Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 21:33

Evaeva

nakonec jsem to změnila z apartmánů na hotely, ať máme kam hodit batozinu a nechám tam pokaždé jednu noc. Do toho Lecca jezdí lidi na den na výlet a my žádné vybavení na vysokohorskou turistiku sebou brát nebudeme. nějak to už dopadne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:17

continuity jo, to jsem pochopila. Tam je to hezké i jen na čumendu, ani moc nevím, jak je to tam s treky. My tam byli taky jen ve městech, na treky jsme se přemístili.

Offline Lenka22
2676 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:30

continuitytakže poletite do Bologni a mezi ostatními městy se budete pohybovat vlakem?

A do apartmánu se batožina nedá hodit? 

Promiň zvědavost, ty vlaky mě nalákaly o něčem podobném dumat.

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:41

Evaeva jj, nechá se vyvézt nahoru lanovkou tam je milion ferrat a všeho. 

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 22:58

Lenka22

Klidně se ptej. Já jsem to vymyslela tak, že priletime do Bologně a vrátíme se z Milána, teda Bergama, což je podle Ryanair Milánské letiště . Ale to je spíš otázka preferencí a nějakých dní, kdy se mi hodi letět, šly by určitě i ty Benátky nebo Řím a Neapol určitě. 

Vlaky v Itálii jsou skvělé, maji dvě trasy rychlovlaku, jezdí to až 350km/hodině, takže z Neapole na sever se dostaneš za pár hodin. (Nejdelší přesun bude Florencie - Lecco a celé to lze zvládnout za čtyři hodiny z hotelu do hotelu a ještě Lecco není na ty trati, musí se přesedat)

Já jsem to vůbec netušila až do předloni, kdy jsme jeli z Říma do Neapole, úplně jsme se obesli deset dní bez auta. Snad už bude trať až do Salerna, ale teď me zajímal spíš ten sever.

https://www.cestujlevne.com/pruvodce/italie/doprava

Jedina věc je, že doporučuji pojistit storno a plánovat to víc než měsíc předem, ty lístky jsou pak zbytečně drahé. I ty ubytka už jsou probrané, přitom většinu lze zařídit s možností storna pár dní před příjezdem a u některých za to ani není příplatek.

Vlastně je nejhorší problém s těmi kufry, do apartmánu to někdy jde, někdy ne, většinou to znamená, že tě tam nekdo musí pustit zvlášť, kolikrát se tam motá uklízečka, přijdeš tam o půl hodiny později nebo má zpoždění ten co tě tam pouští. Prostě v hotelu jsou zvyklí ti to uskladnit na recepci, služba dostupná vždy a všude bez nějakých diskuzi a s těmi apartmány to musíš aktivně řešit a já mám v tom itineráři ubytování čtyři. 

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:04

Určitě by šlo zakempit v Bologni a do Florencie vyjet vlakem, je to tam za 37 minut. Do Benátek 80 minut a jezdi to pořád. To je pořád hratelný. To bych třeba zvažovala, kdybych v té Bologni objevila famózní ubytko. Ale to se mi neprihodilo, navíc se mi nehodil zpáteční let. 

Offline Lenka22
2676 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:08

continuity když přiletite do Bologne a miříte do Milána, tak Florencie je ale mimo trasu, ne? Nebo jak to máš poskládaný?

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:12

Lenka22 no z Bologně do Florencie je to tím vlakem 37 minut. To je zajíždka, kterou jsem vůbec neřešila. Do Florencie hlavně nic pořádně nelétá. 

Z Florencie už pojedeme do toho Lecca. 

Offline Lenka22
2676 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:12

Mě by se taky líbilo Pisa Florencie Bologna Benátky. Jo na mapě se mi to dobře hledá a cestuje:-)

Offline Lenka22
2676 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:13

continuityaha, jasně, pilně si zapisuju.

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:15

Lenka22 to by taky šlo, ale musíš mít letecké spojení na obou koncích a to Pisa úplně nesplňuje. 

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:19

Lenka22 tady jsou ještě dvě společnosti, co provozují ty rychlovlaky. To je porod, co mne ceka ještě zítra. 

https://www.trenitalia.com/en.html

https://www.italotreno.com/en

Pak jsou regionální dopravci, kteří operují konkrétní oblasti, ale to si když tak zadej Chat GPT podle toho, kde bys to resila.  poslala mně správně na první dobrou. Je to trochu popsané i na tom odkazu, co se dávala předtím. 

Offline Lenka22
2676 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:26

continuity díky, projdu si to.

Offline Lenka22
2676 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:35
Reakce na continuity:

Lenka22 to by taky šlo, ale musíš mít letecké spojení na obou koncích a to Pisa úplně nesplňuje. 

​Pisa má letiště nebo proč to nesplňuje?

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 23:55

continuity Hned jak jsem to viděla, tak jsem ti chtěla napsat, že normálním lidem bych doporučila spíš Bergamo, ale vám určitě Lecco.

Myslím, že ta okolní příroda vám udělá dobře. A počasí bych se asi nebála, mám dojem, že zrovna Como je z těch italských jezer, co mají speciální mikroklima...a neopomíjela bych ani možnost, že se na kafii srazíš s Clooneym!!

Online slniecko admin
19710 příspěvků moje polička 01. října 2025 02:19

continuity ja mam pocit (ale som orientacny zufalec), ze Malpensa a Bergamo su z Milana - nechcem povedat, ze rovnako daleko, to neviem odhadnut - ale priblizne rovnako casovo dosiahnutelne. A obe jednoducho.

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 01. října 2025 07:26

slniecko

To jsou asi stejně daleko, ale z Prahy se lítá Bergamo. Ale věděla jsi, že Milano má svoje letiště na okraji (LIN - Linata) a nejenon v sousedním městě? lita tam Austrian z Vídně třeba 

Proto se směju, není daleko doba, když někdo sedne v Bratislavě a bude to vydávat za Vídeň, je to zhruba stejne daleko. 

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 01. října 2025 07:30

Lenka22 Pisa letiště má, ale z Prahy se tam nelita. Možná pokud máš v dosahu Vídeň nebo Warsavu, ale hledat se mi to úplně nechce.  

Offline continuity
43848 příspěvků moje polička 01. října 2025 07:33

Garfie jj, já si taky myslím, že po tom městě si tam trochu odpočineme. No potřebovala bych tak 14 dní na ten výlet, aby byl podle mých představ Ale dítě to už nechce prodluzovat.

Hlavně nám už letenky, takže mantinely jsou jasné. 

Offline Lenka22
2676 příspěvků moje polička 01. října 2025 07:34

continuity aha, to jsem nevěděla, ostatní letiště v dosahu nemám, jsem z Prahy.