Makara to je krása! Bych snad zvládla i těch 7 stupňů.
Cestování
Makara to je krasa. Jela bych hned a pocasi by mi nevadilo. Je to Island?
continuity Devin máme v plánu. A tip na ramena Dunaje zní super. Jen si to nechám, až budu jen s mužem. Slíbila jsem dceři výlet do civilizace, těší se na město.
Garfie Výlet lodí do Vídně mi právě doporučila ta kamarádka z Bratislavy, kterou jsem zmínila, že ji nemá ráda
Ale už před lety, takže jsme při minulé návštěvě Bratislavy prošli ten střed, hrad, přespali a druhý den do Vídně. Jenže jsme si vybrali rychloloď raketu, jakože rarita, jenže ona nemá žádnou palubu, ze které by si člověk užil výhled, sedí se tam v podstatě jako v letadle. Dítě tehdy malé z toho zpruzelé, že nic nevidí. Ve Vídni jsme byli v Zoo a zahradách Schonbrunnu. A dítě pak z celého výletu nadšeně vyprávělo jen o autobusu s internetem a tv
Tehdy ještě neměla svůj telefon ani pc. Člověk vymýšlí a snaží se o zajímavé a pak stačí jedna jízda autobusem a vše ostatní je zapomenuto
Eurovea dceru nadchne. Možná bychom ji tam mohli nechat a jít s mužem kolem toho Dunaje ![]()
Makara To je nádhera!
Island je opravdu fotogenicky a mám problém tu neobsadit pět stran
. Takže trochu street artu

No a Top zážitek bylo koupání v horkém prameni kdesi v horách. To tak ráno prijdes k autu, oškrábeš si přední sklo a za krásného slunečného počasí vyrazíš z města. Tam se vyškrábeš 3,5 km do kopce, mineš pár zamrzlých kaluži, abys ses nakonec malém opařila v horské říčce. Úžasné to bylo!

Makara super! Klidne obsazuj stranky, je to zajimave.
Makara jenom dávej fotky. Island je na seznamu, chce tam hodně i starší dite. ale potřebuji to vymyslet tak, aby nás to nestálo ledvinu.
Makara to je boží! I to pouliční umění.
Makara Krásný, užívej!
continuity Island nemusí stát nutně raketu, když teda budete převážně spat ve stanu a stravovat se mimo restaurace. Drahá je doprava a služby obecně.
Vyplatilo se půjčit auto od místních, název platformy muzu najít, vyšlo to mnohem líp jak půjčovna.
continuity Tak až to vymyslíš, tak to přejímáme. Já zas vymyslela, jak snížit budget na dovolenou asi o třetinu. Stačí nechat muže doma!
continuity Moc bych Island neodkladala. Snaží se vytěžit z turismus co jde, takže se staví spousta novych ubytovacích kapacit, což podle mne ubytovani nezlevni, ale přestanou to kapacitně zvládat ta nejzajímavější místa. Uz teď je problém v poledne zaparkovat někde u vodopádu či gejzirů. Pak taky ta přírodní místa upravuji na komfortní, aby se dalo dojít na vyhlídku "v balerinkach". Ja si stan moc nedovedu představit hlavne kvuli častému desti (Jo, jsem zhyckana). Jidlo v restauracích je fakt pekelný drahé (3-4x dražší proti ČR). V supermarketu odhaduju max. 2x.
Taky se nemusí do Modré laguny, ale do nějaké levnější nebo vůbec nejlíp do přírodního pramene. Pozorování ledových ker je zážitek i z břehu, nemusíš na loď.
Karja dětiček věku tvých tam nebylo úplně moc. Přece jen to počasí je malinko drsnější. A nevím, jak tu severskou exotiku taková robátka ocení, když bereš v úvahu "cena-výkon".

Posledni dávka pro nerozhodnuté
.
Makara já bych jela hned, ale děti jsou malé, to bych si asi tolik neužila, resp. za stejnou cenu toho uvidíš třetinu. Jinak kluci by asi byli spokojení, sopky, gejzíry, to je něco pro ně.
Evaeva jak čtu denní režim tvých děti, tak bych počkala, až trochu dorostou. My vyrazeli nejpozději v osm, jeden den dokonce v šest! a vraceli jsme se večer. Já na taková místa neumím jezdit na "dovolenou". Je to vždycky pěkná fuška, stihnout maximum, co se dá. Vím, že spousta lidi cestuje s dětmi na pohodu, ale když řešíš čas a cenu, tak prostě preferuji tu koncentrovanou verzi. Teda ne v japonském/čínském stylu - vyskocit z busu, 50 fotek a za 5 min. odjezd
.
Makara no právě. Island bude jednou za život, to není jako s nimi jet třeba do Vídně. Ale je to můj velký sen.
Makara Ten Island je krásný
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje