continuity Bydleli jsme v Coventry Inn na Lombard St., pěšky jsme prochodili severní pobřeží (ale byli jsme tam jen 1,5 dne).
Cestování
continuity Jsi fanoušek Star wars?
brrrdíky
Jen tak okrajově, já tam mám asi co dělat ty tři dny dny (hlavně se nějak vzpamatovat z jetlagu
), to se radši vypravim na Alcatraz, když mi zbyde cas.
continuity Tak to nic zásadního. Na konci Lombard St v parku je sídlo Lucasfilm . Venku je Yoda, vevnitř třeba R2D2.
rasaNori Ale bylo to super, ze jo! ![]()
continuity A komari tam nejsou? Svinousti je kousek, my stejne budeme vyjizdet na vylety. Uvazovala jsem nad Lebou nebo na zapad od Helu, tam byly ty plaze uplne
. Kolem Gdansku jsme jen projizdeli a ta doprava byla z celeho Polska nejhorsi. Kolony, rozkopane silnice...stavi tam jak o zivot. Gdansk jedine jako mesto, ale to az bez syna. Jinak dekuju za tipy
Jos my jsme tam byli na zacatku sezony a nebyli, ale prý je to víc datumem než lokalitou, protože sladká voda tam je taky.
V Lebe to v srpnu bylo už dost o život a nejhorší v tom lesíku, jak se jde k duně. Ale to bohužel neznamená, že v Medzizdrojich to nebude podobné.
brrr zas kouknout na Yodu si čas najdu, když půjdu kolem.
Garfie jako jo, ale už druhý den nám tak různě prší, ten katamaran bez kajuty si vůbec radši nepripoustim. To bude sakra dlouhý týden...
https://cz.seatemperatu.re/seas-and-oceans/baltske-mo-e/
Zavisi jak, kde jinak teplota kolem 20C je taky na Kanárech a to spoustě lidí přijde v pohodě.
Ja si myslím, že v Šárce u Veselika bude min. ![]()
continuity však tam tam bych se ve vodě taky dlouho neráchlala![]()
Ja se moc neracham ani v teplé, takže mě je to jedno.
Jos z předchozích let se mi hodně líbí ty Medzizdroje. Ten minulý týden, tím že jsme byli bez ditete, jsme u Leby byli vzdy nahodile někde v okolí, našla jsem vždy na satelitnich mapách nějaké místo na parkování a pak jsme šli chvíli přes les na pláž téměř bez lidí...
Ale jak píše Galita, pokud bys netrvala na Polsku, ta Rujana a za me ještě více Usedom je prostě skvělá (je-li pocasi). Pro to vzdy bije moje srdce :)
Edit - my tedy celý týden na komáry nikde nenarazili
Muslik My celkem chceme do Polska
. Pro nas nejlepsi nekde u Stetina. Jsme ze severnich Cech. Italie 14h na jeden zatah uz nam letos stacila.
Muslik My celkem chceme do Polska
. Pro nas nejlepsi nekde u Stetina. Jsme ze severnich Cech. Italie 14h na jeden zatah uz nam letos stacila.
tak bych vzala ty Medzizdroje ;):
Helsinky jsou...drahé je hodně slabé slovo, ale tak jednou jsme tady, tak to nějak preklepeme:D Začnu popořadě, nalodění s obytnakem v Tallinu bylo jako z pohádky, organizace na 1. Trajekt super, vylodění jsem teda byla naštvaná, ale na muze, protoze vím že to bývá rychlovka, takže když jsem prosazovala že koukat na přistání je kravina, tak jsme se akorát pohádali, no a kdo měl pravdu? Kupodivu já. Druhá půlka výpravy přiletěla do Helsinek den před námi, takže děti se jako mávnutím kouzelného proutku změnily z celkem spolupracujících mrnavek na dvě naštvane harpyje, kdyz zjistily ze se s nema ten den nepotkame
za půl dne jsme tady vystřídali 4 parkoviště, protoze poblíž MHD a zároveň poblíž centra neexistuje parkovani za min než 4 e na hodinu. Ale ulovili jsme, ani moc komárů, akorát vlastně od včera a přes dnešek pořád prší.
Co můžu doporučit, je helsinky Card, za cca 45 e na dospělého na 48 hodin neomezené vstupy na většinu zajímavých věcí. Za dnešek kaple ticha
, kostel ve skále
, městská knihovna, skanzen. Smecka 5 deti ve slozeni 4 holky a jeden kluk je taky ponekud zajimava:D Zítra nás čeká asi technické muzeum a pevnost suomenlinna.
Doporučuji ještě návštěvu skanzenu na Seuraasari, je tam vstup zadarmo, pokud nechcete do tech domečku (já chtěla). A dá se tam i vykoupat v moři.
Na jídlo mi přišla nejlepší ta tržnice v přístavu, restaurace jsme vlastně míjeli.
.
continuity to už asi nestíháme, 8 dopoledne vyplouváme a máme v savonnlinne ještě nákup a nějaké technické techtlemechtle. A na jídle jsme byli v té knihovně, dole je restaurace nálož si kolik chceš plus polévka a kafe/čaj a voda neomezené, za 13 e na dospělého. To nám přišlo super:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje