Sweet Potato no, já jsem to nevěděla, že to bude tak pichlavé. V zahradnictví jsem si toho vůbec nevšimla, bylo to ostatně pár malých lístků. Nejhorší jsou ta poupata, jsou jak obalené špičkami nožů. Taky bych si ho nekoupila, kdybych to tušila. Ale teď už ho nevyhodím, když tak pěkně prospívá ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
Na vykacenem svahu, vedle zacinaji i divizny.
Ounz Ty jo! Sleduju s napetim ten tvuj rust!!!
Jos to jsou náprstníky. Jsou nádherné, pořád po nich pokukuju, ale bojím se je mít v zahradě. Stejně jako oleandry.
Pinot Noir milacka aha! To jsem vubec nepoznala! Dekuju, moc hezky. Kalina rikas? Pinot Noir prozkomam to, dekuji!
Kan neeee, jezis to je skoda ale! Zachranit se neda?
Pinot Noir paznechtik krasnej, a ty ruze!! Musim se drzet abych nekoupila neco co kvete hahaha
Ounz lepkavyho jsem si nevsimla, nastesti
on am docela vlekej kvetinac, tak to slo mozna do nej. ja mam dve obyc, Henriettu a Huga, sourozenci. Henrietta je vic na svetle ted tak ma uplne mourovaty novy listy. Pak mam jednu se zlutym, te se pro zmenu dva listy ohnuly dolu a nevim proc!! Pak albina co mas ty, ale malyho A tri co jsou ty uzky, jedna kulata co roste do stran a dve co rostou nahoru, ty jsem zkusila korenit ve vode a jsou jak divy. A zjistila jsem ze lepsi je ignorovat a pak jednou za cas prolejt a polozit na bok at si to stihne vzit vic vody a cajk. Funguje to tak na vic kytek!
Pinot Noir Vim, vim. Jsou pekne jedovate, rostou nam sice na pozemku, ale mimo oplocenou zahradu. A nesazela jsem je, proste se tam usadily (a i na dalsich mistech). Ale uplne pred dum bych si vysadila akorat tu diviznu no![]()
Jos aha, já blbě četla, přehlídla jsem to "vedle" ![]()
No kdyby se mi tu takhle samy usadily, tak bych je taky neměla srdce zlikvidovat.
Jos Ty jsou nádherné.
Pinot Noir Co je špatného na oleandru, že ho nechceš?
Jos Náprstníky jsou super.
brrr je jedovatý, snad úplně nejvíc ze všech běžných rostlin.
Pinot Noir aha, to by mě nenapadlo. Teď oleandr nemáme, ale když jsem byla malá, tak jo. Asi to u nás nikdo nevěděl.
brrr Ja mela v detskem pokoji u postele obri diffenbachii
. Nechapu, ze jsem se dozila dospelosti, protoze moje dite se po ni porad sape. A ta kytka nejde presunout, protoze ani neprojde dvermi..
Jos Já taky, já taky!! Hned vedle nočního stolku, byla fakt mega veliká. Ale svůj pokojík jsem měla až od čtyř let, to už jsem asi neměla potřebu se náhodně po čemkoli sápat, nevim...
0zero7 položit na bok? Jinak zrovna tchýně opravdu nerada častý zalívání, to jí děláš moc dobře :)
Tak už i u nás kopretiny. Nějak pozdě, zdá se mi, že už je všude kolem vidím tak měsíc. A kopretina řimbaba je teda děsnej plevel, kdo chce zaplevelit záhony, tomu vřele doporučuji ![]()

Až někdy uvidíte někde v zahradách podivnou odobu, jak pobíhá v největším dešti po zahradě s konví, zběsile se točí a rozlívá vodu dokolečka dokola, nevolejte hned Chocholouška. Možná je to rozsévač hlístic. Jo a ty mršky ucpávají kropítko! Možná budu příště radši vypouštět ty nakrmené slimáky, jak psala myslím notna .
0zero7 položit na bok? Jinak zrovna tchýně opravdu nerada častý zalívání, to jí děláš moc dobře :)
Videla jsem to na IG nekde, u kytek co jsou fakt hodne preschly, prolit vodou a polozit na bok, aby ta voda jen neprotekla rychle a ta kytka mela cas si ji vzit. Ozivili tim nejaky polozdechly bylinky. Zkusila jsem to na zamio a dve tchyne, ty cylindricky, co byly hodne unhappy, nechala jsem je brutalne vyschnout a prolila a polozila nabok a lepsi. Zamio vyhodil novej slahoun dokonce! A fungovalo to i na tlustici (nebocotomam) kdyz se zacala svrastovat nejak nelibe.
Pinot Noir to je krasa! Vzdycky acham nad tvym Insta! :)
0zero7 Děkuju! ![]()
0zero7 jo takhle, tak to já je nesuším až tolik, a navíc mám sypkej substrát, to by nedopadlo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje