Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline leona mp
příspěvků moje polička 15. února 2026 21:35

Mě tedy teď velmi příjemně překvapila serie Naslouchač. Dostala jsem Faju, takže jsem musela zakoupit 1.díl- Naslouchač a opravdu mne ten svět sklenářů a lidí z nížin dostal. 

Offline brrr
12219 příspěvků moje polička 15. února 2026 22:23

leona mp Čti pomalu, ještě jeden díl chybí dopsat.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 16. února 2026 13:19

Na ČR je načtená Katyně od P. Kohouta. Jako ta scéna se psy.. vím, že to tam je ( četla jsem), ale i tak je mi z toho blivno.

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. února 2026 13:45

brrr precetla jsem prvni tri dily Babylonu a na me je to desne utahane. Bavi me atmosfera a prostredi, ale nebavi me ty zapletky. Porad jsem doufala, ze kazdy dil bude lepsi a lepsi, jak bude atmosfera houstnout. Ale nevim, jestli tu serii proste neposlu driv do sveta nedoctenou (nemam ale vsechny dily). Mezitim jsem stihla ty prectene dily kompletne zapomenout. 

Offline leona mp
příspěvků moje polička 16. února 2026 22:08

brrr A nevíš, kdy vyjde? Nejraději čtu všechno najednou. I na HBO čekám, až bude serie celá.

Offline Sweet Potato
39806 příspěvků moje polička 16. února 2026 22:40

bublifuk Při čtení se snáz přeskakuje než při poslechu. Katyni jsem četla, když vyšla po revoluci, teď nevím, jestli si to chci dělat. V mládí to člověk nějak dával líp.

Offline brrr
12219 příspěvků moje polička 16. února 2026 23:11

leona mp Netuším, ale na zatím poslední díl se čekalo tak dva, tři roky.

Offline brrr
12219 příspěvků moje polička 16. února 2026 23:13

Jos Právě, že já si občas říkala, že se na to vykašlu, ale když ty díly vycházely docela dlouho po sobě, tak jsem to nakonec přečetla všechno.

Offline coralline
2290 příspěvků moje polička 17. února 2026 09:12

Když jste tu zmínily ten Babylon Berlín, mají v úmyslu dokončit seriál? Jsem si zrovna nedávno uvědomila, že poslední řada byla už před kolika lety.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 23. února 2026 02:17
Reakce na bublifuk:

Na ČR je načtená Katyně od P. Kohouta. Jako ta scéna se psy.. vím, že to tam je ( četla jsem), ale i tak je mi z toho blivno.

​Mne bylo blivno z cele te knizky. 

Offline brrr
12219 příspěvků moje polička 23. února 2026 14:22

coralline Zrovna dneska na to přišla vpráci řeč. Na IVysílání je prý všech pět sérií, šestá se chystá letos.

Offline coralline
2290 příspěvků moje polička 24. února 2026 00:15

brrr Díky za dobré zprávy. Dosavadní série jsem už viděla, ale poslední byla 2022, tak jsem si říkala, jestli to nezabalili.

Offline olte
734 příspěvků moje polička 27. února 2026 15:18

Nemáte někdo zkušenost s aplikací palmknihy? Chtěla jsem si přes ni půjčit knihu v knihovně, ale knížka se mi v aplikaci neukáže a přitom na svém účtu v knihovně vidím, že ji mám zapůjčenou. Poradíte, prosím?

Offline coralline
2290 příspěvků moje polička 27. února 2026 18:46

olte Mám, špatnou. Recenze na googleplay jedna horší než druhá. Lidi ji používají jenom kvůli tomu půjčování z knihoven. Já taky.

Offline olte
734 příspěvků moje polička 27. února 2026 19:19
Reakce na coralline:

olte Mám, špatnou. Recenze na googleplay jedna horší než druhá. Lidi ji používají jenom kvůli tomu půjčování z knihoven. Já taky.

​jojo, já vím, říkala mi to dcera... myslíš, že ji třeba ani nebudu moct vůbec zprovoznit?

Offline coralline
2290 příspěvků moje polička 27. února 2026 19:59

olte Já jsem konrétně tenhle problém neměla, mě to zlobilo jinak. Zkusila bych odinstalovat a nainstalovat znovu. Nebo se třeba knížka zjeví za pár dní. Že to funguje špatně je u týhle apky v podstatě normální chování.

Offline Kitsune
příspěvků moje polička 27. února 2026 21:26

olte Měla jsem stejný problém, v knihovně na účtu jsem viděla, že ji mám půjčenou, ale do aplikace se mi nestáhla. Musela jsem počkat měsíc a pak jsem si ji mohla půjčit znovu. Vadí mi taky, že nezůstavají knížky v aplikaci uložené, ale když přeruším čtení, tak si je musím zase stáhnout.

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 28. února 2026 01:25

olte Je to opruz, musíš to zkoušet pořád dokola. Občas se mi tam místo toho otevře stará kniha...prostě to trvá. Osvědčilo se mi to otevřít napřed v telefonu a až potom třeba na tabletu (kde to většinou čtu). Musíš obnovit stahování a když se ti knížka objeví, musíš vidět kolik má stran, na té úvodní stránce, jinak se ti 100% neotevře. 

Pro mě bohužel není jiná možnost, ale v Česku bych si fakt asi raději půjčila papírovou formu. 

Jo a naštvalo mě, že si můžu půjčit maximálně pět knih, kdybych je mohla průběžně vracet a nahrazovat, bylo by to lepší....

Offline olte
734 příspěvků moje polička 28. února 2026 06:25

Garfie coralline Kitsune děkuju všem, zkusím to tedy znovu. Taky mám radš papírové knížky, ale některé mají jen v el. verzi. A nebo vezmu tablet a zajdu do knihovny, ať si s ním poradíješě jednou díky

Offline Garfie
28126 příspěvků moje polička 28. února 2026 09:07

olte Tak ona je to šikovná věc, ušetří to i spoustu času (což je teda v tomto případě trochu diskutabilní), jen kdyby to fungovalo na 100%...