Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 02. června 2021 05:11

notna Děkuji, je obrovská! Jestli z ní jednou bude opravdový keřík plný květů, tak to bude nádhera

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 02. června 2021 07:12

Pinot Noir Ta tvoje zahrada je jako Hermionina kabelka

Díky za tip. Musím si naplánovat cestu do Obi. Máš ji už déle? vysemenuje?

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 02. června 2021 07:22

notna ne, zasadila jsem ji před týdnem

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 02. června 2021 07:23

Pinot Noir Aha :-D

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 02. června 2021 07:28

notna zrovna jsem narazila na článek o největších chybách v zahradách a sázení rostlin bez rozmyslu blízko sebe a po jednom kusu tam byl ten hlavní zločin. Fotky odstrašujících případů velmi připomínaly mou zahradu

Byl to teda článek z roku 2009, takže vzor správnosti byly pečlivě oddělené záhony vysypané oblázky plné jehličnanů a travin s řádkem levandule, ale i tak mě to pobavilo

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 02. června 2021 09:12

notna Topolovka je dvouletka, takže podle mě víc starostí než užitku. Z prvního vysetí nic nevzešlo, z druhého celá jedna rostlina. V OBI je mívají, minulý rok jsem tam viděla hubené, víc jak metrové klacíky, ale neodhodlala jsem se.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. června 2021 10:45

Pinot Noir Já mám na zahradě taky všechno špatně. Thuje, penízovku, kačírek, trávníky na krátko, občas půdopokryvný jalovec. Nově mi nějaký česnek prolézá hortenzií, které je už asi padesát let, moc se jí to nelíbí a chcípá, počkám, co je česnek zač a vykopu to asi všechno. 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 02. června 2021 10:47

Pinot Noir jeee tak to mi pripomina meho muze, ten by presne zahradu z 2009 chtel a ja bych chtela tu tvou

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 02. června 2021 10:47

Kan penízovku znám jenom houbu, to nebude ono, co?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. června 2021 10:51

Pinot Noir Jo, tak tu ne, je to Lunárie, měsíčnice nebo penízovka. Rostlina Keltů, opyluje ji v noci noční motýl, který kuklí na třešních a způsobuje paseku. Ale když ona usušená ve váze je ták pěkná.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. června 2021 10:58

Pinot Noir No ve váze, ona je to spíš lahev od oleje, ale od Vladislava Urbana.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 02. června 2021 11:47

Sweet Potato Já bych pileu brala, ale jak si ji předat? Jedině přes Catherinne

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:09
Reakce na Pinot Noir:

notna zrovna jsem narazila na článek o největších chybách v zahradách a sázení rostlin bez rozmyslu blízko sebe a po jednom kusu tam byl ten hlavní zločin. Fotky odstrašujících případů velmi připomínaly mou zahradu

Byl to teda článek z roku 2009, takže vzor správnosti byly pečlivě oddělené záhony vysypané oblázky plné jehličnanů a travin s řádkem levandule, ale i tak mě to pobavilo

​Jestli ti to roste a líbí se ti to, kašli na rady. Čtu kolem zahrada hodně a vůbec ty nabyté znalosti neodpovídají výsledku. většinou to slouží k pobavení zahradníka, který tu pak napravuje škody

Osm let jsem se snažila vyrobit předzahrádku. Loni mi už ruply nervy, všechno vyryla, vyplela, nechala nakoupit rostliny zahradníka. I je rozložil, jak se mají vysadit. Na podzim jsem hudrala, že je toho málo. Úkol mimo jiné zněl, aby se vše rozrostlo, propojilo a plevel neměl šanci. Na jaře jsem chtěla vysít letničky a říká mi, Nechte ten první rok všechno jak je, uvidíme, jak to roste, kdy kvete, kde jsou jaká "okna" a tak, podle toho se zařídíme. Za měsíc mu volám, že teda jestli aspoň jiřiny na podzim. A on prý jak chci, ale bylo by dobrý do toho první rok nesahat. Jsem prostě nepoučitelná

Teď nám pomáhal založit louku. To mu zase pořád vykládám, že tam vidím málo kytek, jen samou trávu a chci tam ty kytky dosít. Má to zatím tak 3cm. Určitě jsem oblíbená klientka

Edit. nabyté znalosti, stydím se..

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:10
Reakce na Paní Ef:

notna Topolovka je dvouletka, takže podle mě víc starostí než užitku. Z prvního vysetí nic nevzešlo, z druhého celá jedna rostlina. V OBI je mívají, minulý rok jsem tam viděla hubené, víc jak metrové klacíky, ale neodhodlala jsem se.

​Bych právě chtěla, aby se sama vysemenila a rostla si sama bez mého přiničení.

Edit. Chtěla jsem to přiničení opravit na přičinění, který tam mělo být. Ale to moje ničení na zahradě asi sedí víc :-)

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:24

Aranel To by asi šlo? Jestli by ji Catherinne vzala do dočasné péče?

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:26
Reakce na Kan:

Pinot Noir No ve váze, ona je to spíš lahev od oleje, ale od Vladislava Urbana.

​Jé, to už jsem dávno neviděla. Dřív to bývalo všude ve vázách, jako dítě jsem tím byla fascinovaná.

Offline notna
9262 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:48

Nedávno jsme se tu bavily o sporýši argentinském, který mi, jak jinak, přes zimu chcípl. Teď mi v předzahrádce rozkvetl chrastavec makedonský a moc mi připomíná ten sporýš. Květy na konci rozvětveného stonku. Měl by vysemenovat a i prezimonat. 

https://pin.it/3bagC4z

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:50

Pinot Noir Sázím na husto, protože počítám s vysokou úmrtností.

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:52

notna to přiničení je super překlep

Ale jinak nevěřím, podle fotek máš všechno krásné. Trpělivost taky nepatří k mým silným stránkám, takže chápu 

Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 02. června 2021 12:53

Kan jo tohle, to se mi líbí! To měla babička ve váze dlouhé roky, jako děcko jsem myslela, že to umělé