Jíva od rybníka.
Jíva od rybníka.
U záchodů v NP Lake Manyara jsem si fotila tuhle rostlinu.
OT: záchody na turistických místech byly velkým překvapením - musí být na základě nařízení tanzanské vlády krásné a čisté. A taky že byly, kam se hrabou české! Tuším za tím velké dotace a ještě větší tunely... Na každých pracovitá záchodová lady, vděčná za malý peníz, ale i bez něj vám dokonce pouští vodu. V parcích spíše muži, nejen kvůli úklidu, ale i bezpečnosti. Lvi celkem rádi využívají stinného úkrytu toalet k šlofíčku.
Přišel ke mně hlídač, celkem nevábně vypadající pracovník s koštětem, a začal si se mnou anglicky povídat. Určil mi spoustu rostlin včetně latinských názvů, doplnil různé informace. ![]()
Takže díky němu vím, že stromek či keř s dřevnatými plody je gardenia ternifolia.
Plody a kořeny se používají v lidovém lékařství, z kořenů se získává protijed proti hadímu uštknutí.
(Taky mám semínka)

Sweet Potato to je super, jak je to vsecko obri![]()
Withania somnifera - v ajurvédské medicíně "bylina mládí", afrodisiakum a vůbec zázrak všech zázraků.
Že jsem to nevěděla dřív!

V tuhle dobu kvetou "deštníkové" akácie, botanicky a.zkroucená, acacia tortilis. Zdálky vypadají v květu jak pokryté bílým prachem nebo pavučinami, zblízka jsou kvítky malebné.

Už to začíná. ![]()

A vrba krasavica:

Pinot Noir Paráda, máš tam i hmyz. ♡
Sweet Potato Tyjo, budeš potřebovat tropický skleník ![]()
A teda metař botanik ![]()
Pinot Noir Krása. Já našla už i první hyacintíček.

Pinot Noir Ty růžové kočičky, co to je? Jsou moc pěkné.
Sweet Potato Tak jsem doprohlížela a dočetla celé vlákno. Super fotky a informace.
Mám taky jednu africkou květinu...prý co to je? Fotka z Etiopie.

Renusatko vrba štíhlopestíková, kultivar Mount Aso
Renusatko Plumerie.
V Alpach uz to taky zacina, kvetou podbely a krokusy

Sweet Potato Takže né úplně místní
.
Pinot Noir Děkuju.
Renusatko Ta etiopska kytka je plumerie.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.