Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Jos
příspěvků moje polička 25. dubna 2023 17:59

Na Jizerce muzu doporucit Hotel Jizerka 4. Moc pekne ubytovani, v cene sauna, slusne vari, krasna lokalita...Jizerka je pro me asi nejkrasnejsi cast, doporucuju navstivit. Paradoxne tim, ze v Jizerkach zijeme, tak ale procestovano moc nemame. Jenom to okoli no..

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. dubna 2023 18:04

continuity V Bedrichove primo na parkovisti je bankomat. Ale jinak mam stejny problem, hotovost vetsinou nemam. V bistru Pernerka karty berou kdyztak, ozkouseno za vas

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 18:37

Jos no jenže já byla sama s dětma 11 a 9 na Nový louce. 

Být tam s mužem, někdo tam asi dobehne, anebo by se nám nechtělo.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 18:38

Rumunsko. Starý židovský hřbitov. Nedá se tam dostat,leda přelézt plot. 

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 19:46

Prosím poraďte mi s batohem do letadla jako palubním zavazadlem, na cesty jen na pár dní. Před časem jsem viděla reklamu na cestovní batoh, který měl samostatné boxy, do kterých se nacpalo oblečení nebo boty a ty boxy se krásně naskládaly do batohu. Kapsu na NB a spoustu dalších vychytávek to mělo. Moc necestuji, tak jsem to jen zkoukla a neuložila si to. Teď mě pár cest čeká, pak i dceru, tak jsem si říkala, že bych nám takové pěkné zavazadlo pořídila. Ale nemůžu to nikde najít. Ke všemu ještě letenky, které jsou už koupené, máme od ryanair a oni povolují to palubní zavazadlo 40x20x25 To ten batoh bude asi větší, že? Jiné aerolinky mají myslím 55cm?

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:00

notna muz ma ruzne batohy a tasky od Peak design, ma to spoustu kapes a prihradek. Jsou ruzne velikosti, tenhle je mensi. Lita i s tim vetsim. a nikdy problem nebyl, i kdyz myslim trochu presahuje rozmery.

V Preze to prodavali ve Skoda foto.

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:01

notna z me zkusebosti se do tech ryanair rozmeru se zadny klasicky prirucni zavazadlo bohuzel nevleze :(

driv jsem litala jen s prirucnim klidne na dvoutydenni dovolenou, dnes uz ve dvou davame jedno zavazadlo na odevzdani. nemam nervy se hadat na letisti ohledne rozmeru prirucniho zavazadla, je to loterie, nekdy vetsi rozmery vzbec nevadi, jindy se to prisne overuje.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:04

notna Ryan na teď v ceně jen malé palubní zavazadlo, což je kabelka nebo malý batůžek. Musí se to vejít pod sedadlo. Cokoliv většího, jako bývá jinde příruční zavazadlo, se už doplácí. Zvažte jestli si nezaplatit jeden odbaveny kufr. 

Edit: vidím, že Lili ti píše to samý. 

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:08

Makara 

Ounz to napsala moc pekne, ten vege kebap jsi asi myslela mustafas gemüse kebap?

a znas muzeum ctvrti friedrichshain-kreuzberg (fhxb museum)? je kousek od kotbusser tor. maji tam super vystavu o historii kreuzbergu, zejmena dvacaty stoleti, o obsazenych domech atd atp, pro ty co se v berline uz trochu vyznaji fakt dobry a myslim ze tam ani neni ani vstupny.

ja taky nejradsi chodim po meste, muzete se jit projit kolem urbanhafen a pak pokracovat na maybachufer, nebo treba oranienstrasse v kreuzbergu nebo weserstrasse v neuköllnu.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:11

Lilly_Ku já myslím, že to byla provozovna v přízemí (ale protože jsme tam byli v noci a šli tam po několika pivech a tak, tak tu cestu nenajdu  )

a muzeum neznám a zní to moc dobře, děkuju za tip i já

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:14

Kokoska Díky za tip. Ale tento se mi moc nelíbí.

Lilly_Ku continuity Teď na nejbližší cestu jedou zavazadla autem, ale vrátí se nám domů až tři týdny po našem návratu. Hodně věcí pošleme mimo letadlo. Ale některé potřebujeme mít sebou a tak bych ráda využila každý cm.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 20:16

continuity Pěnčín je s dětmi fajn. Korálky, kozí farma, vláček na Černou Studnici.

Poniklá ale určitě taky! Dílna, exkurze (je třeba se objednat), nákup ozdob. A ještě je v Poniklé moc pěkné soukromé muzeum všeho možného.

A vedle Rautisu dobré kafe.

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:07

notna co nějaký cabin zero? případně googli, vzala jsem první odkaz...

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:08

Sweet Potato to jo, to bylo k tomu Trutnovu. Ani ten Pěnčín není úplně vedle, ale furt blíž než do Poniklé.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:20

continuity To jo, to je víc na západ.

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:34
Reakce na Zu:

notna co nějaký cabin zero? případně googli, vzala jsem první odkaz...

​Děkuji! To ten typ, který hledám. Ten, který jsem viděla měl ještě i spoustu příslušenství. Ale už se blížím k cíli :-)

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:51

notna ten náš měl u sebe i ty vnitřní organizéry, musím říct, že nebýt to pro mě málo, tak ho zabavim pro sebe. Ale my už nejezdíme na víkendy, takže používám kufr. 

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:51

Ha! Našla jsem ho! Je to Nordace

Máte s ním někdo zkušenost? 

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 21:54

Zu Vnitřní organizéry! A já že příslušenství. A jak to chci do letadla, furt jsem tam v aj cpala cabin. Bodejť bych něco vygooglila

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 22:11

notna no jednak ti dvěma rozměry přesahuje maxima od Ryanair ( ale to bys snad ukecala, když je vhodný pod sedadlo - případně napiš dotaz na helpline). Láhev zvenku to ještě zhorší. 

Ale teda batoh 22 litrů ( nebo dokonce 28, jsem ted líná vstát) nosím na denní výlety s dětma, svačina, voda, dvě lehké bundy a nám plno. Batohy co se jeví jako Hermionina kabelka jsou moc hezké na těch propagačních videích. A čím víc kapsiček budeš mít, tím méně tam toho dáš.

Ale pokud máš možnost ho objednat tak, že se bude dát vrátit, klidně do toho jdi a poreferuj nám. Docela mě to zajímá.