Kan jo, to jsem teď někde četla, šťáva z masa, a taky voda z proplachování rýže/těstovin (ale nesmí tam být sůl!!!)
Kytičky aneb zelené prsty...
RoSa Hele já tomu moc nevěřím, podle mě je to nějakej kec, navíc to musí strašně smrdět ne? V tý vodě jsou kousky toho syrového masa, to je tak nalákat masařky.
Kan nevim, já to nezkoušela, jen četla... doma bych to asi neprovozovala
RoSa v JH maj ale taky úplně nejkrásnější a nejbujnější kytky okolo prodejny lahůdek ![]()
RoSa Já zas četla o syrovátce, vodě s mozzarelly atp.
Sweet Potato takže proteiny?
Doporučení Ekologické poradny Veronica
Zbytky bylinkových čajů se dají k zálivce využít, výborný je např. heřmánkový čaj, který má příznivé účinky i na výsevy, kopřivový, který má mnoho minerálů včetně dusíku, přesličkový, který zvyšuje obranyschopnost proti houbovým chorobám. Vždy je však dobré použít
napřed v ředěné formě a malém množství a sledovat reakci rostlin. Pokud jde např. o pelyňkový čaj, ten by mohl vést i k jejich poškození.
Vodu po vaření brambor a zeleniny můžete využít jen pokud ji nesolíte.Slaná voda většině rostlin škodí.
Skořápky prospějí jen vápnomilným rostlinám. Naředěné mléko, případně ředěná syrovátka (alespoň 1:5) je také dobrým hnojivem, používat doporučuji 1x za 14 dní. Pokud jde o zbytky ovoce a zeleniny, je mnohem lepší, než je využívat přímo, založit si žížalí kompost. Překrytím zeminou se vyhnete přemnožení octomilek.
RoSa Doma už vůbec nic i po tom logru z turka, co máma sypala do květináče, byla plíseň ja sviňa.
Kan jo, logr plesniví! sbírám ho z automatu a nosim ke kytkám na zahradu - tam už je ale OK, když ty puky rozdrolim
vanilka Hortenzia metlinatá kvitne august, september. Najskôr má nádherné biele kvety a tie postupne ružovejú
.
...
Aha, ja reagujem na 10 rokov starý príspevok, pardon...![]()
Biely kvet To vůbec nevadí. Máš nádherné květy!
Biely kvet to je nádhera ![]()
Biely kvet to neva, jsou krásné
Biely kvet To je nádhera!
RoSa Venku lógr jednak hnojí, jednak odpuzuje smiláky.
Biely kvet krásne kvety
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje