rasaNori tos mi mela napsat, nejbliz centra se da zaparkovat zadarmo u vlakove stanice Kapylä na Osmontie, na 12 hodin, musite mit parkovaci hodiny (takovej modrej kotoucek, co se da za okno, da se koupit na benzince). Driv taky bylo misto zadarmo na severu Hietaniemi, ale tam loni neco staveli, nevim, jak je to tam letos. Helsinki si uzijte!
A obed za 12-13,50 € a snez co snis je ve vsedni dny normalni cena, je to kvuli danim/stravenkam
Cestování
Friga v pohodě, našli jsme místo u psího výběhu u Arabia, primo naproti technického muzea a je to na 24 hodin. Máme fotku s oveckama z ptačí rezervace:D
Hned jsem si vzpomněla na děti z bullerbynu.l

rasaNori tak to jo, to je dobre, Arabia jsou konciny, kde to moc neznam. Jen bacha, nejpozdeji po tech 24 hodinach je treba auto aspon trochu posunout, hlidaci radi davaji pokuty, pokud je auto bez hnuti dyl nez smi byt. Staci treba jen couvnout a jinak natocit kola.
rasaNori a kde je ptaci rezervace? Stoji za to tam jit?
Friga přímo za psima hřištěma, ale teď je tam všude vysoká tráva, ale na konci je budka s výhledem na Mokřady, to bylo fajn. Nevím jak moc jsi v pozorování kovaná, pár lidí s velkými dalekohledy tam bylo:)
rasaNori moc kovana nejsem, ale byli jsme se ruzne divat po ptacich u nas v Espoo u more a taky ve Vantaa u jezera. Rada se na ptaky chvili divam, ale je to spis neco, co spojim s prochazkou, nez ze bych jen koukala kde co lita :)
Friga mám zjistit, na kolik vyjde chaticka ve Finsku, u jezera, dostupná rozumně dopravou vlakem/autobusem z helsinek![]()
rasaNori Poslu sz
rasaNori vy máte těch nemovitostí málo a moc blízko u sebe, co ![]()
Ale rozumím, kamarád se právě vrátil z Norska a je naprosto unešený, už maj naplánovanou další dovolenou. A další tam spoluvlastní loď a průvodcuje na skialpech, jezdí tam furt.
andulka01
jenže já jsem typická ještěrka, čím víc teplo tím lépe, zatímco muž ne, mu to tady vyhovuje...no uvidíme jak to dopadne.
rasaNoriby to měl na klidný dovolený bez rodiny ![]()
rasaNori tak někdo má oddělený ložnice... ![]()
Jeste k tomu Polsku, vy co jste byly v Mezizdrojich, lebe atd. Meli jste i jine ubytovani nez hotel/apartman? My bychom radi spis chatku, nebo prizemi s posezenim, grilem. A ty Mezizdroje jsou takove fancy letovisko. Ale nechceme ani uplne do vesnice, kde neni siroko daleko nic. Nasla jsem treba tohle, ale je to nejaka vesnicka uz dost dal. vubec nepotrebujeme nic luxusniho, spis prostor, moznost si varit a dojit pesky na plaz. A jeste se priznam, ze jsem nikdy v kempu ale. https://www.booking.com/Share-DIL737
Jos My jsme takhle byli v Rozewie a bylo to perfektní.
brrr tam je to pekne. My byli minuly tok kousek, ve Wladislawowo, ale jen na dve noci a bylo asi 14 stupnu a prselo. I tak to bylo moc hezke (Hel a okoli), ale uz je to daleko. No asi vezmu kemp v tehle cenove relaci, vlastne nevim kolik se to tak pohybuje v sezone.
continuity pokud jeste nic nemas, my bydleli blizko cChinatown. To nam i nejvic doporucovali
Dnes celý den lije, filmové nám s úsměvem hlásí welcome in finland, ale jinak...

Jos bydleli.jsme tady, jsou to takové řadovky a v přízemí předzahrádka - určitě se tam dalo grilovat. jen upozorňuji, že tam není moc soukromí je to jeden vchod vedle druhého a není jsou ty předzahrádky oddělené.
Candancedíky moc
No mezitím se stali dve věci, sponzor projektu se boji,že nestihneme co máme, takže "if you don't mind, I would postpone it to the next year" a ten výrobce, co dělá konferenci mě požádal o přednášku.
O tu bych stala každopádně i já, takže čekám až se vrátí šéf z dovolené, abych to s ním probrala, jestli to nejak eskalovat. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje