barbucha Já bych na ten film taky sama nešla, ale studenti dostali nabídku na projekci, na které budou tvůrci, prezident Pavel, historici Stehlík a Groman, a taky zpravodajka Darja Stomatová. Tak se asi přidám :-).
Filmy, které stojí za zhlédnutí...
Jo to se přidej. Pak nám řekneš... ![]()
barbucha Jasně, poreferuju :-).
barbucha neznáš norský film na Netflixu Vánoce u našich? Jestli je to ke koukani? Četla jsem na to dvě pochvaly, ale nevím relevanci zdroje.
Ja znam! Je to prisernej sladak a kyc, ale o Vanocich se to snese ![]()
MP Marge aha, díky za referenci.
MP Marge
Jo, Chytilová... mně se moc líbilo už kdysi Ovoce stromů rajských jíme, a později hlavně Faunovo velmi pozdní odpoledne, to jsem se bavila královsky
Panelstory mi spíš než jako komedie připadala jako horror
jak to bylo v podstatě ze života... Dědictví jsem nesnášela a Hra o jablko mě nebrala, nemám moc ráda Dášu Bláhovou.
Ale když jsem kdysi nastoupila na Barrandov, zrovna se dotáčela Kalamita a byla jsem tam přidělená (ježiš to byl ještě Polívka sexy!
ale bohužel to už byl zrovna v drápech Steimarový, čekali Aničku) ... myslím že se ale nebudeš divit, že jsem si Chytilovou ihned oblíbila!
Vzteklej poděs, ale zábavnej! Chytrá jak vopice k tomu... A to její kurrrrva doprrrrdele!
Byla to moc zábavná práce, byť v zimě v děsným mrazu někde kolem Liberce... no spíš zábava než práce, a ty večery po hospodách s takovou společností byly k nezaplacení a poučný.
(Mimochodem i ten Šlapeta co tam dělal kameru... toho jsme všechny pamětnice milovaly a milujem doteď. Na jeho výrok Jo, vnoučata! Vnoučata jsou bezvadný. Má to jen jednu chybu - musíte mít nejdřív děti! Na to vzpomínáme dodnes
)
Pockej, to ja vubec netusila, ze jsi pracovala na Barandove! Ja te mam zavedenou jako zdravotnici, nebo neco podobneho!? To je super, to mas jiste spoustu zajimavych historek z nataceni ![]()
Ja jsem si tedy po veceri schvalne pustila tu Kalamitu a fakt hodne dobry, vcetne Polivky. Souhlasim, ze ten by tenkrat byval opravdu stal za hrich ![]()
No, a ze sis Veru hned oblibila, to se asi opravdu dalo cekat!
Zitra se podivam na to Ovoce stromu rajskych a na toho Fauna. Slysela jsem, ze to jsou to jeji snad uplne nejlepsi filmy, tak chci pocket, az nebudu tak oblbla z tech prasku.
MP Marge Kolem dvaceti ji bylo zbožňovat v podstatě povinné. Hra o jablko byla celkem drsná.
To jsem zkoukla pred veceri, a tedy to mas zase jednou svatou pravdu!
Jo jo, já byla půl života v tý kultůře
Do špitálu jsem si pak šla odpočinout až na starý kolena ![]()
Historek by bylo dost, hlavně teda byla klika, že jsem ještě stihla poznat všechny ty starý pardály, co za něco stáli... to pokládám za životní štěstí: všichni vzdělaný s obrovským přehledem, navíc chlapi všichni vyslovený gentlemani a strašně zábavný, vtipný a milí. Čím větší hvězda, tím lepší... to se s dnešníma "ochotníkama", sekajícíma seriály jak Baťa cvičky, nedá vůbec srovnat.
A po revoluci, na zahraničních zakázkách, jsem ulovila i třeba Seana Conneryho, heč heč!
Ale to byl teda protivnej dědek už tehdy!
To Ovoce i Fauna si dej, nebudeš litovat!
MP Marge Hlavně si nedávej Vyhnání z ráje, jestli si nechceš zkazit mínění o V.CH. tvorbě, která je jinak excelentní.
Řvousenka No prave jsem na to koukala na csfd, nemelo to tam jedinou pozitivni kritiku! Ja na to normalne moc nedam (prece za me nemuze rozhodnout nekdo jiny, jestli se mi neco libi nebo ne), ale tohle vypadalo fakt na pruser.
Co ten jeji uplne posledni film? Hezke chvilky bez zaruky se to myslim jmenuje.
MP Marge Jé vidíš, na ten jsem úplně zapomněla, vím, že tam hrál Bolek Polívka a Jana Krausová a že to bylo takový nějaký "uřvaný".
Řvousenka To risknu! Kdyz je tam Polivka a Krausova, tak to nemuze byt uplne strasne! Aspon doufam ![]()
MP Marge
Jo jo, já byla půl života v tý kultůře
Do špitálu jsem si pak šla odpočinout až na starý kolena
Historek by bylo dost, hlavně teda byla klika, že jsem ještě stihla poznat všechny ty starý pardály, co za něco stáli...
Ja ti nezrizene zavidim! Az prijedu do Cech, tak musime zajit na kafe a musis mi neco povypravet! Ja herce a rezisery z tohoto obdobi nekriticky zboznuju (samozrejme ze jsem si vedoma, ze se tocily i slataniny poplatne dobe) ![]()
Jsem pro ![]()
MP Marge Jé vidíš, na ten jsem úplně zapomněla, vím, že tam hrál Bolek Polívka a Jana Krausová a že to bylo takový nějaký "uřvaný".
Hele, tak jsem se na to vcera vecer podivala, a za me dobry!
Akorat doufam, ze to, jak ta psycholozka pracovala, byla filmova nadsazka a ne ukazka toho, jak se v Cechach dela terapie ![]()
Ja na to koukala jako blazen: Terapeutka zvedne mobil uprostred sezeni; do kancelare ji kazdou chvili nekdo vtrhne neohlasen, trebaze tam ma klienta; bavi se s klienty o jejich problemech pred jinymi klienty; jednoho klienta si pozve domu (!), za jinym jede k nemu domu, aby mu nabidla vztah - ta by tedy u nas v Iowe neobstala ![]()
MP Marge co to je za film prosim....Krausova mně teda jako herečka přijde tragická, ma hrozne telecí hlasovej projev...teda pro mý uši. Ja ji jako kdysi viděla v nějakým seriálu s Vyskocilem a tenkrát jsme se u toho hrozne nařechtali
stes Hezke chvilky bez zaruky, posledni film Very Chytilove. Krausova tam hraje takovou nesympatickou postavu, ze se k ni teleci hlas i projev vyborne hodi ![]()
MP Marge jj...diky
stes To byl seriál Velké sedlo, tam ty postavy byly tragický komplet všechny. Nedávno to dávali po letech v tv je to teda veliká legrace ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje