Cestování

09. srpna 2014 10:36
Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 16. zaří 2023 18:35

Malvin krasa!

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 16. zaří 2023 18:57

Malvin Jee, tak přesně takovýhle program jsme tam před 6 lety měli. Je to skvělý místo, na takovém kiusku tolik věcí 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 01:44

Hlásim, že Amsterdamské Myšky overené a je to roztomilé. A mali knižky vo všetkých možných jazykoch, tak som si kúpila český preklad. Boli sme teda v tom rodnom dome autorky aj s obchodom, je to úplne v centre. Dá sa ísť aj do tej knižnice, je tam dobré spojenie, ale to sme už nestihli.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 01:45

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 01:46

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. zaří 2023 06:32

continuity Egypt má dost co nabídnout, ale pro ty, co cestují na vlastní pěst, to moc není no 

Online continuity
41791 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 07:45

Mermaidségra to kdysi dala vlakem z Káhiry až do Luxoru, ale tehdy jsem měla partnera, pro kterého byla dovolená max autem po ČR. 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 08:15

slniecko jeee! Tak tam musime:)

Offline Emerald
2661 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 09:00

Malvin Pompeje jsou proste normalni mesto. A musi se tam nekolikrat, jak tam porad neco odryvaji. Ja tam byla po 20 letech, zase jsem videla neco dalsiho, ale porad ne vsechno. Zvetsilo se i Herkulaneum. Pred 20 lety se mi zdalo mini, ted uz prohlidka diky novym objevum taky zabere vic casu.

Offline Černá kočka
1726 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 09:14

Mermaid Vidět pyramidy a sfingu byl můj dětský sen, pak jsem na to pozapomněla, asi to zase přidám na seznam.

Teprve nedávno jsem zjistila, že pyramidy neleží už dávno osamocené v poušti jak by se zdálo z většiny fotek, ale že zástavba už je dost blízko.

Jste tam sami nebo máte nějaký poznávací okruh? 

Offline Černá kočka
1726 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 09:34

A mám dotaz, zatím teda jenom teoreticky přemýšlím o tom, že bych jela do Asie, buď Srí Lanka, Thajsko nebo Malaysie a protože bych jela s největší pravděpodobností sama a zkušenosti s cestováním po východní Asii nemám, přemýšlím nad cestovkou a nějakým okruhem.

Už jsem si nějaké informace našla, ale pokud jste byli někdo v Asii s nějakou cestovkou budu ráda za doporučení a názory i odsud. Vím, že jezdí @Kokoska a ještě někdo další to tady vzpomínal.

A rovnou se zeptám co očkování? Bude stačit žloutenka a břišní tyfus? Zatím se přikláním asi nejvíc k té Srí Lance a co jsem googlovala tak tam se názory liší od "nenechali jsme se očkovat proti ničemu" až po oficiální doporučení typu žloutenka, tyfus, vzteklina, japonská encefalitida a ještě asi pět dalších očkování.

Offline 999
19484 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 10:55

Fleur Škoda, že jsem si to nepřečetla dřív, nakonec jsem se do Litomyšle vydala včera, jen tak na otočku a dobré tipy bych ocenila :-). Měla jsem pocit, že je tam mrak cukráren, kaváren a vinoték, ale na dobrou restauraci jsem nenarazila :-(.

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 11:30

Černá kočka v Asii jsme byli v Japonsku a Cine, cestovku uz nevim, snad Firo? ale to Japonsko bylo preprodany od Adventury. Jak jsme chteli do Vietnamu a kvuli covidu nejeli, tak to melo byt od Mamut tour.

Online Garfie
28028 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 11:56

Černá kočka Ono to očkování asi záleží taky od toho, co chceš vidět a kde se budeš pohybovat....já bych se asi nebála, maximálně žloutenka, případně břišní tyffus, ale myslím, že stačí být obezřetná. A vzít si dobrý repelent, mám dojem, že dengue je tam největší reálné nebezpečí. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. zaří 2023 12:05

Černá kočka Byli jsme na dovolené normálně od CK a do Káhiry udělali jednodenní výlet

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 12:07

Černá kočka proti zloutence ockovana jsem uz davno, kvuli tomu Vietnamu jsme si davali jeste tyfus a vzteklinu, meli jsme byt taky v oblasti, kde jsou nejaky divoky opice a pry to obcas nekoho poskrabalo. Ta zloutenka nevim, na jak je dlouho, nekdo rikal uz naporad, nekdo na 20 let. Ty druhe jsou na 2 roky, takze uz jako kdyby nic.

Offline Aranel
6340 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 12:52

dupaliv Madridu ještě muzeum Reina Sofia. Nádraží Atocha rozhodně. Pokud máte víc času, památník El Escorial.

Offline Černá kočka
1726 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 13:41

Garfie Kokoska Dekuju. Ja zatim planuju jenom teoreticky a buh vi jestli se otevre to spravne okno, ale kdyby jo, tak bych chtela byt pripravena. Tim, ze bych jela do teto oblasti poprve, asi bych vybirala nejake ty nejvetsi highlighty a spis oblasti kde hodne jezdi turisti. Kolegyne co jezdi do Thajska ma jenom ockovani zloutenku A, ale jezdi tam k mori, zadne cesty do vnitrozemi.

Offline Vari
2164 příspěvků moje polička 17. zaří 2023 22:47

Mermaid Kamarad jel rocni cesstu kolem sveta na vlastni pest, ale Egypt nakonec sam nedal. Ja tam byla kdysi na organizovany poznavacce, dva dny na zacatku a na konci u more, zbytek putovani po pamatkach, jeli jsme od Kahiry az do Abu Simbelu vlakem nebo lodi po Nilu, super to bylo.

Online Garfie
28028 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 00:44

Vari Takový program by se mi asi dost líbil, já mám pořád Egypt na seznamu, teda svůj sen projet si ho až k Súdánu vlakem už si asi nesplním. Jenomže muž tam byl za mlada na vlastní pěst, moc ho to tam netáhne. 

Černá kočka My měli taky jen žloutenku, i děti, starší tehdy chodila do první třídy, mladšímu byli tři a byli jsme jen na týden, takže jsme byli opatrní, ale cestovali jsme hodně, skoro každou noc jinde, ve vnitrozemí tak zhruba 200 km od moře. Já vlastně vůbec tu JV Asii nevnímám tak moc nebezpečně, to spíš Afriku. :-)