Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 06. května 2023 21:39

Lenka22 no však tohle je taky asi 4km z dálnice. 

Určitě se podívej na ten city pass, levný to úplně není, ale už teď jsem na nule a zítra ho určitě využijeme taky. I kdyby jen povozit se hop on hop off busem. 

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 06. května 2023 21:41

continuity jj, mrknu se na něj. 

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 07. května 2023 11:46

continuity hezky ten zralok

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 07. května 2023 19:48

Mno jak.bych to dnes zhodnotila. Technické muzeum bylo poněkud ovlivněné tím, že jedno dítě se tváří, že ji nebaví nic a to druhé přinese seznam chyb na panelech z Vesmíru.

Ale jinak je ten vesmír ( teda spíš kosmonautika) a letadla udělaný moc hezky. Dávam do patrnosti MS 262 jakožto první proudové latadlo na světě a podobně pikošky. Včetně leteckého simulátora, ale to jsem ani napatrala, jak to provozují.

Ještě jsme byli na lidském těle, děti to bavilo, byly tam některé zajímavé exponáty, ale cca jako IQ landie asi..jinam jsme nešli. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 07. května 2023 19:57

Co je úplná pecka je Rezidenz, ale teda nemyslím, že nejaký popis dokaze človeka pripravit na to, co nastane. Vykašlala bych se na divadlo, národní je hezčí a musí se do jiného vchodu. 

V tom zámku člověk dve hodiny více méně běží po podobných pokojích. ( Na panelech píšou 2-3 s audiopruvodcem to podle mě jde stihnou tak za pět ). Občas jsme si poslechli audioguida, když mě zajímala ta místnost víc než co psali na panelu. U královských apartmánu ( jsou tam asi patery) jsem si četla jen popisy. Porcelán jsme minuli úplně a I tak je to masakr pres dvě hodiny. 

Všechny Krumlovské okruhy v jednom krát tri. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. května 2023 20:00

continuity byli jste už v technickom muzeu ve Speyeru a Sinsheimu? (Concord/Tupolev/Buran/ponorka/ auta/ lokomotivy/ v jednom 3D kino v druhém se promítá v kupoli...) Obojí je v okolí Mannheimu. V Sinnsheimu by měl být i větší badewelt, nebo přidat návštěvu Heidelbergu - jako případný tip na víkend.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 07. května 2023 20:03

bublifuk já o něm.vim, ale nejsme schopni se tam vyhrabat. Ono je to totiž tak, ze muj muž si vymyslí lepší program, když je tady. 

Teď nám sice závidí, ale kdyby byl tady určitě nejsme v Mnichově, ale někde na horách.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 07. května 2023 20:04

continuity Rezidenz vypadá parádně.. to si prochází každý sám? 

Offline Lenka22
2550 příspěvků moje polička 07. května 2023 20:05
Reakce na continuity:

Co je úplná pecka je Rezidenz, ale teda nemyslím, že nejaký popis dokaze človeka pripravit na to, co nastane. Vykašlala bych se na divadlo, národní je hezčí a musí se do jiného vchodu. 

V tom zámku člověk dve hodiny více méně běží po podobných pokojích. ( Na panelech píšou 2-3 s audiopruvodcem to podle mě jde stihnou tak za pět ). Občas jsme si poslechli audioguida, když mě zajímala ta místnost víc než co psali na panelu. U královských apartmánu ( jsou tam asi patery) jsem si četla jen popisy. Porcelán jsme minuli úplně a I tak je to masakr pres dvě hodiny. 

Všechny Krumlovské okruhy v jednom krát tri. 

hmm, tam bych šla, ale uvidím, jak ostatní.

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 07. května 2023 20:05

bublifuk jj,tu je víceméně všude systém bez průvodců. Myslím že Radnice je s guidem, ale tam jsme nebyli. 

Offline continuity
41790 příspěvků moje polička 08. května 2023 22:13

Jinak teda ekoteror v Nemecku dosáhl vrcholu a ani včera večer ani dnes k obědu jsem nedostala účtenku. Teda oni se tak nějak zeptali, ale očividně doufali, že s tím prudit nebudu (třeba v hotelu). Kolikrát ani nepodaji človeku terminál tak, aby na něj viděl, když platí, maximálně, když je potřeba zadat dysko. I kopie z terminálu byla na vyžádání. 

