Já teď čtu poslední knížku od Klabouchové - Duch Pankráce. Je to tak brutální a skvěle napsané, až z toho mrazí.
Klabouchovou mám moc ráda až na Anglickou zahradu, tu jsem nezvládla dočíst a na Ducha zatím sbírám odvahu
Já teď čtu poslední knížku od Klabouchové - Duch Pankráce. Je to tak brutální a skvěle napsané, až z toho mrazí.
Klabouchovou mám moc ráda až na Anglickou zahradu, tu jsem nezvládla dočíst a na Ducha zatím sbírám odvahu
barbucha mam ale taky jsem jeste nemela na to zacit. Takze jsem cetla zatim toto a je to sila. Tak az budes chtit neco podobneho...Ma to kratsi kapitoly jako Rabovani, Sirotci, Znasilneni a pak kapitoly o masakrech v jednotlivych zemich. Kdyz jsem u toho, tak odkaz na druhou knihu autora primo z levnych knih. Ta me bavila malicko min, ale taky stopro doporucuju
https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/zdivocely-kontinent-evropa-po-druhe-svetove-valce-247856
https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/strach-a-svoboda-jak-nas-zmenila-2-svetova-valka-451241
olte Od Klabouchové mám nejraději Ignis fatuus. Duch je na čekačce. Ale rozhodně patří k mým nejoblíbenějším spisovatelkám a je i moc sympatická.
Co děláte v případě, když se vám knížka líbí, ale je hodně náročná a nemůžete jí zaboha dočíst. Odložíte jí a necháte uzrát nebo se za každou cenu nutíte dočítat?
Samantha zasadne nedocitam. Mam mnoho knih rozectenych nebo se k nim vracim po letech. Pokud me ale nevavi, necim irituji, tak nedocitam a vyrazuji. Mam takhle asi dva roky rozecteny Pamukuv Snih. Presne si pamatuju, kde jsem skoncila, kniha je vyborna ale narocna. Proste se k ni casem vratim...
leona mp já jsem zatím přečetla od Klabouchové asi šest knih, ty humoristické mě tolik nelákájí. A do Ignis Fatuus jsem se nemohla začíst. Ale má tak dobré hodnocení, že ji zkusím podruhé, až na mě znovu vyjde v knihovně řada ![]()
Duch Pankráce mě nadchl, pořád na to musím myslet.
Zdivočelý kontinent jsem četla, zajímavý to bylo. A strašný - ty návraty domů, kde těm lidem šlo znova vo kejhák, kvůli pár peřinám ![]()
I překvapivý, já si doteď vlastně neuvědomila to strašný množství prakticky bezdomovců putujících Evropou, který logicky nastalo... ale člověk si představuje jak skončila válka a všichni jak mávnutím kouzelnýho proutku byli prostě zpátky (a to přitom můj děda když se dostal z koncentráku, vrátil se domů snad až po půl roce, protože - znaje jazyky a voják k tomu - pomáhal s repatriací ostatních)
Tak mi to konečně otevřelo oči, jaká to byla děsná situace.
olte Od Klabouchové mám nejraději Ignis fatuus. Duch je na čekačce. Ale rozhodně patří k mým nejoblíbenějším spisovatelkám a je i moc sympatická.
![]()
Samantha Když jsem byla mladá, tak jsem se nutila dočítat, protože mi to jinak přišlo ke knize neuctivé. Věkem jsem ovšem získala pocit, že větší úctu si zaslouží můj vlastní čas, tak buď úplně odložím, nebo odložím a nechám dozrát.
Kdo má rád nenáročné čtení- české detektivky, doporučuju Václava Křivance. Přišla jsem k němu vlastně náhodou, je to syn mé učitelky ze základní školy. A vůbec mě nezklamal, naopak se mi jeho knihy moc líbí. A pro mne ohromné plus je, že se většinou odehrávájí v mém rodném městě a na Šumavě, kterou miluju. A líbilo se mi, že druhá vražda v knize Sagittarius se odehrála na Nové Hůrce a já knihu četla zrovna v době, kdy jsme tam na 4 dny byli. :-) Jo a Křivanec je velký sympaťák!
leona mp Nedoporučovala jsi ho už někdy na podzim? ![]()
Půjčila jsem si ho v online knihovně a je to příjemná oddechovka.
Na ČRo jsou v podání Rudolfa Hrušínského Všecky krásy světa od Seiferta ![]()
https://www.mujrozhlas.cz/cetba-na-pokracovani/jaroslav-seifert-vsecky-krasy-sveta-3414095
Všechny knížky prostě nejsou dobrý. ![]()
Aranel já taky nedočtítám, co mně nebaví. A nerozpakuju se knihu odložit po první kapitole.
Teď čtu Síla přírody od Jane Harper a také můžu doporučit. Četla jsem i 1. díl - Sucho a také dobré. Jedná se o australskou spisovatelku a příroda tam hraje velkou roli. Nečetl někdo i další části serie?
leona mp Četla jsem tři knihy s Aaronem Falkem a líbily se mi moc. Vedro australského vnitrozemí z nich přímo sálá. Určitě doporučuju.
leona mp taky doporučuji další knížku ze série a kromě toho ještě Ztracený v pustině, tam už ale detektiv Falk není.
Sucho se mi asi líbilo nejvíc.
Garfie kde v on-line knihovně a jak se tam půjčuje? V Městské knihovně Praha? Tam se mi extrémně špatně hledá a toho Krivance jsem nenašla. Nebo lze i jinde?
Lenka22 Já jsem přihlášená v městské knihovně v Olomouci (dokonce teda ani ne já, ale dcera
), nevím jestli se tam můžeš přihlásil online, ale členský poplatek zaplatit jde. Musíš mít (v tomto našem případě, ale jinde je to možná jinak) stáhnutou aplikaci Palmknihy a knížka ti přijde tam. Výběr je tam překvapivě dobrý, toho Křivance tam mají 2x, koukni tady je seznam všech e-knih.
Garfie tady se mi to zdá lepší než v té pražské, vyhledalo.mi to Křivance jedna dvě. Navíc s tou aplikací Palmknihy mi to nějak vůbec nešlo udělat, jak to maji v návodu, tak jsem to vzdala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.