Černá kočka Ja jsem se na Sri Lanku nechavala ockovat proti zloutence a brisnimu tyfu. V ockovacim centrum nam doporucovali i vzteklinu (psi, opice), ale tu jsem si nakonec nedavala.
Cestování
Vzteklinu doporucuju, kamarada skrabla opice a absolvoval pak tu postexpozicni serii injekci a to prej clovek nechce
Černá kočka Byla jsem kdysi na Sri Lance a parkrat v Thajsku (ostrovy). A na prvni tri cesty (cestovka) jen zloutenku A+B. Byla jsem ockovana asi pred vic nez 20 lety, protilatky mam dostatecne stale. Tzn ze pokud jsi byla nekdy ockovana, je lepsi si nechat nabrat titr protilatek, treba nebude preockovani nutne. Na posledni cestu s batohem jsem si dosla do centra cestovni mediciny (MUDr. stejskal) https://infektologie.cz/trop1.htm no a pichnul mi jeste tyfus. Ale....pak jsem sla na jine preockovani a kdyz jsem se ho zeptala, tak mi rekl, ze by tyfus neockoval. A kazdy kdo ho zna rika, ze jeho nazor se meni kazdy den
. Muzi treba vymluvil hepatitidu B...Vzteklina taky neni od veci. Ale zase pocitej s tim, ze je to beh na delsi trat. Nenaockuji te v jeden den.
Černá kočka bez břišního tyfu bych na Srí Lanku určitě nejela. Co se týče Thajska nebo Malajsie záleží, kde se chceš pohybovat a stravovat. Protože pokud bys jela okruh, tyfus určitě i tam. Jinak Thajsko a Malajsie se dá spojit do jednoho zájezdu (projeli jsme s CK za 16 dní highlighty obou zemí včetně závěru v Singapuru)
Je tu někdo, kdo navštívil Göteborg?
Černá kočka ale dej pozor na terminy ockovani, plnou ucinnost to ma az za urcitou dobu a vydrzi nektera z nich tak ty dva roky.
Nemáte prosím tip na ubytování, restaurace a zajímavosti/kulturu/cokoliv v Bratislavě?
Většinou nemám problém si vybrat na bookingu. Tentokrát ať jsem si vybrala hotel či apartmán, ač při dobrém celkovém průměru, měli dost recenzí na špínu nebo hluk. Jsem z toho rozčarovaná, nemůžu nic vybrat.
V Bratislavě jsem byla jednou, prošli jsme historické centrum, Bratislavský hrad, jeli po Dunaji. Teď bych ráda na Devín, vyhlídku na UFu a Starou tržnici. A víc nevím. Přitom bychom tam měli být víc dní. Kamarádka pocházející z Bratislavy mi řekla, že víc zajímavého tam není. Ona se odstěhovala, neměla to tam ráda, tak je asi zaujatá. Ale je fakt, že se mi nedaří najít něco zajímavého.
notna neviem, či idete s deťmi, alebo bez, tak len námatkovo - Danubiana, Hummelov dom (to je malinké, ale deťom sa to páči, lebo je to ako pre trpaslíkov), Dom u dobrého pastiera - je tam múzeum hodín, Železná studnička, reštaurácia Veža (to je vo vysielači na Kamzíku, je otočná - ale treba overiť, už roky som tam nebola), Botanická záhrada, Sad Janka Kráľa, prípadne skúsiť toto:
https://www.visitbratislava.com/sk/novinky/spoznajte-bratislavu-vdaka-sifrovacej-hre-a-kvizu/
Neviem, čo je pre Vás tak primárne zaujímavé.
notna ubytovanie neporadim, ale bola som tam na predlzenom vylete v maji a ak mozete galerie, tak odporucam Danubianu. Je to sice mimo Bratislavy, ale ide tam mhd. My sme si to uzili, centrum je fajn, nabrezie sa da prejst po oboch stranach, Eurovea je priam povinna :). Pripadne novootvorena SNG by mohla byt tiez zaujimava. Dobre ranajky sme mali v Jurkovicovej teplarni. Nove OC Nivy ma na streche park, kde sa da posediet a prejst sa. Velmi rada chodim obcumovat do design obchodu slavica, v centre mesta. Kvoli vyhladu, vyhliadkova veza UFO.
Este som si spomenula, ze naposledy som bola ubytovana v Hotel Avance, kusok od nabrezia.
notnamůžete na Devín, ta se tam dojit pěšky přes Sandberg a zpět busem nebo možná ještě pojede loď.
Co je zajímavé a moc to jinde není je procházka směrem po proudu kolem Dunajských ramen. Akorát si vemte repelent.
notna No já jsem taky trochu zaujatá, nejlepší z Bratislavy mi přijde sednout na loď a dojet do Vídně!
(trochu vtipkuju, ale jinak fakt doporučuju, je to hezký výlet, zvlášť pokud tam budete víc dní, ráno odjedete, večer se vrátíte, den ve Vídni poměrně levně a dostupně).
My jsme kdysi byly v Bratislavě na dámské jízdě a bydlely jsme v botelu, je to v centru hned u přístaviště (takže na ten Vídeňský výlet ideální). Není to nic úplně wau, ale zase trochu jiný zážitek, tak možná by se to dceři mohlo líbit? Z těch neitelektuálských cílů je fajn Eurovea, je opravdu povedená, pokud teda bude počasí na promenádu.

nevite, proč někdo jezdí na dovolenou do míst, kde je teď 7 stupňů a furt prší? A klidně dvě hodiny zírá na kusy ledu ...![]()

a když náhodou neprší, tak je potřeba projít se za vodopádem, aby se oděv udržoval konstantně navlhlý
Makara úžasné, mám podobné fotky. Hneď by som šla znovu. Užite si to.
Makara ale je to taky dobra exotika, na fotkach to vypada moc hezky, zvlast ten vodopad. A zirat na led je mozna vzhledem ke klimatickym zmenam na miste, za par let uz treba nebude na co. A kde ze to vlhnete?
Makara Možná protože je tam fotogenická krajina!
Krásný je to!
Makara to je nádhera!
A ta fotka ledu na pláži je ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje