Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 10:48

Janulik03 mně to přijde krásný! ještě jak jsou v tom ty pampelišky takový optimistický!

Floxy mívala taky babička, ale tyhle 

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 10:49

Janulik03 Máš to všechno fakt krásné! A tolik druhů! Floxy jsou taky super.

Offline slniecko admin
19687 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 10:52

"Když kvete bez"...to nie je v nejakej českej básničke, alebo pesničke? Lebo si pamätám, ako som na tom ako decko dosť dumala, že čoje na tej baze také úžasné, mali sme ich v okolí kopec, mamy to zbierali na sirup a mne to nikdy neprišlo ani vzácne a ani mi to príliš nevoňalo...

...ak sa tým myslí orgován tak by to konečne dávalo zmysel....

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 11:04

ice jak je to dlouho? dej ji cas, ty prvni listy u mladych rostlin se hned nedeli, delaji to az trochu starsi kusy. Pokud si ji sadila do cestvy zeminy, hnojiva je tam dost tak 2-3 mesice urcite a ani pak to neni potreba prehanet. 

Offline Janulik03
20393 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 11:15

Potrefenáhusa vysoke floxy som vyzobrala na otcovych sestrach. Babicka ich mavala plnu zahradku, pamatam sko sa mi obrovske a ta nadherna vona. Hovorila im fialy a preto som dlho nevedela co to vlastne bolo, az som ich uvidela u teticiek. Tie budu kvitnut neskor.

Offline Janulik03
20393 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 11:16

slniecko nebola to uvodna piesen k filmu Styria tankisti a pes? Tam je nieco take

Offline slniecko admin
19687 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 11:27

Janulik03 to si už vôbec nepamätám práve...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 11:28

slniecko no, to máš jako s pampeliskou (smetanka), jasminem (pustoryl), beruškou (slunéčko) - úplně jiný exemplare ve skutečnosti :-)) 

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 11:40

slniecko Janulik03 jasně, hezky se to rýmuje se psem 

...Oblaka jdou nebem, 

všude voní bez. 
Vstříc své zemi jedem, 
my, tank a náš pes.

Dojedem zajisté, 
my čtyři tankisté, 
naš tank a náš pes. 
My čtyři tankisté, 
dojedem zjisté, 
než odkvete bez.

Offline slniecko admin
19687 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 12:05
Reakce na Potrefenáhusa:

slniecko Janulik03 jasně, hezky se to rýmuje se psem 

...Oblaka jdou nebem, 

všude voní bez. 
Vstříc své zemi jedem, 
my, tank a náš pes.

Dojedem zajisté, 
my čtyři tankisté, 
naš tank a náš pes. 
My čtyři tankisté, 
dojedem zjisté, 
než odkvete bez.

​Vďaka, to je ono veľdielo, bez a pes - tak to všetko vysvetľuje!

A je tým teda myslená baza, alebo orgován?

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 12:12

moora a u nás říkají pampeliškám smetaníky (já ne, jsem náplava) a jejich listům, který sbírala sousedka pro slepice, říkali kříčky.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 12:23

slniecko orgovan

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 12:27

Janulik03 máš krásný všechno i ty pampelišky

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 12:37
Reakce na Potrefenáhusa:

jo, ehm, souboj s plevelem prohrávám na plný čáře :-))

Tuhle jsem viděla nějaký rozhovor s odborníkem na zemědělství. Kvůli suchu prý budeme muset změnit styl hospodaření. A jako základ se zásadně neodstraňuje plevel, aby pozemek nevysychal. Vidím, jak jsem pokroková, protože v tomto modu už jedu poměrně dlouho. Je pravda, že kdysi v Řecku jsem viděla záhony, kde přes plevel nebylo ani vidět (fazole), ale jinak by se jim to tam asi upeklo.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 13:19
Reakce na continuity:

ice jak je to dlouho? dej ji cas, ty prvni listy u mladych rostlin se hned nedeli, delaji to az trochu starsi kusy. Pokud si ji sadila do cestvy zeminy, hnojiva je tam dost tak 2-3 mesice urcite a ani pak to neni potreba prehanet. 

Odnož je tak měsíc zasazená. Nevim jestli jí považovat za mladou nebo starou. Ta původní kytka, ze který je odnož byla v práci v kuchyňce milion let, stejně dlouho nepřesazená, v šeru a totálně na suchu. Já si právě myslím, že zatím by měla mít živin z nový zeminy dost. Tak já nebudu pospíchat a počkám jak se bude vyvíjet.

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 13:27

crazydaisy jj, ony se takhle i ty permazahrady zakládaj, rostliny natěsno, aby plevel neměl šanci a půda nevysychala a střídat druhy, aby se navzájem chránily před škůdci 

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 13:57

Janulik03 Červené tulipány a pampelišky je ta nejkrásnější kombinace náhodou.

Dlouhé roky mi trvalo, než jsem se smířila s faktem, že pampelišky do vázy nemá smysl dávat.  Stejně jako náš šeřík - máme nějaký zdivočelý, nedělá ty hrozny, je střapatý. Voní ale úplně nejvíc. Ve váze ale odejde po pár hodinách.

Offline continuity
43688 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 14:10

ice ja bych vydrzela klidne jeste nekolik mesicu, klidne pul roku. mlade rostliny toto prave delaji, neni to zadna vada. A odnoz je zmlazena rostlina, nemuzes se na to divat, ze je puvodne ze stare, proste se tak rozmnozuji a mas ted doma mikinko, ktere potrebuje cas. ve svem prirozenem prostredi je to velky strom.

Offline slniecko admin
19687 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 14:35
Reakce na moora:

slniecko orgovan

​vďaka, konečne to dáva zmysel!

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 26. dubna 2019 14:37

slniecko počkej, ale i černej bez nádherně kvete i voní!!!!!