Lilly_Ku Čekáme, až se vejdem do Imaxu.
Filmy, které stojí za zhlédnutí...
Lilly_Ku vcera v imaxu![]()
Sweet Potato tak jsem Odysseu zvládla i bez "technické" pauzy
. Překvapivě ty tři hodin nebyly zas tak dlouhý. No a pochopitelně několik scén se zavřenýma očima.
Odyssea - takový klasický letní biják. Akorát já mám problém s filmy, o kterých vím, jak skončí, chybí mi tam to překvapení. U Odyssey mi vadila to opakované utíkání z lesa na pláž a do člunu a absolutně jsem nepochopila Laistrygony. Vždyť vypadali jak středověcí rytíři střihnutí s roboty. Černá Helena vůbec nevadila. A byla jsem příjemně překvapená vráskami A. Hathawayové (jupí, normální ženská).
brrr to je zajímavý, já Hathaway viděla nedávno v Ďábel nosí Pradu 2 a tam vypadala na 25, úplně vyžehlená, dokonce před nějakou dobou proběhlo bulvarem, že podstoupila facelift. Tak třeba jí do toho filmu vrásky přidělali? ![]()
![]()
Mermaid Řekla bych, že je to opačně, že vrásky nepřidělávali. Spousta makeupu v Ďabel nosí Prada x nula v Odyssei. Zas si nemyslu, že vypadala jak želva, to ne, byla tam moc pěkná, jen měla vrásky kolem očí a úst.
Tak jsem na Odyssee byla vcera vecer a musim rict, ze jsem dost zklamana. Herecke vykony mi prisly krecovite, nelibil se mi ani Kyklop, ani Laystrigoni, ani Kalypso. Kostymy v nekterych scenach taky vubec neodpovidaly dobe. Proste za me to cele bylo takove rozpacite, a jsem ted nastvana, ze jsem kvuli tomu sla pozde spat a dnes jsem jak vyvorana mys ![]()
Cerna Helena mi nevadila, ale cernosi a Asiati v recke armade mi pripadali takovi usmevni - politicka korektnost za kazdou cenu proste. Kdyby se mi ten film jinak libil, tak bych to presla, ale bohuzel.
Nejlepsi na tom byl popkorn, ktery u nas v kine podavaji s opravdovym maslem, ne s takovym tim prisernym umelym margarinem jako vetsina kin tady.
MP Marge Když nevadila černošská Helena, neměli by nevadit ani černoští námořníci/vojáci, ne? A ti Asiaté taky nebyli ti úplně východní. Četla jsem k zomu komentář ve smyslu "je tam čarodějnice a obr a tak proč řešit historickou přesnost/barevnost"
MP Marge Musím říct, že mi nějaké historické nepřesnosti vůbec nevadily, vždyť je to "pohádka". Jediné, co teoreticky nezkousnu jsiu ti rytíři šmrcnutí roboty. Pro mě za mě, bych tuhle tu část cesty vynechala a peníze investovala do lépe viditelných sirén ![]()
MP Marge Když nevadila černošská Helena, neměli by nevadit ani černoští námořníci/vojáci, ne? A ti Asiaté taky nebyli ti úplně východní.
Ten, co si vyndal vosk z usi a skocil do more za Sirenami, vychodni rozhodne byl (hral ho Will Jun Lee, puvodem Korejec).
Vsimni si ovsem, ze se nesnazim nikoho presvedcit, jak by mel film vnimat; pisu vyhradne o tom, jak zapusobil na me.
brrr Helena se přece vylíhla z vejce. By klidně mohla mít i peří. ![]()
Kostýmy a zbroje odpovídající době, v které se to čistě teoreticky možná mohlo odehrát, by se asi nelíbily nikomu. (Úlové přilby a tak)
Sweet Potato Myslíš tohle? ![]()

Mně se Odyssea líbila, samozřejmě se mi nevyhnuly před zhlédnutím diskuze stran černé Heleny a E. Page v roli Achilla. Upřímně tomu Achilovi jsem nechtěla věřit, a jsem ráda, že to bylo ve filmu jinak.
Film jsem brala trošku jako divadelní představení, s trochou nadsázky, takže nad detaily typu "tvar lodí neodpovídá době", jsem se povznesla. Helena/Lupita ... to bylo super uchopeno i s tou dvojrolí Lupity a prostorem (prostůrkem), co ve filmu měla... Kyklop byl boží, to jsem měla úplně klaustrofobický pocit v té jeskyni, skvělá scéna s Kirké (hrála ji představitelka hlavní tušitelky z Minority report), Laistrygonové jak z vesmíru a Sirény vlastně nezobrazené, paráda (někdy je vizualizace na škodu). Jediný, co mi přišlo přepálený, byl ten Odysseův boj v domě po návratu. Po 20 letech mimo dům, po náročné cestě s hladověním, jsem mu tu sílu prostě nevěřila. A chvíli mi připadalo, že koukám na úplně jiný film. Ale za vyústění jsem byla samozřejmě ráda!
Až nyní jsem zjistila, že byl natočen i tento film
brrr Jo!
Fiction Jo, s tím hodnocením boje po Odysseově návratu domů souhlasím, to už bylo moc.
Odysseu jsem neviděla, ale pustila jsem si na Netflixu Nepelu a docela to ve mně rezonuje. Divila jsem se, že film už končí, to považuju za pozitivní vlastnost!
Aranel Mně se taky líbil.
Jo a kolektivně jsme si moc užili Pět švestek.
Jo a kolektivně jsme si moc užili Pět švestek.
to jsem taky videla a moc se mi to líbilo
Sweet Potato Nějak jsem si myslela, že by mohl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.