Janulik03 mně to přijde krásný! ještě jak jsou v tom ty pampelišky
takový optimistický!
Floxy mívala taky babička, ale tyhle

Janulik03 mně to přijde krásný! ještě jak jsou v tom ty pampelišky
takový optimistický!
Floxy mívala taky babička, ale tyhle

Janulik03 Máš to všechno fakt krásné! A tolik druhů! Floxy jsou taky super.
"Když kvete bez"...to nie je v nejakej českej básničke, alebo pesničke? Lebo si pamätám, ako som na tom ako decko dosť dumala, že čoje na tej baze také úžasné, mali sme ich v okolí kopec, mamy to zbierali na sirup a mne to nikdy neprišlo ani vzácne a ani mi to príliš nevoňalo...
...ak sa tým myslí orgován tak by to konečne dávalo zmysel....
ice jak je to dlouho? dej ji cas, ty prvni listy u mladych rostlin se hned nedeli, delaji to az trochu starsi kusy. Pokud si ji sadila do cestvy zeminy, hnojiva je tam dost tak 2-3 mesice urcite a ani pak to neni potreba prehanet.
Potrefenáhusa vysoke floxy som vyzobrala na otcovych sestrach. Babicka ich mavala plnu zahradku, pamatam sko sa mi obrovske a ta nadherna vona. Hovorila im fialy a preto som dlho nevedela co to vlastne bolo, az som ich uvidela u teticiek. Tie budu kvitnut neskor. ![]()
slniecko nebola to uvodna piesen k filmu Styria tankisti a pes? Tam je nieco take
Janulik03 to si už vôbec nepamätám práve...
slniecko no, to máš jako s pampeliskou (smetanka), jasminem (pustoryl), beruškou (slunéčko) - úplně jiný exemplare ve skutečnosti :-))
slniecko Janulik03 jasně, hezky se to rýmuje se psem
...Oblaka jdou nebem,
všude voní bez.
Vstříc své zemi jedem,
my, tank a náš pes.Dojedem zajisté,
my čtyři tankisté,
naš tank a náš pes.
My čtyři tankisté,
dojedem zjisté,
než odkvete bez.
Vďaka
, to je ono veľdielo, bez a pes - tak to všetko vysvetľuje!
A je tým teda myslená baza, alebo orgován?
moora a u nás říkají pampeliškám smetaníky (já ne, jsem náplava)
a jejich listům, který sbírala sousedka pro slepice, říkali kříčky.
slniecko orgovan
Janulik03 máš krásný všechno i ty pampelišky![]()
jo, ehm, souboj s plevelem prohrávám na plný čáře :-))
Tuhle jsem viděla nějaký rozhovor s odborníkem na zemědělství. Kvůli suchu prý budeme muset změnit styl hospodaření. A jako základ se zásadně neodstraňuje plevel, aby pozemek nevysychal. Vidím, jak jsem pokroková, protože v tomto modu už jedu poměrně dlouho
. Je pravda, že kdysi v Řecku jsem viděla záhony, kde přes plevel nebylo ani vidět (fazole), ale jinak by se jim to tam asi upeklo.
ice jak je to dlouho? dej ji cas, ty prvni listy u mladych rostlin se hned nedeli, delaji to az trochu starsi kusy. Pokud si ji sadila do cestvy zeminy, hnojiva je tam dost tak 2-3 mesice urcite a ani pak to neni potreba prehanet.
Odnož je tak měsíc zasazená. Nevim jestli jí považovat za mladou nebo starou. Ta původní kytka, ze který je odnož byla v práci v kuchyňce milion let, stejně dlouho nepřesazená, v šeru a totálně na suchu. Já si právě myslím, že zatím by měla mít živin z nový zeminy dost. Tak já nebudu pospíchat a počkám jak se bude vyvíjet.
crazydaisy jj, ony se takhle i ty permazahrady zakládaj, rostliny natěsno, aby plevel neměl šanci a půda nevysychala a střídat druhy, aby se navzájem chránily před škůdci
Janulik03 Červené tulipány a pampelišky je ta nejkrásnější kombinace náhodou.
Dlouhé roky mi trvalo, než jsem se smířila s faktem, že pampelišky do vázy nemá smysl dávat. Stejně jako náš šeřík - máme nějaký zdivočelý, nedělá ty hrozny, je střapatý. Voní ale úplně nejvíc. Ve váze ale odejde po pár hodinách.
ice ja bych vydrzela klidne jeste nekolik mesicu, klidne pul roku. mlade rostliny toto prave delaji, neni to zadna vada. A odnoz je zmlazena rostlina, nemuzes se na to divat, ze je puvodne ze stare, proste se tak rozmnozuji a mas ted doma mikinko, ktere potrebuje cas. ve svem prirozenem prostredi je to velky strom.
slniecko počkej, ale i černej bez nádherně kvete i voní!!!!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.