Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Ginevra
908 příspěvků moje polička 02. března 2026 14:25

olte 

Tak jsem asi jediná, kdo nemůže proti Palmknihám nic říct. Čtečku jsem začala používat až letos v lednu, stahování mi funguje. Nejprve jsem si půjčila na ten měsíc naráz pět knih, což byla blbost, teď už půjčuju postupně. Fakt zajdi do té knihovny, měli by poradit. 

Offline brrr
12118 příspěvků moje polička 02. března 2026 19:32

Začalo Knižní putování. Dneska je to fakt lehké

Offline olte
731 příspěvků moje polička 03. března 2026 04:55

Ginevra už to mám vyřešeno.... kontaktovala jsem knihovnu i Palmknihy a problém byl na straně Palmknihy. Bylo nás z naší knihovny víc, kdo měl problémy.

Offline dzizisketa
8766 příspěvků moje polička 03. března 2026 07:29

Nepamatuju si, kdo tady nedávno zmiňoval Popel a sníh, ale díky, včera jsem ji dočetla. 

A můžu doporučit i další knihy s podobnými náměty: Můru od Katji Kettu (díky ní jsem se dozvěděla o existenci národa Marijců a Marijské republiky v Rusku) a Ohnivé křídlo od JP Koskinena (ta mě zase poučila o emigraci amerických Finů do sovětské Karélie ve 30. letech 20. století).

Online Jitka77
1855 příspěvků moje polička 03. března 2026 13:48

Ben Lerner - Topecká škola

Dočteno, líbilo. Chytrá, ale nepřekombinovaná knížka (střídá se několik vypravěčů a časových pásem) o dospívání v Americe, přičemž ta hlavní "současnost"je konec devadesátek.

Johanna Sebauerová - Mizíme

Příjemná oddechovka, psáno s gustem, plno svérázných postav. O vesnici, která se rozhodla, že nechce nic mít s okolním světem. Vypadá jako bichle, ale čte se hodně svižně.

Offline Ounz
20369 příspěvků moje polička 03. března 2026 20:10

dzizisketa od kettu jsem četla všechno, nebo aspoň skoro všechno, pokud mi neuteklo něco novýho a píše fakt dobře

Offline brrr
12118 příspěvků moje polička 04. března 2026 22:26

V souvislosti s vedlejším vláknem, kde se řešila četba komiksů a se situací v Iránu, jsem si vzpomněla na jeden perfektní

Offline DruI
5399 příspěvků moje polička 04. března 2026 22:47

brrr Ten mám taky ráda A pro ty, koho nebaví komiksy existuje i film.

Offline Garfie
27964 příspěvků moje polička 05. března 2026 06:21

brrr DruI Ale oboje je už hodně staré, ne? Teď zrovna čte dcera Persepolis ve škole, tak jsem si říkala, že bychom si mohly pustit i film....

Offline brrr
12118 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:24

Garfie Já jsem si na ní vzpomněla, protože staršího teď situace v Iránu relativně zajímá a nečte, takže by byl průchozí aspoň ten komiks

Offline DruI
5399 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:50

Garfie No, tak hodně... někdy ze začátku tisíciletí, to přece bylo celkem nedávno ;o) Já teda film viděla (když byl čerstvej), ale co si pamatuju, tak mi připadal spíš jako rozhýbaná ilustrace, která člověku, co si přečte komiks už nic moc navíc nedá.

Offline Garfie
27964 příspěvků moje polička 05. března 2026 08:55

DruI Jo, to máš možná pravdu. Já film viděla jako první a komiks jsem vlastně pak už jen proletěla, naopak to asi bude fungovat stejně. 

brrr Možná i ten film by se mu líbil. 

Mně třeba trochu štve, že tady ta politická témata se moc neotvírají a ve škole vůbec.

Offline brrr
12118 příspěvků moje polička 05. března 2026 10:11

Garfie Ne, ne, jen ať čte. Film jsem taky viděla.

Oni mají na škole nějaké občasné přednášky/besedy s bývalou profesorkou dějepisu a politologie. Původně jsem myslela, že se tam chodí ulít, ale teď tam byl dobrovolně po vyučování. Ale ta profesorkaje boží, chodila jsem k ní na politologický seminář taky 

Offline MP Marge
6782 příspěvků moje polička 07. března 2026 22:54
Reakce na DruI:

Garfie No, tak hodně... někdy ze začátku tisíciletí, to přece bylo celkem nedávno ;o) Já teda film viděla (když byl čerstvej), ale co si pamatuju, tak mi připadal spíš jako rozhýbaná ilustrace, která člověku, co si přečte komiks už nic moc navíc nedá.

​Mne se ten film strasne libil

Offline Garfie
27964 příspěvků moje polička 07. března 2026 23:45

MP Marge Mně taky, já viděla první film a komiks pak už jen zběžně prolétla. Ale četla jsem od ní jiné věci a líbilo se mi asi všechno. 

Offline MP Marge
6782 příspěvků moje polička 08. března 2026 01:43

Garfie Mne taky

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. března 2026 18:53

dzizisketa To jsem byla asi ja. Nicmene v Levnych knihach uz nic neulovim. Ne ze bych to potrebovala, v zivote ty sve knihy asi nestihnu docist.

Diky za tip na komiks. Zrovna nedavno jsem si jednu o Iranu kupovala. A ja tu zminim Sahinsaha a sveho oblibeneho Turecka - Labyrintem Iranu. Hlavne ta prvni je takova uz skoro klasicka literatura.

Offline brrr
12118 příspěvků moje polička 08. března 2026 19:09

Jos To Sahinsaha mám na nákupním seznamu