Filmy, které stojí za zhlédnutí...

09. srpna 2014 15:08
Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 11. října 2024 09:41

Archivářka Slyšela jsem o tom podcast s dcerou a prý to bylo hodně složité, stříhalo se o 106 a stejně měla pocit, že to je dlouhé... Já se na ten film dokument těším, ale až to půjde v TV, tam si to můžu přetáčet. 

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:42

Včera jsem se vypravila na Konkláve.

Četla jsem to, R. Harrise mám ráda... a nalákalo mě obsazení - samej můj favorit tam. Kromě samozřejmě trochu ploššího ztvárnění, anžto se do filmu nedá vtěsnat úplně všechno z knihy, jsem nebyla zklamaná, naopak byla jsem ráda že jsem šla. Zajímavej, nezvyklej námět, mrtvola (na "thriller" - kdo to označení vymyslel? ) jen jedna, logicky na začátku Dobrej počinek.

(jo a v kině, jak si tady někde stěžovaly holky na klimatizaci a zimu, bylo strašný vedro, strašný)

Offline Jos
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:08

barbucha dik za postreh. Taky bych celkem sla, kdyz sezenu nekdy hlidani. Ma to i jinak celkem vstricne recenze, a Fiennes je od Anglickeho pacienta vazne muzu.
Harris je tez muj oblibenec a Konklave se mi (mozna az na ten uplny zaver) libilo hodne. Stejne jako Dustojnik a speh a Otcina. Mnichov uz tolik ne a na Diktatora se chystam

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 12:19

Jos 

Co Enigma? To se mi líbil víc film - jako Dougray Scott teda a ten soundtrack - ne nadarmo to produkoval Mick Jagger

Závěr v Konkláve kapku překvapivej, ale vlastně mně, při tom všem, přišel dost vtipnej!

(z těch herců jsem se těšila i na Lithgowa (nezklamal), já ho naposled viděla v tom seriálu Koruna - podle mě stojej za to akorát dvě, možná tři první série, a tam byl jako bezkonkurenčně nejlepší Churchill, kterýho jsem kdy viděla. Dokonalej. To jen tak na okraj...)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 13:54

barbucha zima je v létě, v zimě vedro

Offline Raduza
příspěvků moje polička 08. ledna 2025 12:54

Neviděl jste už někdo Nosferatu? Chystám se v sobotu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. ledna 2025 13:52

Raduza

Ja! A asi muzu doporucit! Minimalne vizualne je to

krasne, hlavne ta cast v Transylvanii. Nebo pasaze na lodi. Ten zacatek je i dost verny Stokerove predloze obecne. Radim ale moc nepremyslet nad dejem a v druhe pulce to pro me kapku ztratilo dech. Bohuzel Dracula (tedy Orlov) jako postava neni prilis charizmaticky, to naopak neschazelo jeho filmovym predchudcum. Ne to takova vizualne hezka temna zalezitost, ale nejaky mouchy to ma. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 08. ledna 2025 18:06

Jos díky za recenci, jsem zvědavá a těším se. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. ledna 2025 19:58

Jos vzala jsem si k srdci radu nad dějem moc nepremyslet a byla jsem nadšená.  Temná mrazivá atmosféra byla dokonalá, vizuálně skvěle.  Orlok byl hodně nechutný, prostě ztělesněne zlo. Herecké výkony bravurni.  Lily-Rose Depp si mi líbila hodně.  

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 09. května 2025 14:16

Protože jsem to včera nestihla v originále (kouř), tak jsem si dneska pustila Konkláve. Boží film, ďábelsky napínavý. Ne, vážně mě bavil a ty drobné vtípky, jako zaběr na vajgly před začátkem konkláve atd. byly fakt dobré. Fiennes byl perfektní a pro Tucciho mám tak jako tak slabost, takže taky dobrý.

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 09. května 2025 16:55

brrr kde je to k vidění?

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 09. května 2025 16:56

Lenka22 Oficiálně nikde

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 09. května 2025 16:56

brrr aha:-)

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 09. května 2025 17:40

Lenka22 mi to ukazuje, že by to mělo být na one play

Offline Lenka22
2644 příspěvků moje polička 09. května 2025 22:21

Vilemina jo, to nemám, ale už jsem to našla jinde, díky.

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 10. května 2025 13:03

brrr 

Předloha je taky moc dobrá, klasicky o něco obsáhlejší/hlubší. Ale ani film nezklamal.

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 10. května 2025 18:31

barbucha Jo, o knize vím, ale po filmu jí už asi číst nebudu, když vím, jak to dopadlo.

Online stes
9240 příspěvků moje polička 17. května 2025 21:19

Tak jsem zkoukla Konklave .....napínavý a konec ...

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 31. května 2025 17:02

Tak nakonec jsem velmi spokojená, díky dzizisketa za upozornění! Mám v sobě půlku a těším se až to dneska dorazím

Oddělení Q na Netflixu - Matthew Goode je naprosto super (což nepřekvapilo ), jeho syrskýho kolegu jsem nakonec vzala na milost (i když Dánové ho měli obsazenýho přece jen kapku lépe), ostatní postavy cajk včetně Rose... 

I když děj je trochu jinak oproti původní verzi, tak tomu rozumím - proti celovečeráku se do  devítidílnýho seriálu dá nacpat víc věcí, navíc to (když už se víceméně drželi aspoň původních jmen postav: "Merete Lyngaard" vs "Merit Lyngard", Asad vs Akram, a Carl Morck zůstal celej ) chtělo trochu pozměnit, aby to kopírování nebylo tak otrocký... Napsaný je to slušně i vtipně, natočený taky... takže pevně doufám, že se brzo setkáme s dalším případem=další řadou.

(jediný co bych vytkla je nedbalá práce skriptky/maskérů, kdy nebohá oběť trčí 4 roky v tý komoře, přičemž v jednom díle má - správně - řádně povyrostlý vlasy,  v dalším bezprostředně časově navazujícím má najednou vlasy jak na začátku, aby v následujícím měla opět ty přerostlý ale to je jen problém mě, starýho šťoury)

Fakt to potěšilo, v tý záplavě netflixovskejch nekoukatelnejch kravin. Plus znova Edinburgh, kde jsem byla zrovna nedávno

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 31. května 2025 17:45

barbucha Já tu dánskou předlohu neznám. Zatím jsem v půlce a baví mě to moc. Obsazení je perfektní.