Allysa a to jsem vybrala tu nejvíc rozkvetlou ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Pinot Noir
Nejsi v tom sama. Nemám fuchsie, ale mám oleandr, kterýmu letošní léto teda ale vůbec nesvědčí. Kvete asi jako tvoje fuchsie. A dvakrát, když pršelo víc dní po sobě mu sežloutly listy a shodil je. Naštěstí ne většinu.
Kvete jednou za sto let.
Pinot Noir no tak nějak mi kvete osteospermum (taky nevíš, jestli je to jednotný nebo množný číslo :))
oleandrová košťata jsem letos poslala do světa, postavila jsem je ke kontejnerům a někdo je adoptoval, tak třeba je jim teď líp
Ale jinak vypadaj zdravě! ![]()
Moje mi kvetly celý léto, na severním okně, ale teď už jim květy taky opadaly...
Nejsi v tom sama. Takové mam muskaty, teda ne ty "parapetové", ale botanické.
černá kávajá mám takový balkon na konci léta každoročně. Sice dzungle, ale zelena.
Ale letos mi kvetou loňské vřesy, já je vždy vyhazuji až na podzim, když nekvetou znova a v květinářství jsou nové, tak tyhle se asi lekly ![]()
continuity Je to radost, ze, když se nějaký kvitek objeví.
černá káva a to jsem jim letos koupila nějaké čupr hnojivo. Nevděčníci, nevděční.
continuity Tak proto tak narostly.
continuity však zelená je hezká barva ![]()
continuity já jsem třeba koupila hnojivo na muškáty, ale už jsem ho nezvládla použít, ale vypadají tak nějak středně no, žádná tragedie, ale s tím hnojivem, to by určitě bylo:D:D:D.
A, a byly jsme u Starkla (no už jsme ztracený, když jezdíme na rodinný výlet ke Starklovi) a všechno minimálně o třetinu dražší, než jsem si objednávala, tak jsem zvědavá, až to přijde, abych to porovnala i co do kvality.
Já mám muškáty letos úplně bídný. Přischly ten první horký týden a už se v podstatě nevzpamatovaly.
Ale begonie se letos povedly.

Sweet Potato wow
Sweet Potato no tak to je velká paráda! Mám letos begónie poprvé, ségra je pěstuje dlouhodobě a má je nádherné, tak jsem to taky chtěla zkusit, ale opakovat to asi nebudu, výsledek není k chlubení.
Sweet Potato No ty jsou nádherný, vzrostlý, košatý a hustě kvetou. Já jsem viděla begonie na oknech řeznictví a to byly metrový šlahouny, to jsem nikdy neviděla. Tak jsem je chválila řeznici, že teda jsou výstavní a čím hnojí a ona to prý občas zaleje vodou, když myje šajbu od syrového masa, prý už truhlíku neřekne jinak jak Adéla.
Kan Tak takovéhle begonie jsem viděla ted o víkendu, přesně metrové silné šlahouny, koukala jen tak čtvrtina okna:D. Šly jsme se segrou na procházku a obě dvě jsme řekly současně nahlas "ty vole ty kytky". To jsem ještě neviděla, máms je pěstuje roky, má je obsypane květy, ale že by to rostlo do takovýchto rozměrů to ne.
Sweet Potato aha, to má vypadat takto, jo?
Tak to taky nemám. ![]()
Jsou z asijského pidizahradnictví u silnice ve Vraném, na jaře jsem na ně dostala tip, levné kytky (přeprodej samozřejmě) a hodněje tam opečovávají.
.
Fuchsie teda pořádně kvést začíná až teď.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje