Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Mermaid
příspěvků moje polička 31. října 2024 06:35

Archivářka děkuju mnohokrát, na to mhd jsem koukala, že bude nejvýhodnější na 72 hod, ať to furt nemusíme řešit. Vstupenky do Kolosea, FR a Pal. jste si kupovali? V tom Vatikánu je to fakt tak blbý, ve smyslu obrovský fronty?

999 díky za tip, ale muž tam bude poprvé a já asi po 12 letech, tak půjdeme po těch nejznámějších bodech 

Online continuity
42328 příspěvků moje polička 31. října 2024 07:46

Mermaid

existují vstupenky do Kolosea kombinovat s nějakym lístkem do MHD. Počítej s jedním celým dnem na Koloseum + Furum Romanum + Pal. Jak nic nekupuji předem, tak tohle jo.  

Jinak jsme se bez MHD téměř obešli, ale bydleli jsme v centru. 

Vatikánské muzea jsou síla, ale je tam strašný dav, i když máš lístky předem. Ve Vatikánu jsme stáli frontu asi na hodinu a půl a to byl únor. Ale i tak doporučuji. 

Pokud byste chtěli vilu Borgese tak taky radši předem (dá se to tam nějak vystát bez garance, ale to jsem nezkoušela)

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 31. října 2024 08:17

Mermaid My Koloseum a Forum zevnitř vidět nepotřebovaly, už jsme tam kdysi byly, takže asi jak radí continuity.

Teď už vím, že příště frontu do sv. Petra vystojím, ale teď jsme to časově fakt nezvládly. V Římě v pondělí stávkovala MHD, takže jsme se na svatopeterské náměstí dostaly až dopoledne a to to vypadalo na několikahodinové čekání.

Do Villy Borghese jsme měly lístek od srpna...

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 31. října 2024 08:18

999 kostel řadím do plánu na rok 2026!

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 31. října 2024 08:24
Reakce na 999:

Vrátila jsem se z Londýna, byl to super pobyt, fakt spousta zážitků. Ale bylo to trochu poznamenáno tím, že člověk, se kterým jsem tam byla, nejí. Nakonec jsem to nějak rozdýchala a mohla si uvědomit, že Londýn není pro turistu zas tak drahý, když nevysedává po restauracích :-).

​Taky jsem byla v Římě s konzervativní nejedlicí. Jeden druh pizzy a ještě v konkrétním stánku, jeden druh zmrzliny. Ale respektovala jsem to a asi jsem fakt ušetřila spoustu peněz

Já jsem ten druh, co miluje ochutnávat místní kuchyni. Ukecala jsem kamarádku aspoň na jeden oběd v hospodě zahrnující plněné cuketové květy. Dobrý. A musím si vzpomenout, až mi pokvetou cukety, že to mám vyzkoušet.

Offline 999
19616 příspěvků moje polička 31. října 2024 09:59

Archivářka Určitě doporučuju, je to fakt zážitek :-).

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 31. října 2024 10:18
Offline Jos
příspěvků moje polička 31. října 2024 15:10

Malvin super, dik za tipy. My mivame takove pomale roadtripy a za tri cesty jsme krome jezer a more byli v Comu, Bergamu, Verone a Parme. Prave jsme se vyhnuli tem nejvic proflaklym mestum. Ale laka me treba ta Ravenna. V Parme treba nebylo moc turistu, ty dva tri dny jsme spis tak posedavali po kavarnach, v parku. Vsude dojdes pesky. Ale treba Bergamo se mi libilo vic, to je vazne uzasne. A tam jsme byli zrovna kratce. 

Offline Malvin
1643 příspěvků moje polička 31. října 2024 15:49

Jos Parma byla super, že tam fakt nikdo nebyl. A přitom ty památky fakt moc hezké. Původní záměr byl, že navštívíme v jeden den Parmu a Modenu, ale nakonec jsme zůstaly v Parmě. 

Ravenna byla přece jen plnější. Ale byla neděle, vinné slavnosti, přesto žádné fronty. 

To Bologna byla hodně zaplněná lidmi, ale šlo to. Byly jsme tam nejdelší dobu, takže jsme si ji uzily. 

Ve Florencii to bylo peklo. Ale jelikož jsem tam byla už předtím delší dobu, utekly jsme do středověkých uliček, kde bylo minimum lidí a za mně je to tam nejlepší. 

Bergamo na mně už před 15 lety bylo hodně zaplněné, si říkám, co teď. Býť bylo kouzelné. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 09:44

Malvin my meli v Bergamu kliku na ubytovani v te horni casti a rano a vecer ve meste uz skoro nikdo nebyl . Verona byla uz plnejsi (v unoru!), ale tam se mi povedlo najit byt primo na hlavnim namesti za fantastickou cenu, jsem to zarezervovala, majitel obratem potvrdil a ja si hned rikala, to prece nemuze nebyt podvod . Hrozne bych chtela po 20 letech do te Florencie, ale my neumime planovat mesice dopredu. Plus kluky kultura moc nezajima, nejvic se jim libilo treba San Gimigiano a Volterra . Naopak u Cinque terre ty silene davy skoro az zkazily ten zazitek, to te fakt unasi proud lidi....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 09:58

Jos mně ty lidi hrozně odrazují. Ve Florencii jsem byla před 20 lety začátkem května a byly tam na mě davy. Jsem ráda, že jsem to stihla tenkrát.

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 12:13

Makara @stes jj, adventni osvetleni uz zari kazdy vecer. Jinak velmi doporucuji vylet na Marken

ad Vatikan a Rim, byli jsem loni na jarnich prazdninach a muzea jsem tedy rezervovala predem, frontu jsme nestali, vyuzili jsme zprostredkovatele Get your quide a dostali se dovnitr hned k pokladnam, nicmene i me prekvapilo to mnozstvi lidi prakticky mimo sezonu. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 12:55

Adina to osvícené nábřeží je moc hezké, trochu to vypadá jak domečky z perníku :)

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 13:10

Kokoska mam stejny dojem, zejmena v tech vecernich hodinach, kdy jsou domky nasvicene

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. listopadu 2024 19:02

Jaké máte tipy na dva dny v Hradci Králové a okolí. Nejspíš začátkem prosince. Výstavy, památky, cokoliv třeba míň známého. Děkuji.

Online continuity
42328 příspěvků moje polička 05. listopadu 2024 21:46

Kdo zmiňoval, že byl v Maroku? MP Meri Garfie ?

Uvažujeme příští rok na jaře nad Malagou a Gibraltarem a právě jsem zjistila, že z Tarify jezdí do Tangeru trajekt a z tama rychlovlak do Casablancy. 

Je to úplná blbost třeba na dvě noci nebo to stojí za to?

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 14:10

continuity Já byla jen 2x, pokaždé v Marakeši, na skok. Za Casablancu nemůžu mluvit, ale kvůli filmu bych tam jela hned! :-) Podle mě to stojí za to, je to jiný svět, já si tam i dost odpočinula, protože mě to nenutilo běhat po památkách jako pošahaná, ale zároveň kdykoli jsem vyšla na ulici, byl to zážitek. 

Offline clothilde
2038 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 14:37

continuity my jeli trasu Malaga -Ronda - přes hory, kde je krásná farma Tambor deLlano- Gibraltar - Tarifa. Do Maroka jsme nejeli, už nebyl čas

A když budete v Malaze, tak ještě  doporučím Caminito del Rey, to je úžasný místo 

Online continuity
42328 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 18:19

Garfie no právě, kvůli filmu. 

Offline brrr
12260 příspěvků moje polička 06. listopadu 2024 18:51

continuitynám vychází jarňáky na poslední, březnový turnus. Po zkušenostmi s loňskými Alpami, jsem lyže odpískala, že dáme tu Malagu a okolí. Takže mi jdes se svými dotazy akorát do rány