barbucha Teď sem s tím jdu, zeptat se, jestli se na to někdo chystá! Já bych to fakt chtěla vidět, ale asi to nedám.
Filmy, které stojí za zhlédnutí...
Já mam taky jen jedny nervy... uvítala bych to spíš v televizi, kterou můžu vypnout, jít se vydejchat...
Marbuša barbucha Ráda bych ten film podpořila, ale nezvládla bych to. Nedávno byl na ČT nějaký dokument, který natáčeli Ukrajinci úplně od začátku války. A bylo to strašný. Stopla jsem to několikrát, ale stejně nedokoukala. Když tam byly scény, kdy se rozhodovalo, koho ještě můžou zachránit, kdo má šanci a kdo ne, protože mají jen jednu sanitku na odvoz... Rozsekalo mě to strašně ![]()
Srdceryvný scény jsou jasný, já bych spíš nepřežila ty naše debily...
Byli jsme na Supermanovi. Skvělé od první minuty. A je to divné psát něco takového u filmu o Supermanovi, ale herci tam vážně hrají.
barbucha Já Netflix nemám. Kdyby to bylo v ČT delší dobu od voleb, určitě bych to zkoukla. Teď ne.
barbucha Viděla jsem film v kině. Věděla jsem, na co jdu i jaký to má závěr. V recenzích asi proto, že jde o dokument, se člověk dočte v podstatě vše. Neměla jsem tím pádem jiná očekávání než o čem film skutečně byl a jak se vyvíjel. Zdokumentovaná realizace nápadu, jak bojovat s dezinformacemi. Že se to nakonec odvíjelo a dopadlo úplně jinak, ať je to vina šťábu nebo těch třech účastníků, mi přišlo fajn a autentický. Jsem ráda, že jsem ho viděla.
Pro mě bylo docela šokojící u těch aktérů absence soucitu, úcty k mrtvým. Pořád nějak žiju v naivní představě, že ať má člověk názory jakékoliv, je to člověk s nějakými základními lidskými hodnotami. Ale to je můj osobní problém. Nepoučitelná. S popírači holocaustu jsem tady už něco viděla a pak se zase naivně dívám na obdobné bytosti v tomto dokumentu a jsem překvapená.
Taky to asi nechám pár let uležet ![]()
Jasně, každej ví na co jde... žádný překvapení čekat nemusíš, ale to máš jako s politikama - víš/myslíš si o něm že je debil, a stejně tě to pokaždý zaskočí (lépe řečeno nasere). Mně to na jednu stranu přijde zajímavý i záslužný, takovej počinek, ale zas abych byla takovej masochista
Popírači dtto... vím že ty lidi mě neslyšej, ale většinou u něčeho takovýho vždycky skončím ječíc na nebohou obrazovku ![]()
notna Doporucuju si jako doplnění přečíst povídku Safari od A. Knappové v její nové knížce Krvavý kompot. Je to taková momentka z natáčení.
eM Diky!
Chtěla jsi nějaký islandský filmy... no obávám se že ti asi nic novýho neřeknu, navíc jsem to tady už určitě x krát psala. Ale tak proč ne, moje oblíbený:
Severní blata (výborný, podle detektivky A. Indridasona, super atmosféra)
V pasti I., V pasti II. (obě řady boží - třetí řada, V temné pasti, už nestojí za nic, bohužel)
Vraždy ve Valhalle (slušný)
Mám ráda toho Sigurdssona, tak jsem zabrousila i do jinýho tématu než krimi, a celkem dobrý bylo Chladné světlo(z úplně jinýho soudku) a pak i O koních a lidech (poměrně legrační).
Žena na válečné stezce (poměrně chválená, ale nějak ne můj šálek čaje)
Mrazivá přísaha (šla jsem do toho protože Kormákur, ale nic moc podle mě)
Katla (nejsem na "mysteriózní" záležitosti a ani jsem to nedokoukala)
Teď zrovna sleduju v tv (nějakej německej program) Reykjavík 112, novej krimiseriál podle Yrsy Sigurdadottir (pův. název detektivky "DNA"), četla jsem to a tak jsem byla zvědavá, našla jsem to náhodou... a vypadá to (jsem v půlce, další díly budou až příští tejden) celkem slušně.
Tak za mě vedou krimiseriály, nedá se nic dělat. Jako islandský přírody a prostředí si tam člověk užije i tak dost, i jejich zvyklostí... a ta jejich určitá zádumčivost se prostě k tomu perfektně hodí. Navíc mívaj i pěknej soundtrack.
barbucha Super, děkuju!![]()
Ozivuji filmove vlakno, protoze jak jsem ted v posteli s tim kolenem, tak porad na neco koukam. A protoze je advent, tak hlavne na ceske filmy a serialy, to je takova moje tradice. No a na stara kolena jsem objevila Veru Chytilovou a nemuzu se ji nabazit. Zamlada mi jeji tvorba vubec nic nerikala (zrejme proto, ze jsem ji nerozumela) a jeste mi jako clovek byla nesympaticka, vubec nevim proc.
A dnes bych se ji omluvila, kdyby jeste byla mezi nami ![]()
Momentalne koukam na Panelstory. Vcera vecer jsem dala Kopytem sem, kopytem tam. Predevcirem po navratu z pohotovosti Dedictvi, protoze mi bylo blbe a koleno bolelo jako cert, tak jsem chtela neco lehkeho a zabavneho. A uz na me ceka Hra o jablko.
Co rikate na Veru Chytilovou jako reziserku? Jste nekdo fanousek?
MP Marge Kolem dvaceti ji bylo zbožňovat v podstatě povinné. Hra o jablko byla celkem drsná. Sedmikrásky jsem asi nikdy nepochopila.
Sweet Potato Sedmikrasky me prave pred lety tak otravily, ze jsem na ni zanevrela ![]()
Na tu Hru o jablko se velmi tesim!
barbucha neznáš norský film na Netflixu Vánoce u našich? Jestli je to ke koukani? Četla jsem na to dvě pochvaly, ale nevím relevanci zdroje.
Jo, Chytilová... mně se moc líbilo už kdysi Ovoce stromů rajských jíme, a později hlavně Faunovo velmi pozdní odpoledne, to jsem se bavila královsky
Panelstory mi spíš než jako komedie připadala jako horror
jak to bylo v podstatě ze života... Dědictví jsem nesnášela a Hra o jablko mě nebrala, nemám moc ráda Dášu Bláhovou.
Ale když jsem kdysi nastoupila na Barrandov, zrovna se dotáčela Kalamita a byla jsem tam přidělená (ježiš to byl ještě Polívka sexy!
ale bohužel to už byl zrovna v drápech Steimarový, čekali Aničku) ... myslím že se ale nebudeš divit, že jsem si Chytilovou ihned oblíbila!
Vzteklej poděs, ale zábavnej! Chytrá jak vopice k tomu... A to její kurrrrva doprrrrdele! ![]()
Byla to moc zábavná práce, byť v zimě v děsným mrazu někde kolem Liberce... no spíš zábava než práce, a ty večery po hospodách s takovou společností byly k nezaplacení a poučný.
(Mimochodem i ten Šlapeta co tam dělal kameru... toho jsme všechny pamětnice milovaly a milujem doteď. Na jeho výrok Jo, vnoučata! Vnoučata jsou bezvadný. Má to jen jednu chybu - musíte mít nejdřív děti! Na to vzpomínáme dodnes
)
Bohužel, neznám. Možná si to pustím...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje