Hlásím, že se na květen chystá nová Surmanová - Zjevení- předobjednáno a doma přistála Vona od Klabouchové. A kombinace Klabouchové se Šumavou- a úspěch je u mne zaručen.
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Hlásím, že se na květen chystá nová Surmanová - Zjevení- předobjednáno a doma přistála Vona od Klabouchové. A kombinace Klabouchové se Šumavou- a úspěch je u mne zaručen.
taky se na obě moc těším![]()
leona mp já jsem Surmanovou objevila až teď, takže jsem během jednoho odpoledne přečetla Tři Sekery, to se mi líbilo moc, teď čtu Slepé cesty (za mě trochu slabší) a mám připraveny Šepot z lesa a Zvedá se vítr
Takže na Zjevení se taky těším :-)
a Klabouchovou taky moc ráda čtu
leona mp Magráta hlásím, že Surmanová má nějakou četbu v můj rozhlas, jestli vás baví poslouchání. Kdyžtak sem hodím odkaz.
Poslouchala jsem a líbilo se mi to.
Ja ted začala poslouchat na ČRo Mariborskou hypnózu od Kapralove. A to nedám. Strašně mi vadí ten styl projevu interpretky. Budu si muset půjčit knížku, protože jinak bych řekla, že by se mi to mohlo líbit. Neposlouchal jste to někdo? Nema ten projev účel? Jestli tomu mam dát šanci?
Predtim jsem si dala Selský baroko od Hajicka a to bylo dobre.
Lenka22 To je fajn jednohubka. Vychází ze skutečné, neobjasněné události.
notnamě taky hodně ovlivňují interpreti díla, mnohdy se mi stalo, že to kvůli tomu nemůžu poslouchat. Ne každej herec to umí, kupodivu hlavně ženské interpretky mě často vadí.
Já jsem to dokonce viděla zfilmované jako součást seriálu Oktopus. Tam to bylo podle mě použité, ačkoliv o Surmanové nevidím na ČSFD zmínku jako o autorce nebo aspoň inspiraci.
Lenka22 Jestli třeba nezfilmovali jen ten původní příběh? Ono teorií bylo bylo mnoho. Hodně se tomu věnovali Badatele.net.
Celkem ráda je poslouchám. https://www.youtube.com/live/eeWf03IZq6Y?si=kef0NWLcrBjzjuQC
Sweet Potato aha, to nevím, je to možný. Vím jen, že mě překvapilo, když jsem to poslouchala, že jsem to nedávno předtím viděla v tom Oktopusu.
Sweet Potatodíky za odkaz, hned zkouknu:-).
Lenka22 Oni na tohle téma mají víc dílů, nevím jestli je tenhle první nebo nějaký doplňující.
notna Tak jsem to chvílu zkusila, po pár minutách jsem myslela, že vyskočím z kůže.
notna Tak jsem to chvílu zkusila, po pár minutách jsem myslela, že vyskočím z kůže.
notna souhlas, to se nedá vydržet, to snad ani nenamluvil člověk....
Ja tu Kaprálovou zkoušela poslouchat též a vydržela necelý první díl. Ono to bylo v rádiu už jednou, někdy na podzim. Chtěla jsem tomu dat teď druhou šanci, ale po vašich příspěvcích tady jsem dost skeptisch...
Fiction Namluvila to sama autorka.
https://www.mujrozhlas.cz/cetba-na-pokracovani/pavel-tomes-az-na-ten-konec-dobry-humorny-roman-o-smrti-ctou-jana-strykova
Tahle kniha se mi moc líbila. Jestli je dobře namluvená, zatím nevím.
Fiction eM Sweet Potato Mi to právě přišlo tak strašný, že to musí mít nějaký účel. Ale dala jsem jen první díl.
https://www.mujrozhlas.cz/cetba-na-pokracovani/pavel-tomes-az-na-ten-konec-dobry-humorny-roman-o-smrti-ctou-jana-strykova
Tahle kniha se mi moc líbila. Jestli je dobře namluvená, zatím nevím.
Tohle je namluvený výborně. Prý je to hodně pozměněný oproti knize.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje