Pinot Noir děkuju
Kytičky aneb zelené prsty...
andulka01 To je mi moc líto
brrr zrovna čtu na IG, že barvu pivoněk ovlivňuje pH půdy a že se dá ovlivňovat. Tak jsem si na tebe vzpomněla.
RoSa
tak ty poupata zaschly - zase nic...
ostatní: čím to může být, že ta pivoňka už desetiletí nekvete? jen listy... přesadit jinam?
RoSa Na podzim přesadit, ale ne moc hluboko, musí být nízká díra a kořeny pod povrchem, kyprá půda a slunné místo a prihnoj NPK.
Pinot NoirTo s ph znam u hortenzií. Ale ona je pořád na stejném místě. Teď nejsem doma, takže neznám vývoj, ale když jsem včera odjížděla, tak se ve vaze rozvilo další poupě a to bylo bílé. Tak nevím.
brrr Pinot NoirMamka jednou nalila něco k hortenziím a ony jí výrazně zmodraly, nelíbilo se jí to, myslela si, že je to přechodně, ale už jí to drží asi 15 let:D:D
Pinot Noir A jak prosím dopadl test zahradních laviček? všechny hezké jsou nepohodlné, stále platí? Chci si něco na zimu dát na jižní stranu domu, ale je to přesně přímo před vchodem, tak at to nějak vypadá no...
RoSa Našim přestala jedna kvést, protože jí zastínili.
Okrasný cesnak režete, keď ide do semena alebo nechávate ako okrasu v záhrade? 
milacka Řežu a suším, kamarádka z nich dělá vánoční dekorace.
Karja máme pivoně pod jedním stromem, z jedné strany kvetou stabilně desítky let velkými květy, z druhé strany je jen listnaté houští s drobnými zaschlými kuličkami, světelné podmínky mají stejné. Myslela jsem, že je to mrazem, ale přikláním se k tomu, že ty nekvetoucí jsou prostě zdivočelé. Přesazení už asi nestihnu, ale celekm mě zajímá, zda to něco změní.
milacka nechávam, až zaschnu, potom idú pekne vytiahnuť a mám dekoráciu do kytíc
Sweet Potato Janulik03 ďakujem dievčence.
milacka tak jsem byla kouknout na ty svoje brunnery a rovnou jsem ty odkvetlé květy a stonky s malými listy ostříhala. Nijak jsem se s tím nepárala, co polehávalo, nebo trčelo, šlo pryč. Díky za popostrčení.
milacka tak jsem byla kouknout na ty svoje brunnery a rovnou jsem ty odkvetlé květy a stonky s malými listy ostříhala. Nijak jsem se s tím nepárala, co polehávalo, nebo trčelo, šlo pryč. Díky za popostrčení.
A si spokojná? Ja som ich tiež ostrihala.
milacka jo, je to upravené, zase můžeme chodit po chodníčku. ![]()
Měla jsem jich dřív jen pár, tak jsem s nimi nic nedělala, ale loni jsem jimi osázela docela velký kus (velký na poměry naší zahrady teda
) a v tom větším množství už to nějakou úpravu chce.
Kolegyně má v kytici nastříhaný růžový černý bez. Neuvěřitelně voní a je nádhernej ![]()
Nutně ho potřebuju. Máte s ním někdo zkušenost? Jako třeba jestli se po pár letech nezvrhne do bílého nebo tak?
andulka01 To pěstuje Janulik03.
Já to neznala, ted jsem se víc rozhlížela po sousedech a mají to a jako zdá se to jako jakýkoliv jiný keř, mají to v takových těch mixech mezi kalinami, tavolami a těmito typy keřů. Zahrady to nejsou teda staré,ale zatím to do toho metru a pul vypadá jako standardně a i jako na obrázcích;)
andulka01 letos jsem ho zasadila a věřím, že se nikam nezvrhne.
Pinot Noir Tak ty seš hazardér, máš i hlošinu:D. Já mám tři a rostou jako diví, vůbec nevím, jestli se toho nemám zbavit radši už ted....
andulka01 nezvrhne, je obrovský, dosť ho rezem a sirup z neho je ružový. Keď prídem domov, vyfotim
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje