Lenka22 Mně se jednou povedly letničky pěkné, fakt hezké, taky z nějakého obyčejného pytlíčku. Příští rok jsem to opakovala uplně stejně a jako asi dva afrikány tenkrát vyrostly:-D
Kytičky aneb zelené prsty...
Lenka22 zasévala jsem letničky (taky směs) loni, nevyrostlo skoro nic a počkalo to do letoška, chrpy, poměnkovce, hvozdíky. Kromě kalifornských máků, ty loni byly všude, letos vůbec nic, počítám, že napřesrok tu bude záplava jak se vysemenily.
Lenka22 :-D:-D Ty letničky jsou ruzné mixy, zkus třeba nějaké nízké...Já je příští rok na jaře asi zkusím;-)
Karja jo, to máš pravdu, možná tohle byly vysoké. Každou jednotlivou tu nit, co vyrostla, musím podpírat, jinak se to válí v záhoně a vypadá to blbě :-)
barbucha Jo, Hornbach, Bauhaus, Obi, to je u nás na míle daleko tyhlety vymoženosti civilizace a kytky za pár korun:-D
berush a odkud jsi? Já bych strašně ráda plodící fíkovník. Mám nějakej blbej, co nikdy nestačí dozrát. Dívala jsem se, kde ten trnavský koupím, ale nikde už nemají. Ráda odkoupím kousek (ani nevím, jak se to množí:))
Prosim o radu, na kvetech gladiol mam skvrny, konce zasychaji. Vygooglila jsem nejake virozy, nemate nektera s tim zkusenost? Mam je vyhodit? ![]()
chocholka neporadím, mám to letos taky ![]()
mitford sister a nestříháš ho? Spolehlivě u nás dozrají jen fíky na loňském dřevě, založené už na podzim. Jestli se třeba nepřipravuješ o tuhle várku střihem...
Pinot Noir figy! Tento rok som ho kupila aj ja , podľa teba ![]()
Takže buduci rok beriem konzultácie ![]()
Pinot Noir vůbec, roste si jak chce. Nasadí, ale nikdy nestihne dozrát. Šlabnsem se schválně kouknout - na loňským dřevě skoro nic, na letošním malinký, maximálně jak křepelčí vajíčko.
mitford sister no, ty dozrát nestihnou, to je pravda. ![]()
Letos taky nebudeme mít, možná pár kusů, ty květnové mrazíky to letos zařízly. Ale loni jsem nevěděla, co s nimi!
Ty mísy jsem nasbírala minimálně jednou týdně, kus léta. Nikdo už to nechtěl. ![]()

Pinot Noir já chci taky fíky! ![]()
Mně nedojdou nikdy, za těch cca 8 let nikdy. Asi mám blbou odrůdu, nevybírala jsem to, dovezl zahradník, asi to neřešil...
mitford sister já jsem ze Slovácka. Fíkovníkům svědčí stanoviště někde u zdi, kam svítí celý den slunce. S roubováním nemám zkušenosti, hřížení je podle mě nejlepší. Na FB je skupina Pěstujeme fíky, tam určitě poradí, jak na neplodící fíkovník (např. zakrácení výhonů, aby main crop dozrála atd..). Můžeme se domluvit, dám nahřížit některý z těch mých a zakořeněný Ti jej pošlu.
berushbudu moc vděčná :) napíšu ti až s kontaktem a ráda si počkám. Samozřejmě se nějak domluvíme na odměně :)
Jinak stanoviště čistý jih mám
Ještě k těm fíkovníkům - z listů je dobrý čaj. Tak 3-4 listy na cca litr a 15m povařit.
Chutná kokosově :)
mitford sister domluveno, jakmile zakoření, dám Ti vědět a provedeme transakci :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my