Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Janulik03
20161 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:16

vanilka presne to je to. 

Pinot Noir oni byvaju aj krasne a dlho kvitnu ale tie moje su presne ako opisujes. Takze pojdem do niecoho lepsieho. Tipy uvitam

Offline Janulik03
20161 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:26

Ale tato je pekna a v hnilom kute si moze robit co chce. 

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:46

Janulik03 pro mě je za rostlina ze stejné kategorie jako topolovka - květy hezké, některé i krásné, ale rostlina jako celek se mi nelíbí. Topolovku jsem vyhodila ještě kvetoucí, štvala mě

Offline Biely kvet
4145 příspěvků moje polička 09. října 2021 23:16
Reakce na Hanka H:

Biely kvet Ounz Díky, pokusím se mu najít světlejší místo.

Teď se právě pídím po nějakém  multistojanu na květiny, ale aby to nebylo moc retro.

​Ja som pred pár mesiacmi kúpila tento v Jysku. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 09. října 2021 23:47

Biely kvet Máš to moc pěkné! Potřebuji něco spíše do prostoru, ne u zdi, ideálně světle hnědé, dost vysoké...prostě moc požadavků. Už fakt nemám kam dávat nové kytky, dneska jsem si udělala radost v OBI.

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 10. října 2021 09:19

Hanka H  Pilea? Tu budu taky potřebovat. Jenže já už to nemám kam dávat, manžel už tuhle brblal něco o džungli
Jste mi tady připomněly, že jsme kdysi v mém dětství měli v obýváku květinovou stěnu, dominovala na ní obří monstera. Stěna byla železná, bytelná, vyráběl ji táta z nějakých odpadních výlisků z fabriky, byla fakt pěkná. Musím se našich zeptat, kam přišla .

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 10. října 2021 09:27

vanilka taky jsme měli v obří monsteru, rodiče na ni nadávali, že překáží, pak vrostla do koberce, museli jsme ji z něj vystříhat, roztahovala se po obýváku... Koho by napadlo, že to bude jednou tak populární kytka.

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 10. října 2021 09:29

Přidávám pro radost znovu rozkvetlé růže a ojíněné chryzantémy.

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 10. října 2021 09:35

Pinot Noir Jo, monstera bývala v hodně domácnostech, jako teď :-). Pamatuju si, že jsem se jako dítě bála těch vzdušných kořenů, připadalo mi to jak hadi . Měla jich hodně, ta moje teď žádné nemá

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 10. října 2021 09:48

Mám z ní radost. Když si vzpomenu, že jsem ji kupovala v lednu v třeskutých mrazech, kdy jsem se bála, jestli vůbec přežije transport, tak dobrý. Je snad trojnásobná za těch pouhých 9 měsíců. 

Offline Janulik03
20161 příspěvků moje polička 10. října 2021 10:08

vanilka tu stenu sme mali tiez. Veru asi po nej pislem muza popatrat, iste niekde bude. Som spratala kvety do zimnej a oremyslam nad bambusom, ci ho necham na terase. 

Mas to doma pekne prijemne. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 10. října 2021 10:25

vanilka to je tak krasny. Taky jsme meli takovy, ale monstery postupne chciply, posledni bojuje jeste zbytek fikusu, ale marne

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 10. října 2021 10:26

vanilka Jo jo, palačinková kytka - už jsem po ní toužila dávno. Máš to doma moc hezké - a džungle to není, pouze interiér vkusně doplněný kytkami. Po monsteře také pokukuji (ovce), naštěstí jsem si včera v OBI vzala prozíravě pouze košíček, nikoliv vozík!A nevím, zda to není jenom můj dojem, ale připadá mi, že kytky brutálně podražily. Za tu prťavou palačinkovnici jsem dala stovku, monstery stály kolem čtyř-pěti, vzrostlejší i víc.

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 10. října 2021 10:49

vanilka je krásná.

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 10. října 2021 11:07
Offline Mha
příspěvků moje polička 10. října 2021 12:48

Hanka H

Palačinkova rostlina za 100? To je předražené,

teď jsem náhodně koupila rymovnik za 30, už dost velký.

Dotaz

Dáváte rymovnik do obytné místnosti nebo vám vadí? Zatím nevím, kam s ním. 

Offline Pinot Noir
29781 příspěvků moje polička 10. října 2021 12:56

Mha mám rýmovník v kuchyni přímo na lince a dva jsou na schodech, s těmi se kluci při každé cestě do pokojíku a zpět pomazlí, takže tam to voní pořád.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 10. října 2021 13:10

Mha Rýmovník mám v podstatě všude - v květináči v kuchyni a v koupelně (a tam přežil už několik zim i u občas otevřeného okna), potom porůznu po bytě jeho výhonky, které zakořeňují a povinně je vyfasuje každá návštěva. Jeho vůně se mísí s parfémy a jejich vzorky, a nevadí mi to ani náhodou. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. října 2021 13:11

Pinot Noir

Chtěla bych ho dát klukům do pokoje, ale ti zatím chodí kolem, šklebí se, že jim to smrdí (v jejich toxické skládce haha), takže možná bude stěhovací. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. října 2021 13:14

Hanka H

Tak to vypadá na dost odolnou rostlinu.

Uvažuju o tom, že klukům řeknu, že jsem ji z pokoje odnesla a posunu ji o půl metru. Nemají šanci ji najít a jejich pokoj bude vonět