Archivářka Slyšela jsem o tom podcast s dcerou a prý to bylo hodně složité, stříhalo se o 106 a stejně měla pocit, že to je dlouhé... Já se na ten film dokument těším, ale až to půjde v TV, tam si to můžu přetáčet.
Filmy, které stojí za zhlédnutí...
Včera jsem se vypravila na Konkláve.
Četla jsem to, R. Harrise mám ráda... a nalákalo mě obsazení - samej můj favorit tam. Kromě samozřejmě trochu ploššího ztvárnění, anžto se do filmu nedá vtěsnat úplně všechno z knihy, jsem nebyla zklamaná, naopak byla jsem ráda že jsem šla. Zajímavej, nezvyklej námět, mrtvola (na "thriller" - kdo to označení vymyslel?
) jen jedna, logicky na začátku
Dobrej počinek.
(jo a v kině, jak si tady někde stěžovaly holky na klimatizaci a zimu, bylo strašný vedro, strašný)
barbucha dik za postreh. Taky bych celkem sla, kdyz sezenu nekdy hlidani. Ma to i jinak celkem vstricne recenze, a Fiennes je od Anglickeho pacienta vazne muzu.
Harris je tez muj oblibenec a Konklave se mi (mozna az na ten uplny zaver) libilo hodne. Stejne jako Dustojnik a speh a Otcina. Mnichov uz tolik ne a na Diktatora se chystam ![]()
Co Enigma? To se mi líbil víc film - jako Dougray Scott teda ![]()
a ten soundtrack - ne nadarmo to produkoval Mick Jagger ![]()
Závěr v Konkláve kapku překvapivej, ale vlastně mně, při tom všem, přišel dost vtipnej!
(z těch herců jsem se těšila i na Lithgowa (nezklamal), já ho naposled viděla v tom seriálu Koruna - podle mě stojej za to akorát dvě, možná tři první série, a tam byl jako bezkonkurenčně nejlepší Churchill, kterýho jsem kdy viděla. Dokonalej. To jen tak na okraj...)
barbucha zima je v létě, v zimě vedro ![]()
Neviděl jste už někdo Nosferatu? Chystám se v sobotu.
Ja! A asi muzu doporucit! Minimalne vizualne je to
krasne, hlavne ta cast v Transylvanii. Nebo pasaze na lodi. Ten zacatek je i dost verny Stokerove predloze obecne. Radim ale moc nepremyslet nad dejem a v druhe pulce to pro me kapku ztratilo dech. Bohuzel Dracula (tedy Orlov) jako postava neni prilis charizmaticky, to naopak neschazelo jeho filmovym predchudcum. Ne to takova vizualne hezka temna zalezitost, ale nejaky mouchy to ma.
Jos díky za recenci, jsem zvědavá a těším se.
Jos vzala jsem si k srdci radu nad dějem moc nepremyslet a byla jsem nadšená. Temná mrazivá atmosféra byla dokonalá, vizuálně skvěle. Orlok byl hodně nechutný, prostě ztělesněne zlo. Herecké výkony bravurni. Lily-Rose Depp si mi líbila hodně.
Protože jsem to včera nestihla v originále (kouř), tak jsem si dneska pustila Konkláve. Boží film, ďábelsky napínavý. Ne, vážně mě bavil a ty drobné vtípky, jako zaběr na vajgly před začátkem konkláve atd. byly fakt dobré. Fiennes byl perfektní a pro Tucciho mám tak jako tak slabost, takže taky dobrý.
brrr kde je to k vidění?
Lenka22 Oficiálně nikde
brrr aha:-)
Lenka22 mi to ukazuje, že by to mělo být na one play
Vilemina jo, to nemám, ale už jsem to našla jinde, díky.
barbucha Jo, o knize vím, ale po filmu jí už asi číst nebudu, když vím, jak to dopadlo.
Tak jsem zkoukla Konklave .....napínavý a konec ...
Tak nakonec jsem velmi spokojená, díky dzizisketa za upozornění! Mám v sobě půlku a těším se až to dneska dorazím ![]()
Oddělení Q na Netflixu - Matthew Goode je naprosto super (což nepřekvapilo
), jeho syrskýho kolegu jsem nakonec vzala na milost (i když Dánové ho měli obsazenýho přece jen kapku lépe), ostatní postavy cajk včetně Rose...
I když děj je trochu jinak oproti původní verzi, tak tomu rozumím - proti celovečeráku se do devítidílnýho seriálu dá nacpat víc věcí, navíc to (když už se víceméně drželi aspoň původních jmen postav: "Merete Lyngaard" vs "Merit Lyngard", Asad vs Akram, a Carl Morck zůstal celej
) chtělo trochu pozměnit, aby to kopírování nebylo tak otrocký... Napsaný je to slušně i vtipně, natočený taky... takže pevně doufám, že se brzo setkáme s dalším případem=další řadou.
(jediný co bych vytkla je nedbalá práce skriptky/maskérů, kdy nebohá oběť trčí 4 roky v tý komoře, přičemž v jednom díle má - správně - řádně povyrostlý vlasy, v dalším bezprostředně časově navazujícím má najednou vlasy jak na začátku, aby v následujícím měla opět ty přerostlý
ale to je jen problém mě, starýho šťoury)
Fakt to potěšilo, v tý záplavě netflixovskejch nekoukatelnejch kravin. Plus znova Edinburgh, kde jsem byla zrovna nedávno ![]()
barbucha Já tu dánskou předlohu neznám. Zatím jsem v půlce a baví mě to moc. Obsazení je perfektní.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články