Ve vietnamském bistru o uctence nebyla vůbec řeč a brali jen hotovost. Docela jsem teda koukala. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. května 2023 08:16

Dostala som k narodeninam vylet na 3 dni do Milana. Nie je to zrovna moja vysnena destinacia ale darovanemu konovi..nedate niekto tipy co vidiet? Vyhladavanie mi tu absolutne nefunguje. Jeden den som si naplanovala Bergamo ale co tie dalsie dva dni v Milane ked nakupovat nechcem? Na tie hlavne atrakcie som uz narazila. Bude to buduci vikend, takze pocasie jarne, neviem ci sa oplati vyrazit k nejakemu jazeru (aj ked tam by ma to bavilo viac ).

Ja si vzdy viem naplanovat itinerar, bavi ma to ale tu nejako tapem.

Offline EDITH4B
2121 příspěvků moje polička 11. května 2023 08:31

Mrakoplas myslím že barbucha byla nedávno, třeba poradí

Offline dupali
466 příspěvků moje polička 11. května 2023 08:35

Mrakoplas jenom tak se courat a ochutnávat zmrzlinu ta je tam nej. A za mě ještě jeden jediný nákup, když už nic jiného a to vlézt do Uniqlo, to u nás vůbec není a stojí to za to (i když je tam neskutečně narváno, pořád). Já tam nakoupila plno basic bílých triček a lepší jsem neměla, kvalitní materiál, super střih...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. května 2023 08:41

dupalivdaka za tip, niekam nakoniec urcite vleziem, to by mi asi nedalo, basic tricka by sa mi zrovna hodili. Zatial hlasia skor prsat, tak neviem ako to bude s bezcielnym poflakovanim :/

EDITH4B mne sa zdalo, ze tam nedavno ktosi bol, ale vyhladavanie mi naslo len parfemove prispevky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. května 2023 09:03

Mrakoplas někde u těch jezer jsou dvě pozoruhodné křížové cesty, ale teď to nemůžu najít:) My tam byli před lety, na Milano stačí jeden den. Ale zase jestli máte jen tři dny, tak bych klidně jeden strávila odpočinkem a potulováním se. Co si pamatuju, tak u těch jezer bylo hrozné parkování, ale my tam byli v top sezóně.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 11. května 2023 10:23

Mrakoplas 

Já se tam jen tak různě motala a posedávala po zahrádkách (plus lezla do obchodů samozřejmě). 

Ty profláklý pamětihodnosti určitě znáš, zajdeš do Dómu (na kterej je krásnej výhled z terasy restaurace přilehlýho obchoďáku Rinascente - zajímavá stavba sama o sobě, o obsahu ani nemluvě Vedle nakoukneš do (rovněž nákupní a neméně profláklý) galerie Viktora Emanuela... palác Sforzů je taky kousek... Hlavně už budou asi krásný všechny zahrady!! - já tam byla v lednu, takže nic. Jo a osobně doporučuju Cimitero Monumentale, hřbitov je fakt monumentální a ty hrobky taky! 

Jinak záleží na tom, čemu dáváš přednost, a kde budete bydlet... já jsem si našla ubytování hned vedle Corso Como, takže do centra nedaleko a dobře se tam korzovalo a měla jsem tištěnýho průvodce s mapou a všema památkama, tak jsem měla aspoň trochu představu kam jdu a proč... taky jsem tam byla tři dny a nenudila jsem se. Jo a v kavárnách a obchodech se člověk domluví, ale zeptat se někoho na ulici jinak než italsky je dost zbytečná námaha (což překvapilo, zrovna v tak "světovým" městě).

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 11. května 2023 10:28

Mrakoplas vlakem k Lago di Como, projít se po pobřeží, vykoupat se...jsou tam nádherný panoramata

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. května 2023 14:22

Mermaid no na kupanie to este asi nebude ale pozrela by som sa tam!

barbucha vidis zahrady! A cintoriny tiez mozem, vdaka za tipy. Byvat budeme zjavne trocha dalej, organizoval to neorganizovany sambo ako prekvapko k narodeninam. Ale to neva, aj tak nebudem na hoteli travit moc casu. 

Jako vesela historka to bola, chcel mi prezradit az na letisku kam pojdeme. To som razne zamietla, ze musim vediet co si zbalit . Tak vcera som dostala "poukaz" a ked som z neho pacila informacie, vyliezlo z neho, ze mame mat ako batozinu len maly batoh! Vraj ves jemu to staci . To keby mi povedal den pred odletom pri baleni, tak ho tym batohom prastim. Dokupil prirucnu batozinu samozrejme, inak by som nikam nesla .

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 11. května 2023 14:45

Mrakoplas ja bych letela hned i kdybych si mela nahradni pradlo nacpat do kapes!