Tak Betty Ha, tak už vím proč jsem ji nikdy neviděla. Tam jsem nikdy nebyla ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Biely kvet Potřebuje nepřelívat a ideálně část roku klidový režim v chladu. Je to nejčastěji a nejsnáz (asi ještě s pachypodiem) v domácích podmínkách pěstovaný kaudex. Chce propustnou, "hrubozrnnou" půdu jako kaktusy a další sukulenty. Dá se i zastřihovat a tím větvit.
Mmch, zkusila jsem koupit substrát pro sukulenty made in Obi. Never ever. Samá rašelina. ![]()
Sweet Potato Ja som neodolala, objednala som... Budem podávať hlásenie, ako sa mu u mňa darí. ![]()
Biely kvet Mam ji v předzahrádce , úzký pás blízko silnice, hodne sucho. Nedělám s ni nic a roste. Sice neni tak vysoká jako na předchozích obrázcích, ale kvete každý rok.
notna A v zime? Mala by mať chladnejšie prostredie, no nie menej ako 15 stupňov.....![]()
U nás na schodišti je v zime určite menej.
notna Biely kvet asi myslela adenium obesum. Ta se pěstuje v našich podmínkách doma.
Biely kvet Omlouvam se, četla jsem nepozorně diskuzi a psala jsem Kleopatrine jehle.
Tak Betty Děkuji za upozornění .
Tak Betty Áno, myslela som adenium, ďakujem. ![]()
Vypěstované ze semínka... dneska už je obletovaly včelky.

Jitka77 to je hezký
letolet Díky! Jiné truhlíky se nevydařily, ale slunečnice mám zrovna z kytek nejradši.
Jiřiny začínají

brrr Neskutočná krása....![]()
Kytka pro učitelku, doufám, že do rána úplně nezvadne. Bude sice vedle kytic spolužáků jak chudý příbuzný, ale zas se při pěstování neotrávil žádný Afričan pesticidy. ![]()

Pinot Noir Kytka je krásná a věřím, že vydrží - žádné prudké změny teploty, manipulace, ze záhonu hned do vázy... to je sen!
Pinot Noir Máš tu kytku moc hezkou. My teda dáváme velkou kytku za třídu společně, ale děti se o tom bavili a Julinka chtěla přinést alespoň malou kytičku, tak má na výměnu za vysvědčení jednu růži. No a včera strávila čtvrt hodiny v květinářství, aby vybrala tu nejhezčí a dneska ráno už je ta kytka stejně taková ovadlá.
DruI my máme společný dárek, ale kytku každý svou. Loni jsem dala R. vyloženě symbolickou, protože jsem právě brala, že je ten společný dárek, ale když jsem pak viděla ty obří kytice... Byla jsem fakt ráda, že mě na poslední chvíli napadlo mu ty kopretiny natrhat. ![]()
Jitka77 díky! Mělas pravdu, i ráno vypadala svěže. Teď ještě aby přežila synkovu péči. ![]()
Pinot Noir najkrajšie kytice sú z lúky a zo záhrady
My sme v lete ako mládež robili vždy veľký taborak na moje meniny a kopa ľudí vždy prišla. Raz som nad ránom niesla plnú náruč krásnych kytíc, naložila vo ku do vedra a potom sa môj otec rozčuľoval, že on bol večer riešiť krádež kvetov pred obecným úradom a ráno ich všetky nájde u nás vo vetre
. No chlapci orvali všetko , aby mi mohli popriať .
No dlho bol naštvaný, len neviem prečo na mňa ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje