Filmy, které stojí za zhlédnutí...

09. srpna 2014 15:08
Offline barbucha blogger
35313 příspěvků moje polička 31. května 2025 17:58

brrr 

No... ale kdo jednou zkusil dánskej originál...

Jestli se ti tohle líbí, tak vřele doporučuju nejen tu Ženu v kleci, ale i další případy oddělení Q ( Zabijáky, Vzkaz v lahvi, Složku 64). 

Ale jak jsem řekla, s potěšením se podívám na netflixovský verze téhož, budou-li jaké.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 31. května 2025 18:04

barbucha

Nikolaj Lie Kaas je prostě jedinecnej.  Ale zkusím ten seriál. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. května 2025 18:29

barbucha zatim jsem videla dva dily a neco malicko tomu chybi. V knize jsem se co chvili pobavila, Asad je takova vtipna postavicka, prestoze tusime, ze jeho minulost asi bude nejaka temnejsi. Carl je huba nevymachana a lenoch, Rose uplne strelena a vsechny dalsi postavicky jsou taky ukazy. V serialu jsou vsichni takovi moc normalni . No uvidim, jak to bude pokracovat. I knizne byly prvni 4 dily skvele, Marco uz nic moc, Nesmirny se tem prvnim dilum celkem zase priblizil...no a Selfies jsem docetla silou vule a dalsi dil uz jsem ani nedocetla. 
Ty danske adaptace jsem videla dve a ty se povedly. Hodne temne, ale tam mi to sedelo perfektne. 

Offline stes
8921 příspěvků moje polička 01. června 2025 11:37

Raduza vidíš a já na to nerada koukala kvůli němu,je mi strašně nesympatickej.

Offline barbucha blogger
35313 příspěvků moje polička 01. června 2025 11:39

Raduza 

Nikolaj je boží, ale ten Matthew taky neni špatnej. Má v sobě takovou tu sebeironii taky, to já oceňuju

Jos 

Ty knížky jsou vtipný a zábavný, dobře se to čte ačkoliv je to samej mord Ale máš pravdu, ty pozdější už si cucali z prstu, Marco politicky korektní agitka... Selfies nudný a Chlorid sodný jsem dala jen násilím a s nechutí.

Dánský obsazení bylo luxusní, ti dva byli super dvojka a Asad vyslovenej sympaťák... no, tohle nový celkem jde, když to člověk pojme jako samostatnou věc a furt to nesrovnává, tak se to zkouknout dá.

Já ty dánský verze mám všechny, ale v momentě jak to přeobsadili, myslím v Marcovi poprvé (jakože stárnou), tak jsem to ihned vypnula a víc se na to nedívala, hrozný to bylo.

Offline stes
8921 příspěvků moje polička 01. června 2025 12:00

Raduza vidíš a já na to nerada koukala kvůli němu,je mi strašně nesympatickej.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. června 2025 12:16
Reakce na stes:

Tak jsem zkoukla Konklave .....napínavý a konec ...

​Jo místama to bylo trochu napínavý, ale dramaticky to moc nebylo. Konec vyloženě  romantický, to zvolení myslím. Ve skutečnosti to musí být těžší kalibr intrik a kliček, si myslím.

Offline stes
8921 příspěvků moje polička 01. června 2025 15:24

Kan tak o tom žádná . A pokud Ti závěr přišel romantickej, tak mně teda jako satira

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. června 2025 16:04

stes No od toho výbuchu, jak Benitez hovořil v tom kině. :Bratře kardinále, při vší úctě, co víte o válce?:  A potom ho zvolili, to bylo tak sladký...

Offline brrr
12219 příspěvků moje polička 01. června 2025 18:12

Kan Jo, ten happy end byl už moc.

Offline barbucha blogger
35313 příspěvků moje polička 02. června 2025 09:51

brrr 

Jakej happy end? Mně to přišlo jak dlouhej nos na ty svatoušky

Offline dzizisketa
8830 příspěvků moje polička 02. června 2025 10:07

Mně se tedy netflixácké Oddělení Q líbilo víc, než dánské filmy. Doufám, že natočí další série

Offline barbucha blogger
35313 příspěvků moje polička 02. června 2025 10:13

dzizisketa 

To já doufám taky, ale přišlo mi mnohem lepší zdůvodnění toho všeho v tom dánským originálu. Navíc třeba ta sprcha tady v tý tlakový komoře, to jako vážně?

Offline brrr
12219 příspěvků moje polička 02. června 2025 21:43

barbucha Aha, tak mi konec připadal moc sluníčkový. Jestli to byl dlouhý nos na svatoušky, tak jsem to nepochopila.

Offline Fleur blogger
6804 příspěvků moje polička 07. června 2025 22:36
Reakce na barbucha:

Tak nakonec jsem velmi spokojená, díky dzizisketa za upozornění! Mám v sobě půlku a těším se až to dneska dorazím

Oddělení Q na Netflixu - Matthew Goode je naprosto super (což nepřekvapilo ), jeho syrskýho kolegu jsem nakonec vzala na milost (i když Dánové ho měli obsazenýho přece jen kapku lépe), ostatní postavy cajk včetně Rose... 

I když děj je trochu jinak oproti původní verzi, tak tomu rozumím - proti celovečeráku se do  devítidílnýho seriálu dá nacpat víc věcí, navíc to (když už se víceméně drželi aspoň původních jmen postav: "Merete Lyngaard" vs "Merit Lyngard", Asad vs Akram, a Carl Morck zůstal celej ) chtělo trochu pozměnit, aby to kopírování nebylo tak otrocký... Napsaný je to slušně i vtipně, natočený taky... takže pevně doufám, že se brzo setkáme s dalším případem=další řadou.

(jediný co bych vytkla je nedbalá práce skriptky/maskérů, kdy nebohá oběť trčí 4 roky v tý komoře, přičemž v jednom díle má - správně - řádně povyrostlý vlasy,  v dalším bezprostředně časově navazujícím má najednou vlasy jak na začátku, aby v následujícím měla opět ty přerostlý ale to je jen problém mě, starýho šťoury)

Fakt to potěšilo, v tý záplavě netflixovskejch nekoukatelnejch kravin. Plus znova Edinburgh, kde jsem byla zrovna nedávno

​Ty dlouhé vlasy a upravenější ofinka tam ovšem fungují právě jako orientační bod v časové posloupnosti, to nebyla chyba. Je to někde mezi třetím a čtvrtým dílem, kde se ukazují ty první chvíle poté, co se unesená probere, a pak po měsíci v zajetí.

Offline barbucha blogger
35313 příspěvků moje polička 07. června 2025 23:03

Fleur 

Jo, někde tam... tak jsem asi nerozeznala ten časovej úsek. Ale předtím, dřív, už měla ty vlasy přerostlý No nic, nemám polykat seriál tak hladově Dík za vysvětlení!

Offline Fleur blogger
6804 příspěvků moje polička 08. června 2025 07:15

barbucha A já děkuji za tip, jinak bych si toho seriálu ani nevšimla. A právě jsem se pak na to zaměřila, takže mi to docvaklo .

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. června 2025 16:32

Film Ostrov na ptačí ulici. Pokud jste citlivější tak nedoporučuji. 

Offline brrr
12219 příspěvků moje polička 28. června 2025 21:12

F1 je správný prázdninový biják. Taková klasika, kdy člověk v zásadě ví, jak to dopadne, ale je to docela vtipné a kupodivu napínavé. Blbé je, že na Bradovi už ty úpravy začínaji být vidět, má taková vycpaná líca.

Offline barbucha blogger
35313 příspěvků moje polička 17. července 2025 11:47

Tak na tohle bych se docela podívala, i když vím že mě u toho asi raní mrtvice.

https://www.novinky.cz/clanek/kultura-filmy-serialy-velky-vlastenecky-vylet-tri-cesti-dezolati-se-vydali-na-ukrajinu-jejich-kroky-zaznamenaly-kamery-40530600#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Dokument připomíná road movie, mapuje jejich cestu z Prahy do Charkova až na Donbas. Čekáte pokoru? Vystřízlivění? Tak to budete zklamaní. Trojice dezolátů, jak se sami nazývají, nevěří ani masovým hrobům, obhajuje ruské rakety ničící ukrajinská města, zabíjející lidi, obhajuje znásilňování…