Estara díky, seš dobrá!
Kytičky aneb zelené prsty...
RoSa Ještě doplním, že asi konkrétně kalina bodnantská, je jich víc druhů.
Estara My bydlíme v epicentru všech možných zahradnictví, tak mi je takový blby to kupovat on-line, do 15 km máme snad patero, není to nezbytny
my teda nestihli jen ten dřín (v jednom měli malej, v druhym suchej, ve třetím drahej, tak jsme si řekli, ze to necháme na zatejden)
Proc ma lopatovec nove kvety zelene? Puvodne byl bily.
Kokoska nemá málo světla?
Mohučanka Jak píše paktofonika , já mám mnoho zkušenosti :-), Ale moje rady ti budou asi k ničemu. Máme ho pod terasou, párkrát za rok se zblázní a roste. Klidně 8 metrů za týden. Občas si stěžují sousedi, někdy na něj naběhne zahradník, ale stejně si dělá co chce :-). Leda na něj nasadit pandu...
continuity nema, je u velkyho francouzskyho okna do zahrady. Ale mezi tim jsem si precetla, ze muze kvest i zelene. Coz je jako by nekvetl vubec.
Mohučanka Jak píše paktofonika , já mám mnoho zkušenosti :-), Ale moje rady ti budou asi k ničemu. Máme ho pod terasou, párkrát za rok se zblázní a roste. Klidně 8 metrů za týden. Občas si stěžují sousedi, někdy na něj naběhne zahradník, ale stejně si dělá co chce :-). Leda na něj nasadit pandu...
![]()
Hahahaha, ten kdybych dala místo na terasu pod ní, tak by mi ji krásně stínil
ale našla jsem mezitím i zakrslé verze kolem 3 metrů...
Na zimu ho asi neuklízíte, že ne. Jaký je to druh, abych se mu vyhla? ![]()
Potrefenáhusa nevím jak zahradnictví, ale kvetinarstvi mají otevřeno, jak mi dnes řekla "naše" paní kvetinarka: oni nás taky zavřeli, ale pan Babiš dělá i do kytiček, tak nás zase otevřeli...![]()
Mohučanka Nevím :-). My ho neuklízime, je v zemi. Kde se vzal nevíme. Prostě tu je. Zahradníci jsou v boji marný... největší úspěch mělo, když jsem ho uřízla a pak jednotlivé stvoly rozšmikala nůžkama kolem dokola. Jo a stín je pod ním parádní :-).
Mohučanka Ajo, hustý. Nikam ale nejdu
Kokoska Prý to tak občas dopadne a nikdo neví moc proč .. někdo říká málo světla, ale prý to tak být nemusí ....
999 Ahaaa, už si vzpomínám
díky ![]()
Potrefenáhusa no já tam nešla primárně, ale odradil mně zástup důchodců v protějším penny, tak jsem si aspoň koupila kytičky na terasu, tam nikdo nebyl. Paní kvetinarka byla přešťastná, že si někdo něco kupuje.
Potrefenáhusa máme dva dříny, z toho bylo takového čurbesu![]()
Zu Fakt? A jakého, my máme taky dva, ale že by z toho byl nějaký bordel si nějak nevzpomínám...![]()
Estara přiznám, že netuším, já ani o existenci dřínu ani nevěděla, dokud jsme je nekoupili s domem. Četla jsem, že se z plodů snad dát dělat marmeláda a my tedy úrodu měli velkou, na zemi
ještě tam nebydlíme, takže jak to všechno dozrálo a popadalo a vlítnul do toho vždycky pes, neměli jsme moc radost![]()
Zu Tak to my prave chcem, tu marmeladu.a budou u plotu, kde kacime tuje, tak pripadnej bordel asi zas tak neva
Zu Ahaa. No my jsme loni ještě moc plodů neměli, mám dojem, že to pak asi většinou obrali ptáci, jestli něco spadlo, tak jsem to ani nezaznamenala. Marmeláda se z toho dělá, letos chci zkusit, bude-li z čeho.
Estara Potrefenáhusa prosím vás, tak pokud je před tim mým dřevorubcem uchráním a budete mít při sklizni cestu na jih, klidně se stavte na kávu, plodů se ráda vzdám
(já chci stín, takže je fakt fakt nechci kácet)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my