Řvousenka jo, Paliza, už jsem si to našla. Tragedie![]()
Filmy, které stojí za zhlédnutí...
MP Marge Nezapomeň na Vlčí boudu!
Aranel Tu bych rada, ale nemuzu to nikde najit!
MP Marge
To Ovoce i Fauna si dej, nebudeš litovat!
Hele, tak jsem se na to vcera podivala. Neda se nic delat, jsem holt fanynka filmu Very Chytilove z pozdejsiho obdobi! Jeji rana tvorba neni pro me.
To Ovoce na me pusobilo asi jako Sedmikrasky. Cumim na to a nemam naprosto potuchy, co tim chtel basnik rici! Jeste ze to trvalo jen asi 50 min.
Ten Faun uz byl trochu lepsi, tam je aspon nejaky dej a obcas jsem se i zasmala. Zaverecna scena s kosou nemela chybu! Navic ta nadherna kamera: zabery na Prahu a podzimni listi; stoji to za to uz jen kvuli tomu. No ale vleklo se to jako sopel a Sucharipa v roli Fauna mi lezl strasne na nervy (coz byl ale mozna zamer
). Jo, a nezrizene jsem mu zavidela ten podkrovni byt!
Ted kdyz o tom ale uvazuju, tak nemuzu rict, ze by me jeji starsi filmy neoslovily, protoze Hra o jablko a Panelstory jsou taky starsi, a libily se mi opravdu hodne.
MP Marge zkus Šaška a královnu.
Lenka22 Jestli to sezenu... Uz jsem na to koukala, a pripada mi to jako desna uchylarna, tak se trochu bojim ![]()
Lenka22 Jestli to sezenu... Uz jsem na to koukala, a pripada mi to jako desna uchylarna, tak se trochu bojim
Úplně nejvíc nejlepší!
No jo, to Ovoce není normální film, tak se k němu nedá přistupovat... já ani nevim jak bych to přijala dneska, jen si pamatuju že tehdy za mlada jsme to brali jako zjevení. Ale tak v pubertě, postpubertě, to je každej těžkej intelektuál ![]()
Suchařípa mi na nervy nelez, naopak mě bavil velice. Ale to je taky věc každýho diváka.
Tak příště to třeba bude lepší. Zkus ty Špióny, to je klasickej film - napínavej, výborně napsanej, skvěle obsazenej i zajímavej z hlediska historie. Ať si spravíš chuť ![]()
MP Marge
No jo, to Ovoce není normální film, tak se k němu nedá přistupovat... já ani nevim jak bych to přijala dneska, jen si pamatuju že tehdy za mlada jsme to brali jako zjevení. Ale tak v pubertě, postpubertě, to je každej těžkej intelektuál
Vis, ze ja ani ne? Ja byla vzdycky spis jednodussi ![]()
Zkus ty Špióny, to je klasickej film - napínavej, výborně napsanej, skvěle obsazenej i zajímavej z hlediska historie. Ať si spravíš chuť
Na Spiony uz se tesim, ale budou muset pockat az po Vanocich. V adventu koukam na ceske filmy, serialy a pohadky. Anebo jeste na stare filmy z padesatych let, nebo i starsi, protoze to byvala nase tradice s tatinkem ![]()
Navic jsem pozadu s ctenim. Na Goodreads jsem si stanovila cil precist v roce 2025 100 knizek. Vetsinou s tim nemam problem a prectu tak okolo 130. Ale letos se s tim kvuli Netflixu a ruznym podcastum strasne crcam a chybi mi jeste nejmin 10 knizek, tak to musim dohnat.
barbucha Hele, jeste takova zajimavost: Vsimla jsem si v titulkach, ze Vera Chytilova obcas spolupracovala s Evou Kacirkovou, popularni ceskoslovenskou autorkou detektivek, jestli jsi od ni neco cetla? (Ja ji zamlada milovala!) Napsaly spolu nejmin jeden scenar, uz si nepamatuju, ke kteremu filmu; pani Kacirkova se casto objevuje ve filmech pani Chytilove v malych rolich. No a jak koukam na to Ovoce, tak se tam hlavni hrdinka v lodicce sape na toho vraha a rika mu takovym intenzivnim tonem "musis me zabit!" Znelo mi to nejak povedome, tak premyslim, odkud to znam - a ona tak pani Kacirkova pojmenovala jednu svoji detektivku, uz z porevolucniho obdobi: Musis me zabit.
Tak by me hrozne zajimalo, jestli je to nahoda, nebo jestli to ma nejakou souvislost!
MP Marge ta protivná baba v Panelstory je myslím taky Kačírková, jestli se dobře pamatuju. Jak má tu "ošklivou" dceru.
Lenka22 Jo jo, to je ona!
Určitě jsem nějakou Kačírkovou četla, mám pocit že aspoň ty Masožravý rostliny. Ale nijak si je nepamatuju, takže velkou stopu nezanechaly.
Z těch malých rolí si ji pamatuju víc, neměla ona takovej docela nepříjemnej hlas?
Teda nic proti, Chytilová si ty typy vybírala dobře.
barbucha Měla takový ječák mečák, úplně slyším, jak v tom filmu Panelstory hučí do té své dcery ![]()
No že jo! To nezapomeneš ![]()
barbucha Jo, hrozna herdekbaba, na tu roli si ji pani Chytilova vybrala opravdu vyborne ![]()
Shodou okolností jsem dnes slyšela dvě solidní recenze na tuhle novinku
Potěšil mne Roofman.
Teď koukám, že česky ho překřtili na Nepolapitelného. Tywogo, proč?!
Lenka22 Četla jsem knížku. Ač nemám ráda příběhy, u kterých se vi, jak skončí, tohle se mi líbilo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články