jinx paktofonika proti lásce člověk nic nezmůže

Potrefenáhusa No ale na prvej fotke to vyzerá že ti chce Goliáš rozprávať brucho ![]()
paktofonika Až příště...
Potrefenáhusa paktofonika jinx člověk se ani nehne a skoro ani nedýchá ![]()
![]()
jinx jak Tě drží tou pacičkou!!
z mojí smečky tohle dělá Ota, jinak ostatním jsem volná
Ještě k border koliím:
Uvažovala jsem o ní, ale pak jsem zaslechla názor, že ta jejich poslušnost, jak číhají, aby splnily páníčkovo přání, je až otravná - že nemají vlastní osobnost.
Teda pro mě by to možná byla příjemná změna - po psovi, který měl té osobnosti až moc, ale...
Má někdo podobnou zkušenost?
paktofonika no ani se nehnu, to je jasne! Prece nebudu cicinku rusit!
Stará Stanová Kůže podle mě vlastní osobnost samozřejmě maj, to je pěkná blbost, ale nejde toho psa jen tak nechat ležet ladem/nechat ho na zahradě za plotem, musej makat, jinak jim z toho začne přeskakovat, případně se zabavěj sami nějakým způsobem, o kterej člověk fakt nestojí. Šla bych kdyžtak víc středem, pokud bych se vyloženě nechtěla věnovat nějakýmu psímu sportu.
Na Vysočanský je u stánku s kytkama borderka, která dost umanutě už spoustu let pase prázdnou bedýnku.
Potrefenáhusa goliasek vidim taky umi pekne zalehnout ![]()
jinx ten jo, ten umí a tohle je ta nejpříjemnější varianta
Potrefenáhusa No a dá se to porovnat třeba s labradorem? On i borderka jsou myslím rasy, kterým dělá radost dělat radost páníčkovi, tak v čem je rozdíl?
Stará Stanová Kůže no mezi labradorem a borderkou vidim rozdíl asi mezi jako fiatem a raketou, podle mě se to takhle úplně nedá srovnávat, počítej s tím, že borderka je fakt na jadernej pohon a makat potřebuje ke svýmu mentálnímu zdraví (mýmu psovi třeba k zachování mentálního zdraví zcela stačí sedět na parapetu a čumět půl dne z okna...)
Stará Stanová Kůže ty nezabaveny borderky, co th vidim v okoli, jsou fakt zoudaly az zly.it borderku je pomalu prace na plny uvazek, nekolik hodin denne ji pripravovat podnety.
Já mám kožešinový náramek...
baltik Potrefenáhusa Na psy na jadernej pohon s potřebou se jim věnovat několik hodin denně jsem zvyklá - předchozí pes, chesapeake, je takovej, navíc je méně ochotný se učit, je silnější a dominantnější a také daleko víc myslí sám na sebe než borderka, takže to by pro mě mělo zvolnění, teoreticky, v tomhle ohledu. Musím to promyslet, no....
Netopýrka dneska lovila králíka. Následně já netopýrku.
Sweet Potato Ona je tak sladká
.
Jsem si přečetla článek o házedle a samozřejmě je to dost vyhnaný do extrému, ale s jednou věcí souhlasím - a to že hodit aportovacímu pošukovi 50 x míček je snadný způsob, jak ho fyzicky utavit, ale zdravý to pro něj není a určitej stres u těchhle exotů, který taky provozuju, z toho fakt plyne. Čímž míček nezavrhuju, taky ho používáme a je to dobrej způsob motivace, ale nemělo by to být to jediný, co člověk dělá. Ono je to fakt jednoduchý jenom něco někam vrhat, schovávat někde napachovaný dummy, našlapovat stopu nebo cokoliv psa učit dá víc práce, ale na druhou stranu pes u toho mnohem víc zapojí mozek a utaví se mnohem rychlejc.
Druhá věc je, že všechny ty naspeedovaný plemena, který to většinou tak nadšeně nosí, potřebujou naučit i ten klid, n což se někdY trochu zapomínám. Jedna z věcí, které se mně osobně třeba při přípravě na lovecký zkoušky líbí, je právě to, že se pes učí i soustředit a zůstat v klidu, což je přesně opak šílenýho lítání za aportem.
Na ten klid se právě zapomíná i u těch border a podle mě se trochu vytlouká klín klínem. Někdy ty závody a přípravy na ně pomůžou, ale zažila jsem i případy, kdy se pes vypsychnul ještě víc. Třeba když jsem teď byla na jaře na jedné psí akci, tam se tam krom jiného řešila i borderka, co byla tak vyspeedovaná, že nikde krom domova nedokázala zalehnout a spát, takže jakýkoliv výlet mimo domov znamenal naprosto vyčerpanýho psa i psovoda. Když se asi po 3 dnech po průběžným nácviku povedlo, že psice zalehla a v klidu (navíc v místnosti plný lidí) usnula, tak to majitelku dohnalo normálně k slzám a mě pomalu taky.
Jo, a ještě, když jsem viděla, jak ti majitelé borderek, co jim chtějí dopřát, co potřebují, vytrvale a často neúspěšně shánějí stádo na pasení, tak jsem byla ráda, že my si vystačíme s dummy a v nejhorším s nějakým tím nešťastným bažantem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.