Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 13:21

Karja Hmm, taky jsem to zrovna chtěla napsat. I když to Herculaneum je zajímavý, koupat už se stejně nebude dát....no asi budete muset hlasovat Janulik03

Offline Janulik03
19990 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 13:45

Garfieaké kúpanie , to je zas niečo čo vôbec nepotrebujem. Takže tento výlet je no kúpať, majú mať aj niečo pre mňa. Tri roky to bolo kúpanie, som na rade

Offline letfenixa
10806 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 18:23

Náš včerajší výlet u nás v meste

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 19:11

Dalsi sutry

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 20:48

Dneska jsme cestovali do Norimberka a protože bylo moc hezky, tak jsme se spíš poflakovali venku. Dcera musela na WC a vedle byl hřbitov, tak jsem tam hned vlezla. A takovej hřbitov jsem ještě nikdy neviděla. Je tam pochován Dürer a další osobnosti z Norimberku. A pohřbívá se tam doteď. St. Johannisfriedhof
Potrefenáhusa Doporučuju! Vedle je Zahrada Hesperidek, kterou hlídal obří kocour. 

Dürer

tady nějak nechápu to datum dole..

Online Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 21:15

Tabea ty jo!!!! Hřbitovní turistiku mám ráda! 

Offline Garfie
28239 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 00:57

Kokoska No to jsou ale krásný šutry! Hlavně ty hříbky. Co to je za město? 

Tabea Tak ten hřbitov je parádní! V Německu nestaví pomníky do výšky? Je to hrozně neobvyklý pohled. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 05:52

Garfie ty hribky jsou u mesta Ürgüp, mesto s tou skalou je Ortahisar

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 06:24

Garfie

Já v Německu zatím viděla jen hřbitovy v českém stylu, takže tenhle mě hodně překvapil. 

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 07:01

Koukame z okna na dalsi sopku. Je to proti slunci, ale ma hezkou chocholku :)

Offline Myrtila
5183 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 09:42

Kokoska To je nádherná fotka, jako obraz!

Online Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:13

Tabea a mam dotaz, byli jste v tom durerove muzeu? Stoji to za to? Ti naši příbuzní jsou strašný pecky, na hrad vylezli ted poprvy s nama, bydlej ve Furthu skoro 10 let a vubec nikde nebyli akorat v playmobil parku

Online Karja
44184 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:25

Potrefenáhusa :D:D:D A mají děti? Taky tohle nechápu. Já od tý doby, co mám děti znám fakt každou i kravinu v okolí,ale všichni to tak nemaj.

Online Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:31

Karja maj, pubertaky! Taky to nechápu, mne to zajima i samotnou, my se cestou stavovali v Ambergu, to bylo taky pěkný a prej jim staci ten Furth, vsechny města v Německu jsou stejny

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:37

Potrefenáhusa Byla jsem tam kdysi s mužem, už tenkrát se mi to líbilo. Letos jsem byla s dětma na kostýmový prohlídce, kdy provází Dürerova manželka Agnes. To se mi líbilo moc. Dokonce jsem ti chtěla i psát, at si to dáte na seznam, pak mi ale došlo, že za německou prohlídku by vám asi holky nepoděkovaly. Mají tam i audioguides, ale myslím, že v češtině ne. Tentokrát jsme byli v turmdersinne, to jsou takový ty optický klamy a tak. Muže jsem s dětma vyslala do Naturmuseum, děti říkaly, že moc pěkný, ale měli málo času. U nádraží je DB Museum, to taky doporučuju. Horní patro je pro děti. Minivláček na svezení s kuponem z kasy, brio vláčky na hraní a další věci na osahání. Taky se mi moc líbí Kindermuseum. 

My tentokrát obráželi hřiště a taky jsem si na vás vzpomněla. Hřiští v širším centru hodně a holky by si to užily obě.

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:39

Potrefenáhusa Mně by právě taky zajímalo, co doma o víkendu dělají lidi s dětma, i odrostlejšíma, když nemají zahradu, nikam nejezdí a děti třeba nemají sportovní zápasy. My jsme nějak neukotvení a doma nevydržíme. 

Online Potrefenáhusa
38520 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:56

Tabea dekuju, to jsou skvěly tipy 

no my taky nevydržíme, presne, clovek pak vděčně vyšťourá cokoliv! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2025 13:18

Tabea Potrefenáhusa o jakém městě mluvíte? Abych si ho třeba přidala na nekonečný seznam

My taky doma tolik neposedíme. Ale ty větší děti už mají možná svůj program? Ale když nemají, tak je o to horší dostat je ven, těm už nestačí hřiště jako našim.

Online JankaM
3051 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 14:06

Karja my dřív taky byli furt někde, ale jak jsou tataři už větší, 9 a skoro 12, tak čím dál víc brblají že nechtějí furt někam na výlet, že chtějí být doma a dělat si svoje (=sedět u TV nebo být venku s kamarády), dcera má semtam v sobotu nebo v neděli závody. Tak ale už vydrží doma sami, k obědu si udělají čínskou polívku a my můžem se sambem sami kam chceme, taky to není špatný .

Offline Tabea
7852 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 14:31

Evaeva Norimberk 

Ty větší děti, mám pocit, chtějí hlavně ležet s mobilem v ruce.