Pinot Noir jo ták...
Kytičky aneb zelené prsty...
notna Jojo u nas také dnes pršelo a bylo 11 stupňů. Si e v máji nema oschnout pastýřovi hůl, ale o zimě se tam nic nepraví.
černá káva Studený máj, v stodole ráj.
Taky jsme už všechno vysadili na záhony a děj se vůle boží. Když jsem rozmotala rajčata, co se už válela po okně, některá měla skoro metr, a to byla v nevytápěné dílně, kde je teplota prakticky jako venku.
brrr Tak aspoň snad bude chleba dost.
No nic, tak to dám někam na kraj lesa...
Nevím teda, co jsi objednávala, ale to prosím ne. Ale jak tu čtu ty stížnosti na kvalitu, tak to možná bude v pohodě a mám zbytečné obavy
.
Já z Brožan objednávala v březnu hlízy begónií a ty jsou v pohodě, rostou všechny pěkně. A pak tulipány z výprodeje, to přišly rovnou 3 z 5 na prach shnilý, ale ty dva, co byly v pořádku, stihly i letos vyrůst a vykvést. Ale odeslání jim teda taky trvalo 5 dní, i když bylo všechno údajně skladem.
Muj kamarád si ted objednal nějaké speciálky z Allegra, jsou to nějaký vyloženě hodně dekorační stromky a vyšly mu tam třeba za pětinovou cenu, a pak ještě asi 200ks cibulek tulipánů z Holandska. Tak jsem zvědavá, jak bude spokojen s kvalitou. Jinak on má květinovou zahradu fakt krásnou, na to že jí dělal předloni, má to všechno rozrostlé, nechápu, co tomu dává těm rostlinám... pořád mi něco nabízí, já říkám, chci to, chci to všechno, ale nemám záhonek...Tak musim to na konci léta všechno dát dokupy, aby lifrovat to sem ke mně:D
Minulý rok som nestihla ostrihať okrasnu vrbku. Má ešte zmysel ísť na to z rebríka, alebo sa budem tváriť že som to tak chcela?
Je to už skôr lesný záhon plný medvedieho cesnaku a Papradia. Ešte hortenzie a rhodgerzia to vylepšia o chvíľku.
Je pravda, že už vytiahla dosť vody z pozemku, čo je veľké plus

Myrtila Sambo to všechno vysázel v neděli (cukety, dýně, rajčata, papriky, melouny) a vypadá to dobře, kedlubny saláty i před 14 dny. Melouny jsme teda zakrývali, ale zbytek ne a to tu máme určitě poměrně chladno oproti Praze a Moravě. U nás to nepřežily jen moje muškáty, vzaly to asi na sebe...
Karja Muškáty ale asi nebudou zimou, ty vydrží víc než rajčata. Nic tím teda nenaznačuju. ![]()
Pinot Noir jj, asi tím naznačuješ, že jsem je sázela s dětma vid? :D:D:D.
já nevím, možná jsem je sázela moc brzo, měla jsem je asi měsíc doma a pak šly do velikého teplotního šoku, ale už mě doma hrozně štvaly prostě. Pulka se drží, pulka hruza. Ona nám taky po oknech dost leze kočka, tak tomu taky mohla přidat, ale vyloženě ulámané mi to nepřipadá....
Karjatchýni jsem donesla cibulky tulipánů z holandske tržnice. Asi 30ks v balíčkách po pěti. Všechno to kvete žlutě. ![]()
continuity On si koupil i nějaké hodně tmavé až prý do černa...tak jsem na to zvědavá
Karja Jo, cibulky černých tulipánů my kdysi muž přivezl z Amsterodamu. Jako na obrázku vypadaly hezky, akorát když jsem je pak zasadila do přiložené misky, tak než stačily vyrašit, tak shnily :o)
Karja no tak na lístku byly namalované černé, bílé plnokvěté a už nevím co.... ale rozhodně ne žluté a červené.
Kdyby nevzešly, ale vzešly. Žluté.
continuity Žluté jsou rozhodně hezčí než cerne;-)
continuity sousedka si objednala semínka petůnií (specializuje se na ně), spoustu barev, drahý to bylo. A vyrašily jí z toho kopřivy, do posledního semínka, všude. Normální podvod se semeny. Já u Winterový brala indiánský slunečnice a vyrostly normální žlutý.
Od kolegyně jsem si brala pár sazenic rajčat - tak kromě asi dvaceti rajčat mi přivezla dvě dýně, nějaky polomeloun, lilky, mochyni.... Kam já to dám ![]()
Pro letošek jsme plánovali jednu ze zahrad trochu upozadit, abychom tam nemuseli jezdit tak často, no tak nic no, asi budem naopak ještě přikopávat záhony.
andulka01 Nám jeden rok zaměnil dodavatel roubovaný okurky za roubovaný cukety, lidí si chodili stěžovat, co jsem prodala já a přihlásili se, tak jsem všem vrátila prachy. S dodavatelem jsme se potom rozloučili. A moje máma pravidelně kupuje semena macešek modrá se žlutým středem a pravidelně vypěstuje žlutý.
andulka01 tak trhovnikovi v Amsterdamu je dost jasné, že každý turista tam nakoupí přesně jednou. Takže co se zalamovat s drahými plnokvetymi krémovými tulipány, když stejně vypadá cibule od žlutého nebo červeného.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje