Kytičky aneb zelené prsty...
Jitka77 To je krásné.
Rajčátko

Sweet Potato nosátko
Sweet Potato votrelec
Kytka pro učitelku, doufám, že do rána úplně nezvadne. Bude sice vedle kytic spolužáků jak chudý příbuzný, ale zas se při pěstování neotrávil žádný Afričan pesticidy.
Takúto krásnu som ešte nedostala....![]()
barbucha Ježíš , dej fotku obludy až vykvete.
Už se schyluje...

jen pro představu - obluda s měřítkem ![]()

Mám ale pocit že tohle bude labutí píseň - do toho kvetení byla vobluda úplně kulatá, jak globus... teď se odshora zeštíhluje, do špičky, prostě se jakože ztrácí... asi od ní budem mít brzo pokoj. Nemáme to na zimu beztak kam dát, na parapet se dávno nevejde.
barbucha to tak bejvá, kytka, když cejtí, že odchází, vyhodí květy - aby jako po sobě tady něco zanechala, krz ty semena...
Takových krásných kytek!
U nás započala sezóna tradičního Jihomoravského letního pozdravu :)

Skúsila som nový typ tvorenia záhonov. Kartóny. Som zvedavá na tento pokus.
Nechali ma samu doma, tak čo si začneš v nedeľu ![]()
nemám viac kartonov
Janulik03 jezis, to znam, aktualne mam veliky plany, zahrnujici 90 l kalfas, 8 terasovejch prken a zbourani voliery :))
PS. Jestli je to kavyl, tak to je aktualni laska, ktera me stala druhou ledvinu!
moora znie to ako zaujímavý projekt. Okrem iného je tam aj kavyl. A máš skúsenosť s tými kartonmi?
Janulik03 aha aha, to je stav pred kartony? Jako urcite to funguje :) akorat to neni velka parada, pokud to nezasypes treba stepkou. (muzes zasypat stepkou bez kartonu, jen vyssi vrstva)
edit: projekt zivy plot? Vidim angrest, fiky, zimolez?... podsad to trvalkama, na jare. Zatim kartony (skoda, ze jses tak daleko, kartony bych ti mohla hrnout bagrem)
moora stav po kartonoch, zasypala som ich zeminou. Ešte zoženiem kartóny, a potom okraje zarovnáme. Áno zmiešaný živý plot, trvalky pôjdu na jar. Chrastavec, Veronika, šalvie,. Sú tam muchovniky, figa, tavolniky, egreš, trávy,....
U nás je všetko minimálne 10 m dlhé, to je hrozne veľa.
Janulik03 jezis, to bude suprove!!
Janulik03 ja jsem ted zrusila topinambury a zalozila kavylovou loucku (je to uplne cerstve zasazene, v podstate z nouze mista, ale moc jsem ty kavyly nekam chtela :)) taky je tam chrastavec, jeste tam dosadim trapatky, cesnek a bilozlutlej obyc divokej chrastavec, co roste punk v chodniku a co jsem potkala cestou od tramvaje

moora ale to vyzerá už teraz dobre. Tie rebríčky ![]()
moora jestli dobře vidím, tak ti kavyl i kvete a bude z toho parádní kousek zahrádky.
Mám z loňska jeden na balkoně, ten letos vykvet a dokážu na něj doslova čumět minuty a minuty, takže jsem letos prikoupila další dva. Ale momentálně je můj favorit tahle tráva, co vypadá jako suchá. Nevím co to je, ale má krásně bronzovou barvu a pomalu začíná vykvétat.
letolet ja na ty travy dosud hledela dost skrz prsty. Ale ten kavyl se ve vetru tak krasne vlni
Uplne se vidim v siry prerii, ma indianska duse se teteli stestim :))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje