Garfie ono to teraz na fotke nie je vidieť, ale magnolie netreba strihat, oni su také s gulatou korunou. Tá naša má cca 4 m výšku a adekvátne k tomu aj koruna tak nejako. Teraz som fotila z hornej izby a nič moc teda. Skúsim ju ešte zdola potom, ale najkrajšia je z okna kde je popred celé okno, len sa to zle fotí.
Kytičky aneb zelené prsty...
Janulik03 Já vím, tady byly kdysi v centru města takové rozlehlé, s kulatou korunou, ale měly kmen. Ta o které mluvím je vážně jako obrovský keř, vypadá spíš jako nějaká vrba, normálně ty větve jsou až na zem a vytváří domeček. Je za plotem, ale zkusím ji v pátek vyfotit. Ale je fuk, jak vypadají, miluju je!! :-)
Garfie taky miluju magnolie....
.
Garfie tak to chcem vidieť, to može byt nádhera. Tiež milujem magnolie ![]()
Garfie tak ona je takto v okne, vidim ked sedim.

Janulik03 my mame v praci na zahrade maly kerik,presto se kazdy rok moc tesim az rozkvete,ale mam pocit,ze ten tvuj strom je jina odruda,vic ruzovy??je krasny.
ja si poridila dve magnolie v recku,ale neprezily...![]()
tohle je ta na zahrade v praci,letos

Zarinya krasna. Je ich vela odrod a vsetky su krasne. Este som minuly rok zasadila bielu hviezdicovu tak ma jeden puk. Cakam, ze bude takato.

Janulik03 Magnolie miluju a ta tvoje je ![]()
Janulik03 Magnolie ti v dobrém závidím. Já ji už v průběhu let dvakrát zasadila a vždycky zašla, nebo uschla,nebo nevím.
K tomu všemu ti vidí do oken.
Janulik03
Zarinya těch odrůd je hrozně moc od úplně bílé až po temně růžové...
letos jsem poprvé viděla magnólii tmavou, vínově červenou... byla úžasná
olte tu mame my, je to takova pinda mrnava zatim:)
já mám tyhle úplně zbytečný rostliny, který jsou krásný jenom chvilku a k ničemu jinýmu nejsou, moc ráda, krom magnolie miluju ještě šeříky (až seženu tmavě fialovej, tak si ho na tu zahradu asi koupim) a teď abych sháněla ještě magnolii (ale sousedi naproti v megahnusným baráku maj a teď jim kvete, tak aspoň nějakej užitek u nich pro oko)
ona totiz puvodni majitelka mela rada vse, co kvete fialove, takze tu je vsechno takove...no pomalu si to davame do kupy dle vlastnich preferenci. Ale mrzi me ze zrejme padne za vlast vzrostly oresak (orechy sice stoji za houby, jsou mrnave) ale je to opravdu pekny strom. Jenze diky prestavbe stodoly asi odejde, ma koreny dle meho pod pulkou stavby a takovy zasah si myslim ze neda...
A konecne jsem ze zahrady vyhrabala slunecnici topinambur. To je takova vice jak 2,5 metru vysoka kytka, meli ji tu nasazenou v kole o prumeru tak 2 metry, a uprotred byl vrznuty olezly zelezny sloup (jinak se to klati a musi se privazovat). Blbe se to na podzim serezavalo, jsem si na tom vzdycky odvarila slachy na ruce. A uz je pryc![]()
Potrefenáhusa Šeříky mám taky hrozně ráda. Mám hezkej bílej a klasickej lila, ale hrozně bych chtěla ten tmavej, vínovofialovej ![]()
Potrefenáhusa ale to si vystihla uplne presne. Zbytočné rastliny
to počúvam často, hlavne jeden sused taký už hodne starší pán si vie rypnuť ked ide okolo. Jeho žena vždy postojí a zavzdychá, že aj ona by také rada no a on ju hned odstaví , minule som jej niesla sadenice levandule, šalvie a pribalila som aj hortenzie anabelky, ktoré som postrkala len tak do zeme a ujali sa. No hádam to uhrá, sa velmi vytešovala.
Potrefenáhusa Já bydlím kousek od venkovskýho hřbitova, který má celý živý plot ze šeříků! Ono to není úplně po cestě-a vzhledem k tomu, že ty šeříky kvetou jen krátce, zjistila jsem to teprve tak dva roky zpátky-podařilo se mi tam jít zrovna když všechny kvetly a je to úplná nádhera!! Je tam několik barev a už se nemůžu dočkat, až pokvetou!
Garfie a ta vůně ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje