 příspěvků moje polička 08. října 2025 19:50
Reakce na Sweet Potato:

Přečetla jsem Prameny Vltavy od Klabouchové. Napřed dobré, konec ale strašně překombinovaný a neuvěřitelný. 

​teď jsem od Klabouchové začala číst Anglickou zahradu a brzo ji odložila. Nějak nemůžu číst o násilí na dětech. Klabouchovou jinak čtu ráda, Prameny se mi docela líbily.

Offline Aranel
6496 příspěvků moje polička 09. října 2025 20:23

Amy_Mee souhlas!!

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 09. října 2025 22:42

Sweet Potato mně se to líbilo moc. U severní zdi víc, ale tohle mě zaujalo taky hodně. Pravda, ten konec byl trochu přestřel. Ale neubralo mi to na dojmu.

Teď mám rozečtené Ignis Fatuus a zatím je to velmi dobré.

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 10. října 2025 10:16

žluťásek Ignis Fatuus je moc povedená knížka

Offline olte
737 příspěvků moje polička 10. října 2025 11:52
Reakce na Edge:

žluťásek Ignis Fatuus je moc povedená knížka