Už

Už

Krása. A žádný plevel.
Já dnes čistila pařeniště, že tam příští týden zaseju ředkvičky. A tahala jsem samé dlouhé kořeny trávy.
moora to je krasa, u nas uz vylezly krokusy
andulka01 tyjo to jsem nikdy nečetla, fialky do prosecca
A to je pak sušíš, nebo je to jen sezonní záležitost?
Hej, Francúzi na to majú aj špeci fialkový sirup. Kupovávam ho domov (aj z ruží), lebo ak máme na návšteve deti, tak sú úplne hotové, že môžu mať sirupovú vodu z kvietkov. Ono to pekne vonia, aj keď chuť to má veľmi jemnú.
SunEclipse Čistě sezónní, jdu se sklenkou prosecca po zahradě a přihodím dva tři cerstvé kvítky. Krásně ovoní, ale chuť nezmění.
Nevyznáte se tady někdo ve fialkách? Zajímalo by mě, jestli ty světlé skvrny na listech jsou známkou nějaké vady nebo to může patřit k druhu. Ani u jedné bohužel nevím, jak má vypadat. První jsem se ujala, když měla téměř žluté drobné listy a kvetla svetlounce fialově, zvetila se do téhle podoby a květy jsou tmavé. Ale ty fleky... No a tu druhou mám vypěstovat z listu, květy jsou růžové se zeleným okrajem.
letolet Na té první je to trochu poškození od slunce, které může být už dávno, v létě. Je to celkem běžné na okně a není to moc. K té druhé patří panašované listy, takže by to tak mělo být.
Renusatko díky, přesunu ji teda na severní okno.
letoletJá myslím, že to zas nijak zásadně nevadí. Nevim jestli na severním okně zase pokvete, protože tam sice nesvítí přimo, ale toho světla má málo a některé reagují nekvetením. Nemá ty listy nijak moc a na její život to nemá vliv.
Renusatko kdysi dávno jsem na tom severním okně fialy měla a kvetly bohatě, pak se mi tam ale nějak přestaly hodit. Zkusím ji teda tatim pro začátek posunout na původním okně více doleva, tam se k ní přímé slunko nedostane.
Já byla dnes na procházce v parku a pěkně nám to tu rozkvétá!

A vím, že už jsem sem dávala ty švestky, ale když to je taková paráda! Začaly kvést ty tmavší...

Garfie to je takova krasa! ![]()
Garfie krása, takový pohled zvedne náladu. ![]()
Garfie jen to na nás hrň. ![]()
Garfie Ta tmavá růžová je tedy úžasná! Moc pěkné, jen mě překvapuje, jak je tráva pod stromy ještě suchá a žlutá. Máte sucho anebo ty švestky rozkvétají v takovém chladu, kdy tráva ještě nic nedělá?
Ještě na vás nahrnu vlastní úrodu!
Už jsme jich napočítali 15!!

Garfie No ale! Přiznám se, že citrony na stromě (obecně tedy citrusy), ve mě vyvolávají veselou náladu. Jablka zdaleka tolik ne, asi proto, že jako exotika, no :-)
Victoria Rozkvétají takhle brzy, je to vlastně takový místní první posel jara, něco jako u nás sněženky. :-) Kvetou v únoru a některé druhy prý už v lednu. Ona to vlastně není švestka, je to ta japonská ume, někdy se překládá dokonce jako japonská meruňka. I tvar plodu připomíná spíš meruňku, ale velikosti švestky. Ale upřímně, je asi i sucho, i když to nikdo nezmiňuje, ale nepršelo už dlouho a zahrádku občas zaleju, což doma touto dobou nedělám.
Japonci pak mají na počest květů ume celý měsíc různé slavnosti a akce v chrámech, podobně jako během květu sakur, jen ne tak velkolepé. Taky jsou kolem stromů davy fotografů a dnes jsem potkala asi 8 lidí, kteří měli v parku židličku a malovali. ![]()
Z těch citronů mám velkou radost (i když bych raději brala kaki nebo mandarinky), nejlepší je, že jsem je odhalila až asi dva měsíce poté, co jsme se nastěhovali! :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.